Analim

Član
  • Broj odgovora

    585
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la Analim


  1. JecaS94, čestitam od srca! :wub: Blago tebi, pa je sve prošlo relativno brzo. Super sto nisi ni osetila da si se otvorila 4cm. Eto, svaki porodjaj je priča za sebe. Dobro nam došao maleni Petar :baby:


  2. JecaS94, verujem da si nestrpljiva i uzbudjena. Još malo i upoznaćes svog bebca. :baby: Kog je pola, nisam ispratila? Slažem se sa ostalima, nema šanse da ne prepoznas porodjaj. Meni su prve kontrakcije počele oko 11, a porodila sam se u 20:31. Jedino ako ti se desi da ti pukne vodenjak, onda ideš u porodiliste i bez kontrakcija.

    JednaHana, svesna sam da će biti teško sa dvoje male dece prvu godinu. Kad prohoda, onda će biti milina. Treba izbalansirati. Mm je tu, ali radi dva posla i nije kući po ceo dan. Tako da će sve biti na meni. Većina žena sa foruma je u sličnoj situaciji: ili muževi rade po ceo dan ili nisu uopšte tu u gradu/državi. 

    Venera i leni volite ovo

  3. Evo da se i ja javim ovde. U 9-oj nedelji trudnoće sam. Imam vec cerkicu od 15 meseci. Imam klasične tegobe, kao i u prvoj trudnoći. Mučnina i vrtoglavica od jutra do mraka. Ali najbitnije je da je bebica u redu. 

    Jedna Hana, dobila si savete šta da radiš. Ja ne znam nista o tome.

    Pozdrav i za ostale trudnice :wub:

    Venera i JecaS94 volite ovo

  4. Macka, i meni se dešava da mi grudi budu kao kamen ako Mila duže spava, ali ona sve to posisa prvom prilikom. A ona ima 8 i po meseci. I to je u poslednje vreme navukla mleko, jer je češće noću sisala. Kad bude jedno vreme bolje spavala, mleko će se smanjiti. Samo pripazi da ne dobiješ mastitis. Prati da li su grudi na nekom mestu jako crvene, bolne ili imaš temperaturu zajedno s tim. Ja nisam imala takvih problema, ali često mi budu prepune. 

    Tangerine, ne bih da grešim, ali mislim da Macka nije trudna. Vec samo piše u ovu grupu, jer nema dovoljno postova da piše u drugu grupu. 

    Tangerine i miliccam volite ovo

  5. Leni, baš mi je zao. :(

    Meni se bilo desilo da sam prvo imala bolove, a zatim sam i prokrvarila. Bila sam trudna slično kao i ti, oko 6 nedelja. Sreća, pa nisam morala da idem ni na kakvo čišćenje, već je sve otišlo samo od sebe. Tako da znam kako ti je, kao i mnoge žene odavde. Mislimo na tebe... 

    leni voli ovo

  6. Decembar, stiže bebac! :baby:Bas sam uzbuđena kad čitam šta pišeš. Odmah se setim kako je meni bilo. A obzirom koja trudnoća ti je po redu, moj savet je pravac porodiliste. To može veoma brzo da se završi kod tebe. Sigurno ti pomaže zagrevanje krsta, ali neodlozeno (beba) sigurno stiže. 


  7. Mačka, čestitam :baby: dobro nam došla u "klub mama". Veoma mi je drago da je sve prošlo u redu, i mogu ti reci da jesi odlično prošla. Puno poljubaca za Borisa i za tebe! :wub:


  8. Kam, da, jeste na uz pogledala. Bilo mi je sve u redu. Ali svaka od nas je drugacija i ne možemo se porediti. Ti si vidiš imala problemcic i prethodni put. Nadam se da će ti se od kapi vratiti u normalu. 


  9. Kam, kao što sam ti vec rekla, meni su lohije trajale 42 dana. Na kraju mi je isto bilo braonkasto. Ali kod mene je sve bilo u redu na kontroli. Bas mi je zao sto te je sad i to strefilo... :( Nadam se da nije ništa ozbiljno sa pankreasom. 


  10. Katarina1983, da li su te kontrakcije bile i bolne ili je samo ctg očitao? Meni je na primer ctg jednom očitavao kontrakcije do 100, a ja bukvalno ništa nisam osećala. Sto znaci da ti aparati greše. Pa se nadam da je i kod tebe taj slučaj. Verujem da ti je teško zbog Mile, a ni muž ti nije tu. Valjda te nece zadržati u ponedeljak... :babymommy:

    Katarina1983 i miliccam volite ovo

  11. Joj, Miliccam, stvarno sreća pa imaš stručne doktore i sve su uradili kako treba. I veoma mi je drago što možeš da je držiš i mazis. Mogu da zamislim koliko ti to znači i daje ti snagu. A i njoj maloj mrvici znači što si pored nje tako često.

    Kam, ja sam krvarila punih 6 nedelja, znaci bas 42 dana. S tim što mi je poslednje dve nedelje bilo po malo, kao što kažeš. I meni je materica malo zavaljena. Kad imam menstruaciju, nocu mi skoro ništa ne curi (pretpostavljam zbog položaja materice). Tako da verovatno će ti prestati za koji dan. 

    k a m , Venera, miliccam i 1 ostali volite ovo

  12. Miliccam, Nikolina je malena slatkica. :wub: sad ste se izmazile. Nadam se da ces moci češće da budeš pored nje. Sreća pa to tako može tu. Ja sam Milu mogla da vidim samo na 5 min prvi dan. 

    Biće to sve dobro. Samo malo da ojača Nikolina. 

     

    miliccam i Bralac volite ovo

  13. KruelaDevil, predivne su vam fotografije! :wub:

    Miliccam, slažem se sa kam. Na toj slici Mila liči i na tatu. Istu facu su složili, pa možda i zato. :P a ti si se lepo zaokruglila. 

    Macka, uživaj sa tibom dok možeš. Ja sam vec zaboravila kako je imati stomak. A kad pogledam Milu, i dalje ne mogu da verujem da je ona bila u stomaku. 

    miliccam i Macka volite ovo

  14. Svaka vama svima čast kad možete postići da obavite sve sa bebom u rukama. Ili imate pomoć, pa možete. ;) Pogotovo se divim vama koje već imate decu. Ja sam bukvalno po ceo dan sama sa njom. Od mm nema nikakve pomoći jer radi od 5 ujutru do 12 uveče. Između ta dva posla dodje kući da jede i malo odspava. Moja porodica nije u mom gradu. Njegovi se nude da pomognu, ali i oni ljudi rade. Naravno da dodju u posetu s vremena na vreme. Ali volim da imam svoj mir i ne treba mi puna kuća svaki dan. 

    Ni ja ne puštam Milu da plače. I uvek mi je na oku. Kad moram da se kupam, ja nju stavim u ležaljki i u kupatilo na pod. Ja sa tusiram, a ona razgleda kupatilo. :lol:

    Znam da ce brzo porasti, ali smatram da se dovoljno mazimo i kad mi nije u rukama. Sreća pa ona nema problema da leži ako je sve ostalo u redu (sita, čista i nista je ne boli). A noću uvek spava u krevetiću. Mislim da joj prija, jer voli da se razbaskari. Ona najčešće plače kad joj se spava i teško joj je da zaspi preko dana. 

    miliccam i Bralac volite ovo

  15. Mozza, naravno da je i do deteta. Da, sećam se da si pričala za problem bljuckanja. Važno da se to regulisalo. Kod nas se pogoršalo u smislu da sad bas puno bljucne ili povrati. Izgleda se prejede, jer je veća, pa ima više snage da vuče. 

    Mila mi se par puta zacenila kad krenem da je spustim u krevet ili u kolica nakon nošenja, pa sam ja poludela i rekla da nema nosanja. Naravno da cu je uzeti ako je nesto boli ili joj se vraća mleko. Ali ne vidim poentu da se beba drži stalno, ako ne mora i ako je mirna dok leži.

    A da je ljuta, sigurno da jeste. Bebe nam sada pokazuju čitavu paletu osećanja i emocija. :babymommy:

    mozza i Venera volite ovo

  16. Miliccam, nadam se da bebica neće baš toliko pozuriti i da će sačekati taju svog da se vrati. :D Kako vreme leti. Kao da je juče bilo kad si nam rekla da si trudna.

    Macka, bebica stiže svakog trena. :babycrib:

    blesava i miliccam volite ovo

  17. Žene, pratim vas. Ali da, nisam bas azurna. ;) Što neko beše rekao, dosta vas se porodilo, pa ste okupirane bebicama. Znam da ja nisam stizala da pišem. 

    Mozza, ni Mila nije imala nikakvu reakciju na te vakcine. Potpuno se isto ponašala kao i inače. Malo je plakala u trenutku kad je primila, a posle ništa. Bas mi je zao sto se tako mucite. Ne mogu da zamislim kako ti je ako ona plače 6 sati. :(

    Ja bih rekla po mojoj proceni da se T navikla na ruke. Naravno da je svakoj bebi lepše na rukama, pa zato plače kad nije tako. Ja sam upravo iz tog razloga zabranila, tj ogranicila nošenje Mile. Neka se gosti lepo igraju sa njom dok leži ili je u lezaljci. Jer nas dve smo same po ceo dan i meni ne pada napamet da je stalno nosam, jer imam posla i po kuci. Tako da moja Mila ume da leži po sat vremena budna dok ja kuvam ili širim veš, a ona gleda šta radim. I dalje slabo spava preko dana. Kad spoji sat-dva, ja se iznenadim. Običaj joj je da spava po pola sata između podoja. Sreća pa je i kod nas noću ok. Ali u poslednje vreme traži da sisa na 3-4 sata tokom noći, a ne kao pre da napravi i pauzu od 5 sati. Čudi me sto T neće ni u kolica. Moja Mila bas voli da se voza, ali ne baš i da kolica nisu u pokretu. Dok se šetamo, ume da bude budna i više od sat vremena (razgleda okolinu, tj nebo ili gleda u mene).

    k a m i mozza volite ovo

  18. Baš  nas ima u maju, jos da sve imamo imena na m, ko ja :lol:

    Nek je živ i zdrav @KruelaDeviL

    Sto se tice caja, kazu ulaskom u 9 mesec, da moze da se pije. Ja sam pocela al kasnije, potpuno sam zaboravila za njega.

    Hahaha, moje jeste na m - Milana :P ime na forumu je anagram (analim) 

    Katarina1983 i Macka volite ovo