Essena

Član
  • Broj odgovora

    5
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Aktivnosti člana/članice Essena

  1. Essena je dodao/la post u temi Mutacije MTHFR i PAI 1   

    Ne, kad čujem šta vam daju i kako su to sredili naši doktori su zaista sveci. Ovde čovek moli da dodje do lekara i kad dodjes on nalazi sve razloge samo da ne da terapiju. Jedino da dodjem dole, ostavim posao i čekam dok se beba ne rodi. Njima ne verujem ništa. Znate i vi taj osećaj kad znate da nešto nije u redu kad znate da se nešto događa što sprečava da se trudnoća iznese, da ne pričam o fizičkom i psihičkom bolu. Ovde tvrde da ne utiče na moje pobačaj i da bi mi terapija samo štetila pored svih rezultata. Ali kad vidim da ste uspele dole da se izborite u da nađete prave ljude, ulijete mi nadu. Hvala vam od srca. 
  2. Essena je dodao/la post u temi Mutacije MTHFR i PAI 1   

    Så glukozom je sve ok. Međutim ja imam hasimoto i uzimam Euthyrox 125. Ne znam bas mi znaci vaše iskustvo pošto me ovde plaše. 
  3. Essena je dodao/la post u temi Mutacije MTHFR i PAI 1   

    Ja sam iz Srbije Al živimo u državi EU koja svo moje stanje smatra lošom srećom, nazivaju me čak i starom a imam 33 godine, teraju me da ne razmišljam tako mnogo o trudnoći. Ja ne znam za insulinsku rezistenciju, ja sam samo radila opterećenje glukozom? To nije ista stvar? 
  4. Essena je dodao/la post u temi Mutacije MTHFR i PAI 1   

    Jako mi je zao. Ja imam slične rezultate i mogu da zamislim. Ja sam imala 3 pobačaja I sad ne smem da ostanem u drugom stanju jer se jako bojim.
  5. Essena je dodao/la post u temi Mutacije MTHFR i PAI 1   

    Drage moje, 
    Trenutno sam van sebe i značilo bi mi da mi neka od vas podijeli svoja iskustva. Imala sam 3 trudnoće, svaka se okončala do 6 nedelje. U zemlji u kojoj živim su to nazivali “lošom srećom” , onda sam došla kod nas i radjeni su mi testovi na trombofiliju.
    Rezultati su sledeći : MTHFR677 genotip T/C visoko rizična varijanta 677T heterozigot, kao i PAI 1 675 4G/4G u obije kopije gena visoko rizične varijante 4G (homozigotni genotip).
    Takodje imam neku rezistenciju na protein C kao i hasimoto poremećaj štitaste žljezde.
    Molim vas ako neka ima iskustva sa sličnim rezultatima neka piše. Ovde u zemlji u kojoj živim smatraju da to nije razlog mojih pobačaja, jer gledaju samo faktor 2 I 5 koji je kod mene normalan. A kod nas doktori govore da sam visoko rizična trudnica i moram se bockati. 
    Toliko želim bebicu a sad se i bojim da krenem u drugu trudnoću i ne znam kome bih vjerovala. Hvala vam unaprijed.