snelka_mother

Član
 • Broj odgovora

  8
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


o članu/ici snelka_mother

Aktivnosti člana/članice snelka_mother

 1. snelka_mother je dodao/la post u temi Kalendar menstruacije   

   s obzirom da je vreme u kome živimo naporno i da nas obaveze "melju" svakog dana i troše više nego ikad, posebno nas žene, onda nije ni čudo što većina nas ima hormonski disbalans. i zato sam ja uvek za preparate na prirodnoj bazi, a od više žena sam čula da im je Makamu zamenio više suplemenata koje su ranije morale da koriste.
   
   
 2. snelka_mother je dodao/la post u temi Kalendar menstruacije   

   
  mislim na ovo
  Peruanska maka je svaka ona koju neko uveze iz Perua. To je zemlja iz koje ova biljka inače potiče. Za razliku od toga – “Zlatna Maka” je brend. Još tačnije, to je naš brend Mi iz „Srca Prirode“ prvi smo plasirali i edukovali srpsko tržište o peruanskoj maki i njenim mogućnostima. Važno je, dakle, znati da „Zlatna Maka“ dolazi upravo iz Srca prirode što znači da je ona 100% organskog porekla i mešavina je 3 vrste make o kojima ću kasnije reći više. Upravo kvalitet, poreklo i odnos različitih tipova make u recepturi čini brend drugačijim.
 3. snelka_mother je dodao/la post u temi Kalendar menstruacije   

  hvala ti puno što si podelila ovaj tekst. mislim da ljude najviše zbunjuje to koja je razlika između zlatne i peruanske make i dr Olga je baš to lepo objasnila u ovom tekstu.
 4. snelka_mother je dodao/la post u temi Kalendar menstruacije   

  Ja sam o toj zlatnoj, peruanskoj maki baš dosta čitala i poenta je da nisu sve peruanske make koje se nalaze kod nas da se kupe istog kvaliteta i sastava. Bitno je da je poreklo baš iz Perua jer tamo raste na nadmorskoj visini preko 4.000 metara gde je sve čisto. I ppritom kod nas dosta često u nju stavljaju neki maltodekstrin i tako joj smanjuju dejstvo. Zato neke deluju i pomažu, a druge ne. 
 5. snelka_mother je dodao/la post u temi Krecemo u predskolsko   

  Mame, da li su vaša deca znala slova kad su krenula u predškolsko? U mom okruženju svi forsiraju decu da uče slova kod kuće već sa 5 godina i onda deca samo ih mehanički prepisuju ne povezujući slovo sa određenim glasom, što je valjda pogrešno.
 6. snelka_mother je dodao/la post u temi Kalendar menstruacije   

  @simcemezimce Izvini, sad vidim da ti na sve nisam odgovorila. Što se načina korišćenja tiče, ja sam uzimala svaki dan po jednu kafenu kašičicu tog makamu praha razmućenu u vodi, čaju ili soku. Pila sam tri meseca, pa sam napravila pauzu deset dana i opet nastavila. Ali imaš na netu više da pročitaš o ovome, a možda i neka od mama još ima iskustva sa zlatnom makom.
 7. snelka_mother je dodao/la post u temi Kalendar menstruacije   

  I ja sam bila skeptična, ali u suštini dok ne probaš ne znaš. Ja sam probala sve i svašta, pa sam tako naišla na zlatnu maku i preparat koji sam ti iznad pomenula. Meni su hormoni bili problem, bila sam pred dobijanje baš razdražljiva, depresivna i to mi je pomoglo, a sa njim sam se rešila i bolnih menstruacija. Ali što se tiče zlatne make budi oprezna, pod tim imenom prodaju svašta, posebno u prodavnicama zdrave hrane. 
 8. snelka_mother je dodao/la post u temi Kalendar menstruacije   

  Znam o čemu govoriš, imala sam slično iskustvo. Zbog ciklusa sam bila bukvalno hormonski nestabilna žena. A onda sam pre pola  godine na nagovor prijateljice počela da pijem neki preparat Makamu, koji je na prirodnoj bazi. Iskreno, zadovoljna sam, ciklus mi je uredniji i nemam ni te tegobe više. Možda da probaš sa tim.