Sandra1987

Član
  • Broj odgovora

    15
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Aktivnosti člana/članice Sandra1987

  1. Sandra1987 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Hvala puno! Svima koje zele da se ostvare kao majke zelim da sto prije ugledaju dvije crtice. Ja sam svaki mjesec osjecala ovulaciju, bukvalno znala sat kad ovuliram, tempiramo odnos i mjesecima nista. Eto desilo se onda kad je sudjeno, zato se opustite, doci ce beba onda kada treba...
  2. Sandra1987 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Milice, odgovaram ti sa velikim zakasnjenjem a prva sam koju nervira kad neko postavi pitanje a ne javi sta se desilo na kraju. Bila je u pitanju biohemijska trudnoca, u februaru sam uradila nalaz hormona i bio je mali disbalans ali bez potrebe za terapijom. Ostala sam trudna prosli mjesec, beta mi je bila 466, 5 nedelja trudnoce, valjda je to ok. Sjutra idem na prvi pregle. Od ranih simptoma  sam imala metalni ukus u ustima, gasove i bijeli gusti sekret. Veliki pozdrav!
  3. Sandra1987 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Procitah sad njene postove, eto cuda se desavaju  svo vrijeme je pisala da osjeca da je trudna i na kraju se ispostavi da jeste. Mene tjesi samo sto mi je krvarenje prestalo. Nije mi jasno kako test pozitivan jutros a registruje vise 25 UL a beta tako mala. Mozda je opadala dok utrogestan nije poceo da djeluje ko zna. Uglavnom javljam novosti.
  4. Sandra1987 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Obzirom da mi je krvarenje prestalo cak i braonkasto i nemam nikakvih tegoba ipak cu sacekati par dana ako ne dobijem, odradicu betu opet. Zvala sam laboratoriju da mi jos jednom potvrde nalaz jer ga inace salju mejlom, kaze to je to ali i da moze biti ok posto su imali takvih slucajeva i da smo mozda uhvatili sam pocetak trudnoce zbog mojih kasnih ovulacija. Ja nesto i ne vjerujem mnogo da ce biti ok ali eto nada neka postoji. 
  5. Sandra1987 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Upravo mi je stigao nalaz bete,  rezultat 6, 6  a jutros opet test pozitivan blijeda crta. Nista mi nije jasno. Krvarenje mi se smanjilo danas ide smedji sekret pomalo.  Inace u prethodnoj trudnoci sam ostala trudna u danima kad sam trebala da dobijem ciklus pa mozda kasna ovulacija, tjesim se. 
  6. Sandra1987 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Pretpostavljam da je 200 mg ujutru oralno i uvece vaginalno ok?
  7. Sandra1987 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Jeste, prirodni ciklus. Dva dna imam roze krvarenje i danas smedje samo prilikom brisanja. Prosli mjesec ista situacija s tim da sam na kraju dobila ciklus jer se krvarenje pojacavalo zato sam odmah uzela utrogestan. Inace ovaj tip krvarenja prije ciklusa nikad nisam imala.
  8. Sandra1987 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Neon, da li je u redu ovo kako planiram da koristim utrogestan danas? Procitala sam uputstvo detaljno. Ako beta bude pozitivna poci cu kod svog ginekologa odmah sjutra.
  9. Sandra1987 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Nadovezacu se na moj poslednji post. Ovog mjeseca identicna situacija s tim da mi je danas na 28 dan test pozitivan. Blijedo roza crta ali vidljiva i nije prva jutarnja mokraca. Ja ipak kupih utrogestan 200 mg i popih 1 a drugu cu staviti veceras vaginalno jer krvarim smedji iscjedak danas a juce i prekjuce rozi pa se plasim. Ujutru cu odraditi betu pa vam javljam.
  10. Sandra1987 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Samo da javim da sam u petak dobila ciklus malo obilniji nego inace. Ovako nesto mi se nikad nije desilo. Raspon izmedju dva ciklusa mi je oduvijek bio 28 do 32 dana i znala sam nekad da imam smedje krvarenje 2 dana prije ciklusa s tim da sam ja to racunala kao pocetak menstruacije a sad 25 dan jedan dan svjetlo roze drugi dan smedje i to bas oskidno 5 dana i onda dobijem normalnu menstruaciju. Bas sam zbunjena ali eto sve je moguce, podijelila sam ovdje to svoje iskustvo mozda nekom bude od koristi.  Hvala puno svima.
  11. Sandra1987 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Potpuno isto i kod mene. Od drugih simptoma samo lagane grceve blaze puno od menstrualnih i to sam ih osjetila prije neki dan a sad ih vise nemam. Nisam radila betu samo test za trudnocu baby rapid.
  12. Sandra1987 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Kika jel ti krv bila samo taj dan i jel bila svijetle boje? Mene samo brine sto traje vec treci dan mada je to toliko oskudno da sigurno nije menstruacija i kolicina se ne povecava. Cekam jos koji dan da ponovim test pa vam javljam. Hvala puno
  13. Sandra1987 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Zaboravila sam da napisem da sam juce uradila test i da je bio negativan. Mada je prerano, 6 dana prije ocekivanog ciklusa.
  14. Sandra1987 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

  15. Sandra1987 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Cao cure, nova sam na forumu i sve vas pozdravljam!
    Ciklusi su mi uglavom na 30 do 32 dana, nikad mi se nije desilo prije 28 dana. Ovog mjeseca 25 dan ciklusa javlja mi se kap svjetlo roze krvi pomijesano sa sekretom, drugi dan smedja krv u tragovima vrlo oskudno, jutros prilikom velike nuzde pojavile mi se dvi tri kapljice krvi cini mi se malo tamnije od one prvog dana. Posle toga samo krvne zilice. Sve se ovo javlja samo prilikom brisanja a ves sam malo umrljan. Moje pitanje je da li je moguce da je to implantacijsko krvarenje? Sa cerkom sam ga imala ali samo par sati svjetlo roze boje. Posto jako zelim ovu trudnocu prosto ne znam sta bih mogla da preduzmem a da eventualno sprijecim spontani ako sam trudna a ide ka tome. Da li se utrogestan moze uzeti na svoju ruku, da li steti? Nemam obilno krvarenje da bih isla kod ginekologa ali evo treci dan se nesto desava.