A'n'K

Član
  • Broj odgovora

    1
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Aktivnosti člana/članice A'n'K

  1. A'n'K je dodao/la post u temi Ubrzan puls u trudnoći   

    Pozdrav! 
    Nesto me ne greje sunce da ce mi neko odgovoriti, jer vidim da je stara tema, ali moram da probam... 
    Peti mesec trudnoce sam, bebac (on) je super, ja sam od pre dva meseca na bolovanju, trudim se da uskladim obaveze u kuci sa vezbicama, setnjom, odmorom, hranim se zdravo, gledam da unosim raznovrsne vitamine, itd, itd... sve knjiski, po pravilima... jedini problem koji imam je malo peska u urinarnom traktu (podlozna sam stvaranju peska od malena), ali to mi ne zadaje muke kao visoki otkucaji srca, od 90 pa do 120.
    Koliko god pokusavala da skrenem misli, opustim se (probala i jogu i meditaciju i svasta), nemam prazan hod (i moj dragi se ukljucio u to), ja non-stop cujem u usima kako mi brzo i jako lupa srce, cak i dok sedim i pricam sa nekim, lezim, gledam neki crtani film... sve mi je teze da obavljam i obicne svakodnevne poslove, da zaspim nocu koliko mi odzvanja u glavi... Pritisak mi je uvek oko normale, nista ekstremno, a beba inace uvek na pregledima ima normalne otkucaje.
    Vec par meseci me salju u krug, kod kardiologa, pa kod psihica, pa opet kod ginekologa, i utvrdili su, sto sam i sama skontala, da je jedini problem ankcioznost, i ubedjuju me da je jedino resenje da pijem lekove. Znam da je to vrzino kolo sa lekovima - been there, done that. I ne bih da se ponovo uvlacim u bilo kakvu zavisnost, jer sam u pubertetu prosla pakao sa tim.
    Pa konacno da pitam: ima li neko savet kako se prirodno izboriti sa tim (osim kamilice, joge i sl stvari jer mi to ocigledno ne pomaze)? Ima li neki caj koji ce pomoci da se smanje otkucaji, a da sme u trudnoci da se pije?
    Unapred zahvalna buduca mama!