Ivkacvetic

Član
  • Broj odgovora

    13
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Aktivnosti člana/članice Ivkacvetic

  1. Ivkacvetic je dodao/la post u temi Strahovi (anksioznost I panicni napadi) u trudnoci   

    Hvala tti na podrsci.. osecam i ja da sam malo opustenija kako se blizi porodjaj jer mi je bas tesko..sva sam troma i tesko mi je da se krecem.. Mada desi mi se u toku dana da se uspanicim kako su ja to sve i sta cu..ali govorim sebi-mogu ja to..i onda me popusti.. a sto se tice i moje istorije napada panike i agorafobije-sad me je spopalo nesto da mi se samo ide negde i da se krecem.. duboko verujem da ce me moja bubica izvuci iz svega ovoga..
  2. Ivkacvetic je dodao/la post u temi Strahovi (anksioznost I panicni napadi) u trudnoci   

    Hvala na podrsci..znaci mi..
  3. Ivkacvetic je dodao/la post u temi Strahovi (anksioznost I panicni napadi) u trudnoci   

    Da da..uzecu epidural..
  4. Ivkacvetic je dodao/la post u temi Strahovi (anksioznost I panicni napadi) u trudnoci   

    Nadam se.. mada mislim da sam malo ojacala..sebi sad stalno ponavljam da nisam toliko ja bitna nego beba..da se sve lepo zavrsi i onda da se posvetim i sebi i bebici..
    sad oko porodjaja- verujem da daju nesto za smirenje ako se uspanicis ali da li mozes da se onesvestis? 
  5. Ivkacvetic je dodao/la post u temi Strahovi (anksioznost I panicni napadi) u trudnoci   

    Cvrky da li ovim tekstom zelis da kazes da mi koji imamo napade panike se nikada necemo toga otarasiti..?
    Ja sam se opet zabila u kucu i bas ne mogu da se pokrenem da idem negde jer krenem da se oduzimam..prvo noge..pa mi muka bude pa mi se ide u wc i tako u krug.. da mi je znati kako da iskljucim te fizicke smetnje koje me bas nerviraju.. nekako ne umem da se naljutim na nesto da bih zamenila paniku sa ljutnjom onda bi se panika povukla.. sta cu..bas sam klasicni agorafobista..
    Inace bebica i ja smo dogurale do 36 nedelje i uskoro cemo se upoznati.. sad se vise nesto i ne plasim tog porodjaja-dok ne dodje momenat verovatno..mada ne mogu vise..9 meseci ..uf.. ali najbitnije je da je bebica dobro i veoma aktivna u stomaku..
    Saljem mnogo podrske i ljubavi svima koji imaju anksioznost..i uspecemo da je pobedimo..
  6. Ivkacvetic je dodao/la post u temi Da li ste zadovoljni izabranim pedijatrima?   

    Zdravo..
    Da li imate neku preporuku za privatnog pedijatra?
  7. Ivkacvetic je dodao/la post u temi Strahovi (anksioznost I panicni napadi) u trudnoci   

    Kam hvala ti na podrsci.. uspela sam danas da se pregledam i sa bebicom je sve super..
    Nije bas da me en ometa anksioznost u dnevnim rutinama ali se borim nekako..
    Pokusaj nekako da se opustis.. ne znam sta bi ti drugo rekla..posle kise uvek grane sunce-tako ce i tebi..samo veruj u to..
  8. Ivkacvetic je dodao/la post u temi Strahovi (anksioznost I panicni napadi) u trudnoci   

    Mislim da cela ova ankcioznost proizilazi i iz dosade a i zato sto ne umemo da pomirimo mozak i telo.. Meni se stvarno vise smucilo da se osecam ovako ili onako.. hocu bre normalno da se osecam.. Normalno je da se covek plasi nepoznatog ali nekad moje telo bas pretera.. i dosta mi je vise toga ali stvarno..
    Ja sam pre trudnoce bila na terapiji ali nekad sam pila nekad ne.. i bilo mi je super dve godine.. 
    sad ostadoh trudnà i tek posle 3 meseca mi se vratila ankcioznost i to u ordinaciji gde je bila velika vrucina i ja se tu prepadnem da me neko pita sto..nemam pojma.. jer sta doktor moze da mi uradi-nista..samo da vidim bebu preko UZ.. Mozda se vise plasim rezultata.. amda sam ja radila i onaj verified test i znam da je bebica zdrava..
    Sada sam u 28 nedelji Kam i ok mi ke donekle.. poslednje 3 nedelje i putujem po malo..tako sto sad i kola smatram nekom sigurnom zonom..pa dok sam u njima onda mi je ok..mada pred put popijem 0.50 xanax ali uopste ne verujem da mi nesto pomogne jer se jadna sva preznojim i uhvati me onaj poznati osecaj vrucine..
    Sada uspevam da izdrzim i kada se odjavljujem iz nekog hotela stojim sa mojim muzicem sve dok nam ne daju racun..jeste da se sva preznojim i pocrvenim i krene neka mucnina..ali kako mi da onu kovertu i krenem prema izlazu..kao da se nista nije desilo..
    Sto sr moje agorafobije tice..tu se uvek vodila ta polemika gde cu ici u wc..jer meni ta napetost izaziva da stalno idem u wc sto je dobro sad u trudnoci jer jos uvek nemam zatvor..malo je i smesno ali jbg.. 
    Verujem kada budem rodila bubicu da ce sve doci na svoje..jer su me deca uvek izvlacila iz ovih ankcioznosti.. a sad am se malo olaksala ovde..
  9. Ivkacvetic je dodao/la post u temi Strahovi (anksioznost I panicni napadi) u trudnoci   

    Pa cekala sam pregled i cekala..i uspanicila sam se i samo sam otisla.. sad su mi zakazali drugi termin.. 
  10. Ivkacvetic je dodao/la post u temi Strahovi (anksioznost I panicni napadi) u trudnoci   

    I sta da kazem.. ja danas pobegoh sa pregleda.. umesto da se radujem svojoj bebici i da je vidim na ultrazvuku..ja dobih toliki napad panike da nisam mogla da izdrzim i otisla sam kuci.. 
    Totalno sam slomljena i mnogo sam tuzna.. 
  11. Ivkacvetic je dodao/la post u temi Strahovi (anksioznost I panicni napadi) u trudnoci   

    Ne znam da li bi ti pomogla psihoterapija.. ja idem sad u toku trudnoce..i psihoterapeut mi je rekla da moram nekako da povezem mozak i telo.. najcesce pomocu joge i raznih tehnika disanja..mada ja sad nemam zivce da sedim i da disem..
    Naime..moj mozak zna i razlikuje realan strah od iracionalnog ali me telo ne slusa.. e svasta cu jos cuti..uh
  12. Ivkacvetic je dodao/la post u temi Strahovi (anksioznost I panicni napadi) u trudnoci   

    Evo ja sam se pridruzila malopre.. moramo se drzati zajedno i pomagati koliko se to moze..makar lepim recima..
  13. Ivkacvetic je dodao/la post u temi Strahovi (anksioznost I panicni napadi) u trudnoci   

    Cao svima..
    I ja se borim sa napadima panike-agorafobijom i sada sam u 26 nedelji trudnoce..
    Problem je nastao jos pre 6 godina i mislila sam da sam se konacno oslobodila te napasti ali mi se u trudnoci vratila. U pocetku mi je bas nekako bilo tesko ali se sad nekako borim.. ne pijem AD.. samo xanax po potrebi i to najcesce kada idem negde jer moja glava umisli da ce mi se nesto desiti..blesava glava.. Ni ja ne izlazim napolj nesto mnogo ali se trudim makar po pola sata svaki dan i za sad setam samo u zoni za koju smatram da je sigurna.. skoro sve trudnice pricaju kako je lep period trudnoca sto svakako jeste jer cu imati svoju bebu..ali me nervira ovo oduzimanje tela kada se uspanicim i krene da ide ka nesvestici.. volela bih i ja da uzivam u svojoj.
    Jos plus kada krene ta nervoza ja odmah trcim u wc..mislim ajde ok je nemam zatvor..ali sto je dosta dosta je.. mislim da sam vec u nekom zacaranom krugu..bude mi bolje pa opet padnem pa sve tako..uf
    Hocu li se ikad izboriti sa ovom anksioznoscu..?