Goga86

Član
  • Broj odgovora

    19
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Aktivnosti člana/članice Goga86

  1. Goga86 je dodao/la post u temi Prekid trudnoće   

    U bolnici su mi rekli da cu ciklus imati najverovatnije za mjesec do 40 dana. Ja sam ga imala kroz 35 dana. 
  2. Goga86 je dodao/la post u temi Prekid trudnoće   

    Idem u pg, nemamo mi u Nk hematologa. Ja nažalost znam dosta ginekologa u kbc, jer ih Nebih ni upoznala da se sve ovo nije desilo. Za hematologa znam samo da je žensko, dr me zakazala, čak je i rekla ime, al sam zaboravila 
  3. Goga86 je dodao/la post u temi Prekid trudnoće   

    Ne znam odakle, ja sam iz Nk pa ne znam koliko poznaješ nase ginekologe, a hematolog ne znam ko mi je:-), jer sam zakazana krajem ovog mjeseca, pa ćemo se tad upoznati:-) 
  4. Goga86 je dodao/la post u temi Prekid trudnoće   

    Nema na čemu, ti smo da pomognemo ako možemo. Moraju oni to sačuvati, samo ti datum kazi kad je bio pobačaj. I eto moj nalaz obdukcije bebe i posteljice nije ukazivao na trombofiliju, al posto je pobačaj bio u šestom mjesecu dali su mi da radim test,. 
  5. Goga86 je dodao/la post u temi Prekid trudnoće   

    Mislim da i sad možeš uzeti nalaz obdukcije, ne znam kako joj kod vas, al kod nas u cg se upravo sa nalazom obdukcije ide kod geneticara, i on procjenjuje da li si kandidat za određene testove, u mom slucaju na trombofiliju. S obzirom da se i nalaz obdukcije dugo ceka ne znam zašto bi bio problem da ga sad podignes, samo trebas znati datum kad se radio. 
  6. Goga86 je dodao/la post u temi Prekid trudnoće   

    Mozda cu lupiti sad, al mi nesto ta slaba pokrvljenost posteljice mirise na trombofiliju. Ne bi bilo od goreg da uradiš test. 
  7. Goga86 je dodao/la post u temi Prekid trudnoće   

    Već sam zanemarila. Nešto mora biti uzrok, nije bakterija, nije anomalija, nije trombofilija ... Mada sada je i nebitno, bitno je da sam saznala nešto novo, i da što više pripremljena udjem u novu trudnoću. 
  8. Goga86 je dodao/la post u temi Prekid trudnoće   

    I meni su rekli da sačekam barem onoliko koliko sam nosila, tj 6 mjeseci, i evo prošlo je, ali... Ne umijem objasniti, imam zelju, a toliko me i strah pa zelja nestane
  9. Goga86 je dodao/la post u temi Prekid trudnoće   

    Naravno da cu uzimati, zakazano mi je krajem mjeseca kod hematologa, pa će on odrediti terapiju, nego mene zbunila genetičarka koja je prije svega tvrdila da je ja nemam, čim sam jednu zdravu trudnoću imala, pa kad su došli rezultati onda trvrdi da nije uzrok. 
  10. Goga86 je dodao/la post u temi Prekid trudnoće   

    Žene, nova sam u ovome pa mi treba savjet, iskustvo... Poslije svega što mi se desilo otkrivena mi je trombofilija, naime homozigot za PAI-1 4g/5g, ostale su ok. E sad genetičar kaže da ona nije uzrok pucanja plodovih ovojaka, al da cu u narednoj trudnoći morati primati injekcije. I sad meni nista jasno nije. Imala sam prvu savršenu trudnoću, druga se zavrsila tragično, al trombofilija nije uzrok... Potpuno sam zbunjena... Ja ću sve uraditi sto je do mene, kad ostanem u drugom stanju kad bog da, ali eto ispade da oba puta, nek mi je zdravo djevojčica, nijesam imala problema sa trombofilijom, iako je imam
  11. Goga86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   


  12. Goga86 je dodao/la post u temi Prekid trudnoće   

    Nažalost se razumijemo, tačno znam kako se osjecas...tesko je, al moramo dalje. Imamo ožiljak do kraja zivota koji hrabro moramo da nosimo, da se suocimo sa stvarnosti i da krenemo dalje. Znaci ti si sve saznala u bg, tvoja dr nije ništa vidjela osim viška plodove vode???  Ja Sam u prvoj trudnoći imala višak plodove vode, ali bogu hvala sve je bilo u redu sa bebom, a ironično drugi put sam imala nedostatak, pa sam je izgubila. Treći put bi red bio da imam normalnu kolicinu. Želim ti sto brzi psihički oporavak, i piši, makar je to meni pomoglo. Ovdje su sve zenice koje su imale sličnu muku...
  13. Goga86 je dodao/la post u temi Prekid trudnoće   

    Hvala vam zene još jednom, iskreno se nadam da cu se prebaciti na drugu temu ubrzo, sto želim i vama... Neco čestitam, pročitala sam, sad uzuvaj
  14. Goga86 je dodao/la post u temi Prekid trudnoće   

    Onda se razumijemo, nazalost.  I ja sam bila na infuziju dok sam čekala prekid, jer su se bojali sepse. Bravo na novoj trudnoći, divim ti se, i bježi odavde, ovo nije mjesto za tebe. Ljubim te, i zelim ti od srca sve najljepše, jer zaslužila si to. 
  15. Goga86 je dodao/la post u temi Prekid trudnoće   

    Hvala ti na saosećanju, ne daj boze nikome, niko nije zaslužio toliku kaznu, što god uradio, a ja...nekako uvek sam prvo mislila na druge, pa tek onda na sebe, preosjetljiva sam, plačem i za najmanju sitnicu, i svi su znajući me mislili da ovo psihicki necu izdržati, svi su se okupirali mnome, toliko da mi nijesu dozvoljavali da se časno oprostim od svoje bebe, odem u kupatilo da plačem, muž, sestra, majka, svekrva za mnom...I tako svaki dan dok nijesam otišla u bolnicu(jer sam 7 dana čekala odobrenje etickog), e tada sam bila sama sa sobom i sa bebom u stomaku. Ali bogu hvala imam ja mog andjela kuci, djevojčicu od cetiri godine i znala sam da zbog nje moram ostati psihički zdrava, i vjeruj mi ona mi je najviše pomogla, ona je moj spas... Ljubim te.