Jana994

Član
  • Broj odgovora

    18
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana Jana994

  1. Jana994 je dodao/la post u temi Izbijanje prvih zubića   

    Drage mame, moj bebac ima 10 meseci, izbila mu je leva donja jedinica i pre par dana i sad su ostale tri krenule u isto vreme. Da li imate neki savet kako ublaziti bolove kod bebe? 
    Nema temp kao ni ostale simptome nicanja zuba, sem velike nervoze i nespavanja . 
  2. Jana994 je dodao/la post u temi Spavanje potrbuske   

    stavim mu peskiric, on ga nekako izgura , stavljala sam i jastuce , prevrene se preko njega. Ali cim oseti da je na ledjima budi se . Ne znam sta da kazem , kad se vec podize da sedi , naravno to mu ne dozvoljavam. 
  3. Jana994 je dodao/la post u temi Spavanje potrbuske   

    Zdravo mame. Ne znam sa li ce neka videti komentar ... no, moja beba ima dva meseca. I nece da spava ni na ledjima ni na boku, preko dana spava na stomaku i bas mu se svidja. Uvece kad ga uspavam i stavim u krevetac , na ledja, spava maksimalno pola sata i budi se. a strah me da ostavljam preko noci na stomaku mada on za dvomesecnu bebu bas lepo podize i okrece glavicu. 
  4. Jana994 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    pa nije bas pri kraju , 26 nedelja , a da pusac sam.
  5. Jana994 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    26 nedelja sam a posteljica je II stepena. Ali ja sam pusac i nisam bas uspela da se resim cigara... trudim se da smanjim sto vise mogu. Na poslednjem pregledu koji je bio pre dva dana , beban je imao 850 grama i doktor kaze da lepo napreduje ali me zaplasio veoma rekavsi mi sta ce da se desi ako ne bacim cigare. Nije rekao sta sve moze da se desi , nego je pricao kao da ce se sve to desiti . 
  6. Jana994 je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Drage trudnice, kako mi je ovo prva trudnoca potreban mi je savet . Da li je nekoj od vas posteljica bila starija nego sto treba da bude ? 
  7. Jana994 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Zdravo svima, u 20oj sam nedelji i vec po malo osecam bebca, narocito ako radim nesto pa kad sednem da odmorim. Ali javlja mi se neko zatezanje u stomaku ispod pupka i svremena na vreme mi donji deo stomaka bude bas tvrd. Imate li iskustva sa tim ? 
  8. Jana994 je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Drage mame , posto vidim da dosta vas ima iskustva sa blizanackom trudnocom htela sam vam postaviti par pitanja.
    8.5. Sam uradila kucni test za trudnocu ( pre izostanka menstruacije) zato sto sam imala osecaj da sam trudna, jednostavno sam znala, uradila sam prvi test ujutru i bio je mogu vam reci veoma veoma pozitivam, ove crtice su se pojavile odmah i bile su bas debele i tamne , drugi sam uradila isti dan posle podne i opet ista stvar sto me je navelo da razmisljam da sam trudna duze nego sto mislim da jesam . U petak 10.5. sam radila betu koja je iznosila 1784,0... njena razina je ukazivala da sam 5 nedelja trudnoce po nekim misljenjima. 14 .5. sam isla na ultrazvuk, na sta je moj doktor rekao da sam dosla mnogo rano je sam zapravo bila 4+5, sto znaci da sam na dan kad sam radila betu bila 4+1. Nista mnogo mi nije rekao na tom pregledu , sem da je mnogo rano za bilo sta , bio je malo cudan jer je pregled trajao malo duze rekao mi je da je nesto pokusavao da vidi ali da je ipak rano. 13.6. idem na drugi ultrazvuk. 
    Mene zanima vase misljenje , da li postoji mogucnost da je ovo blizanacka trudnoca s obzirom na visinu bete, i na osnovu nekog mog osecaja da nosim blizance , i na osnovu svih genetslih predispozicija koje imam da ostanem teudna sa blizancima ? Sta vi mislite ? 
  9. Jana994 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    A recite mi da li je neka od vas imala problema sa blagim krvarenjem nakon odnosa ? 
    Ne znam sta da mislim o tome , pa da vidim da li je neko imao problema sa tim. 
  10. Jana994 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    A recite mi da li je neka od vas imala problema sa blagim krvarenjem nakon odnosa ? 
    Ne znam sta da mislim o tome , pa da vidim da li je neko imao problema sa tim. 
  11. Jana994 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

  12. Jana994 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    E dragi moji isli smo na prvi UZ . Lekar je potvrdio trudnocu  od 4+5 nedelja starosti , s tim sto je rekao da je rano da se vidi bilo sta . GS mi je 12,7 mm i napisao je da se u njemu trenutno ne vizualizuje odjek za embrion, sto me malo zbunjuje. Ali je rekao da je sve okej. Za mesec dana idemo na redovnu  kontrolu. :)
  13. Jana994 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    hvala puno... neko misli da je 5 a neko da je 6. A po poslednjem ciklusu sam 4 ... ali dobro , u utorak idem na pregled pa cu znati preciznije  
  14. Jana994 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    beta mi iznosi 1784,0 sta to treba da znaci , koja sam nedelja? 
  15. Jana994 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Jutros sam davala krv, sada cekam da rezultati budu gotovi. Jel imaju na netu vrednosti po nedeljama? 
  16. Jana994 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Devojke, nedavno sam pisala ali ne mogu da se setim na koju temu. Prekljuce sam saznala da sam u drugom stanju 
    U utorak idem na pregled . 
    Poslednja dva meseca mi je kasnilo po 15ak dana i kada uradim test bio je negativan , onda mi ciklus krene i traje 3,4 dana veoma oskudno, a inace mi traje po 8,9 dana. I evo sada , treci mesec pre izostanka menstruacije sam uradila test koji je bio pozitivan , i to se prvo pojavila linija u test zoni pa tek u onda u C zoni. S obzirom na to da nisam mogla da verujem da se konacno desava uradila sam jos jedan test nekih sat vremena kasnije i opet ista stvar. Sad me zanima sta vi mislite o tome, da li postoji sansa da sam trudna duze od mesec dana a da test stvarno nje hteo da pokaze ? 
  17. Jana994 je dodao/la post u temi Test za utvrđivanje trudnoće   

    @KikaC96 
    najsmesnije od svega je to sto sam u decembru bila vec na pregledu , tako da sto se cisti tice nemam ih, nema ni nekih stresova prisutnih. Buduci suprug i ja radimo na bebici , i prosli i ovaj mesec smo se nadali tome , ali videcemo sta ce lekar reci. 
  18. Jana994 je dodao/la post u temi Test za utvrđivanje trudnoće   

    Cao devojka, nova sam ovde, kao i vecina vas imam isti problem, ciklus mi je uvek redovan , otprilike dobijam na 28-30 dana. Medjutim , prosli mesec mi je kasnilo 15 dana , nisam imala nikakve pred menstrualne simptome , na dan kad sam trebala da dobijem primetila sam samo mali trag krvi i nista , onda je ciklus krenuo posle 15ak dana i bio je veoma cudan , trajao je 4 dana i poslednja dva dana sam krvarila samo pre podne. Ovaj mesec mi ponovo kadni , al tek 10 dana, radila sam test koji je negativan. Pa me cisto zanima vase misljenje oko svega toga. U ponedeljak zovem da zakazem pregled kod ginekologa.