lidija75

Član
  • Broj odgovora

    12
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici lidija75

Načini kontaktiranja

  • ICQ 0

Informacije o profilu

  • Lokacija Beograd

Aktivnosti člana/članice lidija75

  1. lidija75 je dodao/la post u temi Rodjendanske torte nasih andjelcica   

    Super je tortica . Iskreno deca se u tom uzrastu i ne primaju mnogo na izlged...nije im bitno koliko nama .Njima poredjas sarene bombone i vatromet ,ma samo nek prsti i oni srecni ))
  2. lidija75 je dodao/la post u temi Rodjendanske torte nasih andjelcica   

    Nekada je bio samo hobi kad sam ispunjavala zelje deci iz familije a sad vise ne. Predjoh na visi nivo ,pa pravim i za prodaju.
  3. lidija75 je dodao/la post u temi Rodjendanske torte nasih andjelcica   

    Moja Lenka ima 3 godine i opcinjena je bila princezom Holi ,pa je sama i izabrala oblik
    Hvala
  4. lidija75 je dodao/la post u temi Rodjendanske torte nasih andjelcica   

    Ja se time bavim u slobodno vreme ))

  5. lidija75 je dodao/la post u temi Rodjendanske torte nasih andjelcica   

    Evo i moje torte za treci rodjendan


  6. lidija75 je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    Ja sam mojoj bebi davala prvi nemlecni obrok u podne .Da bi ispratila eventualnu reakciju na istu....kad je navikla na par novih ukusa onda sam joj ubacila jos jedan popodnevni obrok sa vec isprobanom hranom.U podne sam uvek isprobavala novu .
    Prvo sam pocela sa MILUPA kasicom od rize koja u sebi ima adaptirano mleko i priprema se sa vodom ,a onda sam nastavila "slanom " hranom t.j. sa hranom koja nije slatka ,posto sam od mnogih majki cula da se bebe najlakse naviknu na slatko i posle nece kasice od povrca .
    Tako da je tu bilo redom prvo krompir ,pa sargarepa ,pa kombinacija ta dva pa tikvica...
    U sve to se moze ubaciti tvoje mleko .Tek posle povrca sam krenula sa vocem
    Moja Lenka je sve lepo prihvatala
  7. lidija75 je dodao/la post u temi Uvođenje čvrste hrane   

    Svaka majka je zabrinuta koliko joj i da li joj beba jede i napreduje,ali mislim da i sebi i bebi pravite medvedju uslugu tako sto se izmuzavate i dajete bebi flasicu.
    Beba se navikne na flasicu,olenji i nece hteti vise da sisa .Pedijatar je tu da oceni koliko beba napreduje.To sto bebe imaju potrebu da stavljaju rucice u usta to im je refleks sisanja ,nisu uvek gladne
  8. lidija75 je dodao/la post u temi Odvikavanje od pelena   

    Moja devojcica nema jos 2 godine ,napunice ih u maju .Na nosu seda samo ujutru kad se probudi .U pocetku se zanosila uz crtani film a sad se vec navikla i "puni nosu " brzo .Primetili smo da joj je uglavnom pampers suv cim se probudi pa je zato odmah i stavljamo na nosu.
    Kad je u pitanju velika nuzda ,jednom je "kaki nosu " ali se uplasila kad je videla "minuli rad " i od tad najavi sta radi u pelenama ali naglasi da nece nosu.Mi je ne forsiramo za sada je dovoljno da se navikne da ujutru prvo sedne na nosu a ovog leta cemo lagano da je ukljucujemo vise u nas zivot i da se otarasimo pampersa
  9. lidija75 je dodao/la post u temi Sve o porođaju carskim rezom   

    Pa carski rez je rizicna operacija kao i svaka sa totalnom anestezijom,s' tim sto ova nosi jos veci rizik treba i beba uci u totalnu anesteziju ,prema tome nije toliko naivno kako se prica
  10. lidija75 je dodao/la post u temi Sve o porođaju carskim rezom   

    Jeste da se sve zaboravi kad ugledas bebu ,ali...
    Ja sam imala carski rez ,moralo je tako biti imala sam diabetes u trudnoci i beba je bila vec spremna za rodjenje jer je bila prevelika.
    Imala je na rodjenju 4950 gr i 55 cm .Oporavak od carkog reza nije strasan,ali nije ni naivan .Postoji opravdan strah kod zena od porodjaja i bola ali taj strah se uspesno prevazilazi epiduralnim porodjajem .Sad kad razmisljam o drugom detetu i porodjaju ,ako bude moglo prirodno sa epiduralnom anestezijom sigurno cu se opredeliti za prirodni porodjaj .
  11. lidija75 je dodao/la post u temi Organizacija oko spavanja   

    moja beba je sa tri meseca izbacila sama podoj u 2 ,sa pet meseci je pocela da se budi i to je meni bio znak da je gladna .Tad sam pocela da joj uvodim kasice .
    Sa 7 meseci je opet pocela nocu da se budi i tad mi je pedijatar rekao da je dete gladno i da joj trebam ubaciti veceru izmedju 19-19:30 i da to bude prava vecera. Od tad vise nisam imala problema .