December

Član
  • Broj odgovora

    232
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici December

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice December

  1. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Hvala devojke! Ipak nije bila lažna uzbuna stigla otvorena 8 cm, izbegla pripremu i pravac na sto. Na stolu već 9cm, prokinuli vodenjak i ubacili u desetu brzinu (indukciju) i malo pre 11 se rodio Janko, brzo i bolnoooo nije to više za mene, sve teže mi padaju porođaji, što se mene tiče sad neka drugi rađaju Lem datum je izabrao, datum kad smo se verili ja i mm. Sad bar neću da zaboravljam ovaj datum hahahah
     
    Katarina čestitam od srca, biće to sve u redu, ipak nije ni tako malena bebica. Sad će iz inkubatora.
  2. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Hvala devojke! Mi smo ipak na putu za bolnicu, meni se razmak produžava ali su zato samo jače. Užas jake, kao posle prokidanja vodenjaka. Ja se nadam da sam otvorena više nego prošlih puta inače sam nagrabusila. Drzite mi palčeve
  3. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Ugrejala sam krsta i mislim da popušta a možda i ne. Kad ustanem udaraju i dalje istim tempom i jačinom a kad sednem i ugrejem se popuste. Pa šta sada ja treba da radim?
  4. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Mislim da ste bile u pravu. Evo me u wc-u, čistim se već treći put, od pet ujutru me je probudilo, i koliko sam skontala kontrakcije se kreću tu na oko 5-7-10 minuta. Počinju u stomaku pa se prošire na krsta i tako drži par sekundi pa prođe. Bole uh. Valjda je to to. Ne verujem da imam ovakve kontrakcije od proliva već obrnuto jer prvo me probudile one pa me poteralo u wc. A bebac se pravo isteže u stomaku. Tako da verovatno počelo je. Probaću da se izdepiliram baš me zanima na šta će to da liči
  5. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    I kod mene su sad tako po cele dane, nepravilne i različite jačine, a one što stežu i butine osetim kad stojim, izgleda da glavica taman nalegne gde treba i osetim baaaš pritisak i vuče me dole prema butinama. Tad ne mogu da napravim ni korak. Dr izgleda ne shvata ozbiljno jer sam se žalila i ranije na kontrakcije i opet bila zatvorena ali svakim danom postaju samo jače ali razmak i dalje luduje. Porodilište nam je na pola sata ako se vozi brže od propisanog. Inače treba najmanje 45 min naravno ako je put čist, nema sudara i slično. Za sada je stanje isto. Da ja izdržim ipak do ponedeljka jer ne bih da odem u bolnicu pa da me tamo zadrže bezveze. Ponedeljak smo punih 39 nedelja. Tako bih i ja želela, da dođem skroz otvorena pa da rodim za tren
  6. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Pa to da, verovatno bi se ukipio ako bi počela da se porađaš ali bi ubrzo proradio instinkt
    mozza ovaj mali zahebava još u stomaku mene već razvalio a njemu super unutra.
    Ovako sam izmerila kontrakcije
    16:45, 17:00, 17:30, 17:50, 18:15, 18:25, 18:40 i 18:55
    posle je došla tetka pa sam kupala najmlađu i batalila merenje. Razmak je raznoliki i to je bilo dok sam sedela na fotelji, pošto je namlađa zaspala a starije devojke se igrale napolju. Znaću da je ozbiljno kad baš uhvate ritam a kad će to biti ko zna.
     
  7. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Da znaš da ne znam da li mi je sad lakše ili mi samo još to fali da me porađa tvoj muž ja sam mislila da se to ne dešava tako često! Baš sad upisujem vreme kontrakcija baš da vidim u kojem intervalu se kreću mada džaba mi i to kad to traje danima i nema pomaka. Počela sam da merim od 17h pa ću kasnije da ispišem šta sam izmerila
  8. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    To svakako, nego sam se smorila što me nije pregledao uprkos neprestanim kontrakcijama tj jedino noću miruju pogotovo što su mi porođaji počinjali kako su počinjali. Ali dobro, ako i krene krenulo je samo da ne rodim u autu nikako ne bih želela da ležim u bolnici nizbogčega.
  9. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Ništa. Pogledao dr papir od ctg i rekao vidimo se u ponedeljak.
  10. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Još smo u komadu, da se javim.
    Kam ja ne umem da te posavetujem jer nisam imala iskustva sa tim kapima. Ali mi je logično da još ide krv verovatno ona zaostala, ako ne bi otišla opet bi ostala u materici kao što Kru reče. Ako ti je baš frka pozovi dr i pitaj je radi svog mira.
    Ja iden sutra na pregled i ctg, javljam se šta sam završila.
  11. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Žene, kako izgleda sluzavi čep? Tražih temu ali izgleda da nema. Meni je juče ispalo nešto kao slina u povećoj količini nema primesa krvi, nije bilo ni u prošloj trudnoći ali pošto je ispalo u toku tuširanja samo sam brže bolje oprala u odvod pa se ne sećam kakav je tačno bio. Samo sam upamtila boju i sad je bilo iste.
  12. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Kam, i ja se uvek zeznem što čitam upustva pa me drma pred svako uzimanje leka. A često piše da ne sme a ipak ne šteti toliko uzimanje leka nego ne uzimanje što može da našteti.
    Bralac znači nisam ostala jedina trudnica ovde
    Macka ne bih da te plašim ali nećeš tako skoro da odmoriš kako misliš zato i kažu uživaj dok traje trudnoća ali ne, mi hoćemo da se porodimo što pre a posle nam đavo kriv ali sve je to normalno, samo da se uspostavi sisanje lepo pa će biti mnogo lakše. Nama su te početničke muke trajale oko mesec do dva.
    Ja i dalje pod kontrakcijama, baš me zanima da li ih imam i dok spavam. Od jutros već rade neumorno. Meni samo nije jasno, tri trudnoće i ni u jednoj nisam imala bolne kontrakcije dok me nisu priključili na indukciju. Sad ko da imam noževe u stomaku, kad krene da steže ne mogu ni koraka da napravim. Prepone baš bole, imam osećaj kao kad bebina glavica izlazi. Možda je bol otud što su kontrakcije jake a grlić neće da popusti? Možda se odjednom samo otvorim a možda nikad
  13. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Čestitam Macka pa ti to brzinski odradila! Bravo!  E tako svi se porodiše samo ja ostah  
  14. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    E kam baš bezveze. Dobro da si svakako otišla. Dakle kako god na pregled treba otići ako se toliko krvari. Sad će biti sve u redu, videćeš. Jedan veliki zagrljaj za tebe.
    Macko ajde da prođe sve u najboljem redu i vuci i mene za sobom!
    Ja udarila oko 5 km šetnje i osećam se puno bolje. Užas ja nikad neću da se porodim
     
  15. December je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Nema promene, samo rastemo. UZ kaže da imamo oko 3400 gr. I pored silnih kontrakcija i dalje grlić zatvoren. Posteljica prelazi sa drugog na treći stepen. U petak ponovo ctg.