JecaS94

Član
  • Broj odgovora

    22
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Aktivnosti člana/članice JecaS94

  1. JecaS94 je dodao/la post u temi Porodilište "Višegradska" - Beograd   

    Porodila sam se 16. 5. prva beba, prirodni porodjaj. Ja imam samo pozitivna iskustva, od doktorke na prijemu, preko babice na porodjaju, do odeljenja. Dosla sam na dan termina bez ikakvih bolova, ali da se javim jer sam pila terapiju za pritisak. Na pregledu 4 prsta otvorena. Bio je vikend i nenormalna guzva. Lezala prikljucena na ctg neka 2 sata, i dalje bez kontrakcija. Doktor u viziti prokine vodenjak i indukcija i za 4 sata gotovo. Reviziju i usivanje su mi radili pod totalnom kratkotrajnom anestezijom pa to nisam ni osetila. Babica je bila jako ljubazna i strpljiva iako sam vristala od bolova jer su krenuli odjednom bez pauze. Prebacena sam na treci sprat, i tu su svi bili ljubazni, pedijatrijske sestre su dolazile vise puta u toku dana da pitaju treba li pomoc oko beba s obzirom da su bebe bile sa nama u sobi, sestre koje dele terapiju prijatne, ni jednu injekciju nisam osetila iako se uzasno plasim igle. Sve u svemu pozitivna iskustva.
    Da dodam da nisam imala nikakvu vezu, niti znala bilo koga, celu trudnocu vodila u domu zdravlja, u Visegradsku se javila samo na dan termina. 
  2. JecaS94 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Zene ja se porodila. 16.05. u 18:05 stigao decak Petar. Nije bilo kontrakcija, nikakvih simptoma. Otisla na pregled jer je termin, otvorena 4 prsta, malo indukcija i stigao bebac. 
  3. JecaS94 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Spakovala sam se odavno.  Bebi se svidja u stomaku pa odlaze. 
  4. JecaS94 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Meni je moj ginekolog rekao da se javim u porodiliste na dan termina, a posto je subota termin postoji mogucnost da me vrate i kazu mi da dodjem u ponedeljak. A ako krenu kontrakcije na manje od sat da se vec tada pripremam da krenem. A ako pukne vodenjak nema cekanja. Inace vodim trudnocu u dz od pocetka tako da u porodiliste  nisam isla. Ti si bas blizu, mi smo malo dalje. 
  5. JecaS94 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Hvala na savetima. Ne treniram nista, ali sam tokom trudnoce a i inace bas fizicki aktivna.  
  6. JecaS94 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Hvala Leni. 
    Analim Decak je. Jooj jesam uzbudjena. Ova dva-tri dana po ceo dan nesto radim, iskljucim se, a onda kada sednem uvece setim se da je ostalo samo par dana i da moze krenuti svaki cas.  
  7. JecaS94 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Ocekujem.  Termin mi je za 3 dana, nista se ne desava. Malo pocinje da me hvata strah da li cu prepoznati kada krene porodjaj, pogotovo sto sam sa periferije pa mi do porodilista treba nekih 40min. Prva mi je beba, vi ste iskusnije. Da li je moguce da krene porodjaj tj. kontrakcije a da se ne prepozna? Negde sam procitala da ako su ciklusi bolni budu i kontrakcije bolne, a moji ciklusi su skoro totalno bezbolni. Kakva su vasa iskustva, ima li to veze? 
  8. JecaS94 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Ja sam inace imala pritisak celu trudnocu 110/120 sa 60/70. Pre oko 2 nedelje meni na kontroli bio 130 sa 80. Doktor se nesto uspanicio pa uspanicio i mene i prepisao mi lekove. Sada kuci ne prelazi 120 sa 80, a na kontrolama redovno 140 sa 90. Izgleda sam samo panicar.  Inace sam od straha od povisenog pritiska, od povisenog secera i svega toga so izbacila skroz jos u osmom mesecu, slatko pojedem jednom nedeljno minimalno pa sam uz to izgubila na kilazi, nekih 4-5 kg. Inace sam 40. nedelja. 
  9. JecaS94 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    I ja sam tu. Pratim sve. I ja imam povisen malo pritisak, pa pijem lekice, ali jos malo samo. 
  10. JecaS94 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Hvala Kristina na odgovoru. Ja se nadam prirodnom porodjaju, do sada je sve okej. Jedino sto sam kupila lanolin za bradavice jer su nam to savetovali u skoli za trudnice, medjutim zbog stanja nema vise skole pa nisam sve ni odslusala. 
    Porodilista su zatvorena sem Fronta i Visegradske. Tako da ces morati u neko od ta dva. To je ono sto ja znam. I da Misovic poradja iskljucivo trudnice koje imaju virus ili se sumnja na virus, to sam nasla na sajtu Misovica. Nisam bila od neke koristi ali mozda znace i te informacije. 
    Srecno i tebi. 
  11. JecaS94 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Mame, moze mala pomoc. Trazila sam po temama, ali nisam nasla konkretnu informaciju. Da li se neka od vas poradjala u Visegradskoj? I sta je potrebno za porodiliste, za mamu i za bebu? 
  12. JecaS94 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Bice sve okej. Samo pozitivne misli.  Dobro kazes, nisu to neke godine. 
  13. JecaS94 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Meni je prva trudnoca tako da je sve novo za mene.  Bitno da je sve okej. Bice seka mozda sledeci put. 
  14. JecaS94 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Zbog cele situacije sve je u haosu. Verujem kako se osecas. Ja imam zakazanu kontrolu i ctg tek 20.4. A prekosutra ulazim u 34.nedelju. Sve mi je to previse daleko. Jedino sto sam imala uz 15.3. pa me to malo smiruje. Ne brini, bice sve okej. Nadam se da ce se brzo smiriti situacija i da mozemo malo da se opustimo i uzivamo. 
  15. JecaS94 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Hvala puno na savetima. Inace sam dosta strpljiva osoba. 
    Sta je sada, bata ili seka? Koja si nedelja?