Daddy

Član
  • Broj odgovora

    3
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. mmaka se sviđa post u temi od Daddy u ! Prvi dani dojenja   
    Hvala svima na odgovorima. Necemo odustati, pokusati cemo sve. Hvala @bebce u istoj smo situaciji i jednostavno moramo dati ad ponekad u toku dana jer je mala previse gladna i upoznali smo plac za glad, njega najbolje prepoznajemo. Supruga cesto kaze, kako joj je bebe zao, da beba ima tuzan pogled (gladna je), a ja je uvjeravam da istrajemo. Primili smo prvu vakcinu nakon mjesec dana, pa sada cemo gledati da je vagamo svake sedmice da vidimo kako napreduje. Koji je vas savjet, ako ne bude dobijala dovoljno na tezini :S
    Hvala jos jednom
     
  2. Daddy se sviđa post u temi od Zone* u ! Prvi dani dojenja   
    @Daddy sve sto je gore napisala EG potpisujem. Treba jednostavno prihvatiti da prvih mesec-dva beba visi na sisi. Glupo sam se izrazila ali to je tako. Sistem laktacije se tek uspostavlja, beba je jos nnejaka da se odjednom narucka i da bude mirna par sati. Probajte eventualno da mu ne dozvolite uopste da zaspi, "golicajte" ga po osetljivim mestima, moj je recimo golicljiv po ledjima, neka deca po ramenima, tabanima...
  3. Daddy se sviđa post u temi od Earl Grey u ! Prvi dani dojenja   
    E ovako, slobodno mogu reci posle ovoliko godina dojenja , da to na 2-3h i 4h noću je idelano, pogotovo kod tako male bebe. Svako svoje dete (troje ih za sada imam i na putu je četvrto ) sam dojila minimum godinu ipo dana. Šest prvih meseci su iskljucivo dojenja. 
    Prva greska je ta dohrana od samog starta, ali još može da se izbaci. Drugo prvih  meseci beba može satima da bude na grudima, odspava možda sat-dva pa sve nanovo. Nocima sam spavala sedeći , ali tako je kako je .
    Rekao si da da je nikako ne možete razbuditi, ali ipak da plače kada je odvojite, onda je svaki put odvojite kada vidite da zaspi i dajte ponovo.
    inace, ja nisam, svaki put sam bebu koja zaspi pa makar i posle pet minuta spuštala u krevetac , ako krene da plače, opet ispočetka. 
    Nije to toliko samo do nepravilnog dojenja, sve mi prodjemo na početku jake bolove, rane na grudima, pa čak i mi sa dugim stazom. Prosto grudima tteba duže da se naviknu, a beba već imaju automatski uradjeno da znaju da sisaju. Mama treba da pazi kako je namešta i da bude uporna da cela bradavica  bude u bebinom ustima, i da njene usnice dovoljno uhvate i lepo da može da napravi kao vakum. 
    Nemojte da sumnjate u svoje sposobnosti jer je to odmah psihička blokada , dojenje je nešto automatski i prirodno i svaka zdrava žena može da doji, samo budite uporni. Da je lako nije odmah zbog bolova, ali je to ustvari sve prosto i lagano samo se prepustite i budite svesni da je vrlo moguće da beba provede 20 sati na grudima dok se to sve ne uspostavi i postane jedna rutina, u kojoj svi uživaju. 
  4. Daddy se sviđa post u temi od bepce u ! Prvi dani dojenja   
    Moja cerka ce u januaru napuniti 2g. Imali smo isti problem kao i vi. Spavala je kao top,na siki, pored nje....ja sam probala sve zivo da je probudim. Stipkala, golicala tabane,hranila je bez odece-da joj bude hladnije,pa da ne moze zaspati,vraga-cim vidi siku ona spava. Na drugoj poseti patronazne smo ustanovili da gubi na tezini i isto smo dodavali dohranu. Jednostavno je bila lenja i slaba da bi vukla, do 3.meseca smo kombinovali. Posle smo izbacili flasicu,kad je bila dosta jaka da vuce i nije toliko spavala. Ne ocajavajte, na siku sto vise. Neke bebe su jednistavno takve da nemaju ritam, moja ga nije imala dok nismo poceli sa uvodjenjem cvrste hrane. 
    Znam da ce mnogi da kazu nikako ne flasicu i dohranu,da se beba ne navikne...iz mog iskustva nije tako. Dzaba sam ja drzala bebu na siki kad ona nije vukla,nego spavala,tako se nije stvaralo mleko. Psihicki sam bila slomljena i izmorena,na nagovor muza sam joj davala flasicu najcesce uvece,jer smo obe bile premorene. Kad sam videla da spava i da nema sanse da je probudim, pimpicom sam izvlacila svoje mleko i davala joj na flasicu,ona je spavajuci jela. Pumpicom sam koliko toliko stimulisala proizvodnju mleka,a i beba je pila moje mleko. Prva 3 meseca su mi bila bas teska, samo ne odustajte,to je vazno. Ako mama zeli da doji,vazno je da istraje. Mozda ce me druge mame bombardovati,ali pokoja flasica i dohrana tu i tamo nije smak sveta. Bar iz mog iskustva. Samo kad date flasicu,gledajte da mleko iz dojke izmlazate,da bi se i dalje stimulisala proizvodnja.