jozy

Član
  • Broj odgovora

    5
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la jozy


  1. vidi...moj nifty je bio los i nakon toga svakako mora amnio. Odakle si?

    ako ti ne budu dobri rezultati nece ti niko prihvatiti taj rezultat i tu analizu ako se odlucis za prekid. Tako sam ja dosla do 19 nedelje kad je radjen prekid. A mislis uradis prenatalni na vreme da ne cekas dugo. Zato ih samo ne volim. I oni su skrining kao i dabl samo puno savremeniji i precizniji.

    Inace sam iz malog mesta kod Kovina a trudnocu vodim u Pancevu...mislis li da ako ovaj test bude ok da trebam svejedno na amnio?


  2. neka si. Ja sam tad nifty uradila samo zato sto nisam htela da cekam 16tu nedelju za amnio. Ali sad u novoj trudnocu radila sam amnio i nisam osetila. Igla je tanka kao dlaka bukvalno. Radila sam je i u prethodnoj i uvek bih pre nju izabrala.

    javi bas rezultat

    nisam imala pojma da je amnio takav..mene plasi taj rizik 1:200 ali kao sto procitah manji je nego moj 1:50...nemam nikoga u blizini tko je radio amnio a procitala sam dosta ruznih iskustava pa sam malo uplasena


  3. znaci samo zbog NT ti je bacio u taj nivo rizika. Pazi meni je NT bio 1.2 a beba je bila sa trizomijom 18 i ceo dabl je bio kao low risk. NT se meri u milimetrima i moze se desiti greska u merenju ali opet dosta ti je visok. To sto imas zdravu decu nista ne znaci za ovu trudnocu. Svaka je za sebe. Drzim ti palceve da je sve ok. Uradi ako mozes cvs privatno za dan je gotov rezultat. Cak i na klinici kad radis cvs je za 24h gotovo rez.

    ja sam danas odradila harmony neinvazivni prvo kako bih se smirila jer je moj doktor na godisnjem do 30.7. on je zeleo da sacekamo do tada i da ponovo radimo uzv i triple ali meni je to jako dugo za cekati i nisam imala mira..svu ustedjevinu sto sam imala za letovanje sam dala za ovaj test..ostajem kod kuce ali barem cu biti sigurnija u taj double nakon sto stignu ovi rezultati. Jer sam citala iskustva i mnogo zena je imalo los double ali je amnio bio ok a ja bi zelela ako mogu da izbegnem amniocintezu i dodatne stresove. Nadam se dobrom rezultatu 


  4. Drage moje..meninje stigao los double nalaz..1:50 je biohemijski rizik zbog nuhalnog nabora 3 mm i nedostatka nazalne kosti..odmah sam bez razmisljanja odlucila da radim neki neinvazivni prenatalni testi i zbog mogucnosti da ga kdmah danas uradim prevagnuo je harmony. Sada mi ostaje samo da cekam rezultate koji bi trebali biti gotovi u sredu ili cetvrtak jer se racunaju 3 radna dana od dana vadjenja krvi. Bas sam pod stresom jer mi je ovo peta trudnoca..imam 4 zdrava sincica i po uzv je ovo curica ali me mnogo plase double rezultati i izludecu do cetvrtka od brige.