zokadare

Član
  • Broj odgovora

    3
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. zokadare se sviđa post u temi od lelalex u Prednosti i mane trudnoće posle 35 godina   
    prvo sam rodila sa 19 god,drugo sa 26,a trece radjam u 38 god!!!Najsrecnija sam zena na svetu i mama!!!

  2. zokadare se sviđa post u temi od Dabo u Prednosti i mane trudnoće posle 35 godina   
    Prvo sam rodila sa 21,drugo 25, a trece u 36-oj
    Svi su mi podjednako dragi,pa moja su djeca, ali u trecem stvarno uzivam
  3. zokadare se sviđa post u temi od YelenaC u Prednosti i mane trudnoće posle 35 godina   

    Ja sam rodila Petra u 38.oj.

  4. zokadare se sviđa post u temi od Maja K. u Prednosti i mane trudnoće posle 35 godina   
    U mom slucaju je planirana i zeljena trudnoca skoro sa 35. Zvucace sebicno mnogima, ali ranije nisam ni zelela da imam dete i da radjam, sve dok nisam ostvarila neke sopstvene ciljeve i zelje. Uglavnom se odnosi na skolovanje, putovanja i provod. Nisam zelela da propustim ista u svom zivotu, niti da sebi uskratim bilo sta.
    Hvala bogu to se i desilo.
    Sad sam potpuno mirna i sa svojim partnerom cekam bebicu i nista drugo nam nije prioritet u zivotu. Desava se ono sto smo oboje zeleli u svojim zivotima i zajednickom zivotu.
    Da se beba ranije desila, mislim da ne bih bila ovako zadovoljna sobom i smirena.

    Pozdrav svima
  5. zokadare se sviđa post u temi od Dabo u Prednosti i mane trudnoće posle 35 godina   
    Ja sam planirala trudnocu poslije 35.god. Cinjenica je da isto ne dozivljavamo trudnocu sa 20.god. ili 35.i vise god. Nekako sa 20. ste opusteni (citaj nezreli) ali ipak ne uzivate dovoljno u trudnoci i podizanju djeteta, okupirani ste mislima kako dovrsiti studije, kupiti stan, naci posao, zbrinuti bebu. Dok u "kasnijim" godinama, fakultet i eventualno master studije su zavrsene, posao je tu, rijeseno stambeno pitanje,...sada ostaje samo da uzivate u podizanju djeteta.
    Sto se tice zdravstvenog stanja tokom trudnoce, mnogo je lakse u 20.god (bar psihicki), dok sa 35-6.brinete o svemu, hoce li biti sve u redu, sta je ovo, sta je ono,itd.
    Ja imam oba iskustva (i rano i pozno), te mogu reci sve ima svoje dobre i lose strane
  6. zokadare se sviđa post u temi od Gaga81 u mirovanje u trudnoci   
    Hvala Bogu trudnoca mi je uredna,dobro je nosim.Imam 37 god. 
  7. zokadare se sviđa post u temi od Bebac u Otvoren je Kutak za ćaskanje   
    Poštovani,

    otvorili smo Kutak za ćaskanje.

    Pričajte o svemu što vas zanima sa ostalim članovima Bebac porodice.
  8. zokadare se sviđa post u temi od wonderwoman u Novi članovi Bebac foruma   
    dobrodoshlica svimaaa
  9. zokadare se sviđa post u temi od Jacka u ! Prvi dani dojenja   
    Da sam vise znala verovatno bih i sad dojila svoje dete, u startu sam pogresila tako da smo jedva izvukle tih prvih 6 meseci dok nije skroz presla na adaptirano.

    U porodilistu su mi, ali bukvalno, samo doneli dete, pokazali kako da je presvucem, drzi je ovako, "danas nek sisa svaki sat, sutra dva, a od treceg dana na svaka tri sata". Nazalost pridrzavala sam se toga, nisam u pocetku kada je bilo najbitnije stavljala dete da doji na zahtev nego po satnici i slabo je napredovala pa sam joj sa mesec dana morala uvesti dohranu. Kasnije sam izbacila ali slusajuci pogresne savete od nekih osoba iz okoline opet smo poceli sa dohranom, ali ipak uspele smo skoro 6 meseci da sikimo i sad kad se svega setim srecna sam i zbog toga. Kad su mi se u porodilistu grudi stvrdnule i nisam znala ni da se izmuzem ni nista, sestrica mi je rekla " a jesi ti cula za pumpicu, sto nisi donela" i rekla da se masiram i to je bilo otprilike to, jer, posto sam za Uskrs bila u porodilistu, njih nije bilo "u punom broju" zbog praznika, pa "nisu stizale" da obidju "sve nas porodilje" a bilo nas je cak 5 u ta tri dana.
    Nasa opstina Kula NEMA patronazne sestre ( SRAMOTA ), tako da sam oko svih tegoba sa dojenjem, bolnim grudima, itd mogla da se savetujem samo s mamom, s tim da je ona mene dojila samo 3 meseca pa mi i nije mogla puno pomoci.
    Tih prvih mesec dana nisam imala puno vremena pa nisam ovde citala, a sad kad vidim toliko dobrih saveta u vezi dojenja, jako mi je zao sto to nisam gledala kad sam bila trudna, trebala sam unapred o tome razmisljati a ne da se opterecujem nekim, sad kad pogledam, nebitnim stvarima.
    Ali dobro, hvala Bogu moje dete lepo nareduje, sikila je koliko smo uspele, za drugo cu bolje znati.
    Savet trudnicama - informisite se o dojenju za vreme trudnoce, jer kad beba dodje necete mozda imati toliko vremena da citate o tome!
  10. zokadare se sviđa post u temi od Bebac u Nakon apela portala Bebac država ispravlja nepravdu roditeljima dece rođene pre 1. jula   
    Ukoliko se usvoje izmene Zakona, povraćaj PDV-a biće i dalje aktuelan za bebe rođene pre 1.jula
    Nakon apela našeg portala i roditelja koji su se pobunili protiv nepravde koja bi im se nanela ukidanjem povraćaja PDV-a na opremu za bebe, stigli su i novi predlozi za izmenu Zakona o porezu na dodatu vrednost kojim se predviđa i dalje vraćanje PDV-a na bebi opremu svim roditeljima dece rođene pre  1.jula 2018.godine kada će na snagu stupiti primena Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom. 
    NAKON APELA PORTALA BEBAC DRŽAVA ISPRAVLJA NEPRAVDU RODITELJIMA DECE ROĐENE PRE 1.JULA
  11. zokadare se sviđa post u temi od *andjelcic* u Visina roditeljskog dodatka   

    Ju, a ja sam izracunala bas neku veliku razliku, oko 20hiljada. Ja sam dobila od grada 50hiljada tu pomoc nezaposlenim porodiljama plus tih 31 hiljadu, a skontala sam da se u novom sadu dobija 15hiljada od grada, 15hiljada od Vojvodine i plus tih 31hiljadu
    Ma nije ni bitno, bitno da se uzme sta god se moze
    Znam da se u Kraljevu i u Kikindi ne dobija nista od grada, ni paket ni novcana nadoknada (tako su mi rekle drugarice koje su se tamo porodile, ali mozda ni one nemaju dobru informaciju).
  12. zokadare se sviđa post u temi od jeca i nadja u Visina roditeljskog dodatka   
  13. zokadare se sviđa post u temi od *Unina mama :-)* u Visina roditeljskog dodatka   
    Kod nas opstina daje 5.000 to sam cula a drzava dvadeset i nesto...
    Hvala Maki