Jelenabs

Član
  • Broj odgovora

    3
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Aktivnosti člana/članice Jelenabs

  1. Jelenabs je dodao/la post u temi Apetit   

    @Margaritta, verujem da si u pravu. MMenesu savetovali caj, pre svega pedijatar pa sam i ja na osnovu te price sve ovo napisala. A postoo ja nisam dojilja, onda i ne znam sa kakvim slucajevima se susrecete. Ja  sam sve pokusavala da dojim, i u prvim danima mi je tesko bilo i psihicki, jer je u bolnici pretilo da dobije zuticu pa je vec tu naviklo na flasicu. Kuci, ponavljam, sve sam pokusala, ali jednostavno nije moglo. I kasnije, kad je ojacala je isti slucaj bio. Bilo mi je tesko u pocetku jer sam s pauzama izmedju podoja izmlazala a to je uvece prenaporno. A prica i i misljenja je bilo raznih. Sto od "pokusavaj, nek place", "daj dohranu kad je tako", " ti nemas mleka, pa zato", "i i lakse ti je kad ne sisa (ohrabrenje). Mozda ste stvorili sliku da sam manji pobornik navikavanja na sisanje... Posle mesec dana mi je bilo svejedno, imala sam svoj ritam i bas me bilo briga za "savete".  Na kraju krajeva, najvaznije je da nam bebice dobro napreduju, da dobro spavaju i budu spokojne.
  2. Jelenabs je dodao/la post u temi Apetit   

    Ona je mala jos, naucila je da tu ima mleka pa trazi siku :). Ja nisam dojila, nisam uspela nikako. Da me grize savest, ne grize. Sve sam pokusala. I silikonske bradavice, i kaucuk, i prvo flasica pa dojka, i nista. Ama nikako nije htela da prihvati. Nije imala snage, tako kazem sebi. Nekad zauzme pa krene, nekad nista. Nekad 15 min pokusavam i slusam taj iritirajuci plac, nekad odmah odustanem. Ona prica da ce morati sisati kad ogladni, kod mene ni jednom upalila nije. Imam izrazene bradavice, a male grudi. Mleka sam imala za pocetak, a kasnije normalno da se ta laktacija uspostavila nije. A kad bih izmlazala pumpicu bih na najjacu snagu podesila kako bi izvuklo. I to elekticna, rucna ni kap nije mogla. I da napomenem da se ona gadila od cucle. Odoh sad u off. Ja sam po izlasku iz bolnice hranila na 2 sata, zbog moguce zutice. I tu naviku je imala do 4-og meseca. I pojela bi mi uvek istu kolicinu. Mala ti je jos bebica, mucice je i grcici pa ce i zbog toga traziti... Naviknuces se na njen ritam pomalo, i videces koliko znaci nedelju dana u njenom odrastanju. Kada na ovo 20 dana dodas jos 20, pa 20, ti si dobila veliku bebicu. Ali kao savet za to kako da je uobrocis na 2,3 sata uvedi caj za bebe. Dobar je zbog grcica, a i beba unosi tecnost, ne samo mleko. I pokusaj sa cuclom da je zavaras, i tako uspavas, da bi po budjenju dala da jede. Pokusavaj neke nacine, da sebi olaksas. Navikne  se sve, polako. Ali uvodi joj polako neki ritam. Isto kao kod vaspitanja. Nemirno dete ali ti gledas da vaspitas da ne bude. 
  3. Jelenabs je dodao/la post u temi Apetit   

    A na koliko sati ti jede? A jesi li pokusala da izmlazas mleko na pumpicu? Mozda imas vise nego sto ona moze da izvuce. Bebama je nekad dovoljno 10ml vise da ih zasiti.