Megi86

Član
  • Broj odgovora

    27
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana Megi86

  1. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Bas sam i ja radila prosle nedelje isto sa 75g. Jutarnji je 5.1, posle 60 min 8.5, posle 120 min 9. Poslali me kod endokrinologa i on kaze da imam trudnicki dijabetes, dao dijetu + da se testiram sama mesec dana 2h posle svakog obroka. Inace sam se do 29. nedelje ugojila 5kg. 
  2. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    caj od Brusnice, ali ne onaj u filter kesici nego celi plodovi. Ja sam pila urobitrat kad sam imala eserihiju i bas je efikasan. E sad, nigde nisam uspela da nadjem informaciju da li sme u trudnoci. 
  3. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Bravooo i za mamu i bebu 
  4. Megi86 je dodao/la post u temi Spisak trudnica   

    Evo i ja da se prijavim na spisak. 8.07.2018.
  5. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    I nama je isti termin.
  6. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Ja sam +3kg u 21. Nedelji.  Izgleda da sam zakrzljalja.
  7. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Bravo, BoleCole.  Cestitaaaam.Divne ste. 
  8. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Mislim da je to cena ako trudnocu vodi neki dr. koji je direktor bolnice. I ja sam to videla na sajtu, ali u predugovoru su poslali ovu manju cifru. 
  9. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Ma naravno. Svako je slobodan da iznosi svoj stav.  A sto se pozitivnosti tice... Uvek sam bila, a narocito sada u trudnoci iako nemam pojma sta me ceka.  
  10. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    U medigroup. Na 9 rata. U principu cu ustinuti od letovanja i zimovanja..:) Svakako moram da mirujem. 
  11. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Mene je vise zanimalo jel neko imao iskustva sa privatnim porodilistem bilo da je pozitivno ili negativno. Ja neman ni sa jednim, pa ne mogu da sudim. Mozda bih dobro prosla i u drzavnom...Ali mozda... Ne znam. A sve smo razlicite i bitne su nam razlicite stvari. Ko je imao pozitivno iskustvo u drzavnom, naravno da ne razmislja o "bacanju para". Ja volim da se osecam bezbrizno i sigurno a drzavne zdravstvene ustanove mi to ne pruzaju. Zato biram da platim.
  12. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    To je lepo cuti. Ja sam u Beogradu, pa sam uglavnom slusala iskustva iz Bg-a. Na zalost, koja nije imala vezu je nadrljala. A i po neka sa vezom, jer joj bas tad dr ode na odmor. Jeste puno za nesto sto svaka zena zasluzuje. 
  13. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Do 12. nedelje kompletan gin pregled:papa, kolposkopija, ultrazvuk, cervikalni i vag bris, analize krvi i urina, Rh faktor. U 12. Double i ultrazvuk.  Od 16.-18. Cervikometrija, krvna sl i urin.. od 20.-24. Ekspertski ultrazvuk, krvna sl. 28.- Ogtt, ultrazvuk, cervikometrija. 32. nedelja- Pregled sa uz. Od 36. Ctg na 7 dana, brisevi, analize krvi. Faktori koagulacije krvi, sve analize i pregledi po potrebi. Anestezija , konsultacije sa pedijatrima. Posle porodjaja, lekovi protiv bolova i sta vec zatreba, obuka pedijatra i pomoc oko dojenja. Posle 7 dana kompletan gin pregled za mamu i pedijatra za bebu. Poseta patronaznih sestara. U porodiliste se ne nosi nista, sve cisto i novo daju. 
  14. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Ma naravno, ima i pozitivnih iskustava. Ti si imala srece.  
  15. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Vodjenje trudnoce, ppredporodjajne pripreme, pregled nakon porodjaja i za mamu i bebu i sva potrebna oprema i lekovi su 270000.
  16. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Pa mozda je nekom bacanje para. Bacamo novac na mnoge stvari. Novac prodje i dodje, a trauma ostaje. Za mene nije bacanje s obzirom da novac sve jedno dajes nekom privatnom dr za vodjenje trudnoce, moras da juris neku vezu ili se nadas sreci da sve prodje bez ovih situacija koje ste navele, castis dr suludim sumama,strahujes kako ce se ophoditi prema tebi i da li ce neko obratiti paznju na tebe ili moras da nosis kafe i cokolade sestrama. Ja vezu ne umem da jurim a ni da podmicujem osoblje. Zato mi je lakse da platim i da mi se dr koji vodi trudnocu posveti, bude ljubazan, da budu tu kad mi trebaju i objasne sve sto ne znam, obezbede sve normalne uslove. A da bi svakako i u drzavnim porodilistima trebalo da bude tako, nema sumnje. 
  17. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Meni su poslali ponudu na 270000 za sve to bilo da je prirodni ili carski.  Nije malo ni to, ali za normalan tretman vredi ustedeti. Kad si ranjiv i hormoni rade, treba ti paznja a ne dodatno traumiranje.
  18. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Jel znas mozda nesto vise? Kako je zadovoljna? Ja razmatram tu opciju..
  19. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Bole Cole, srecnoooo❤️                     Jel ima neka mozda iskustva sa privatnim porodilistem? Ili da zna nekog ko je imao? 
  20. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Meni je sada termin 8.07.  
  21. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Bez brige, Kaćice. I ja pijem isto od pocetka trudnoce i verovatno cu do kraja.
  22. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Pa meni se jedino javljala ta vrtoglavica kad naglo ustanem. Inace sam se osecala bolje.Mislim da ne moze da skodi. Znam trudnice koje su 5 meseci zbog kontrakcija primale injekcije na 3 dana i 3x utrogestan i sve je bilo ok. 
  23. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    I ja sam primala 3 injekcije progesterona na svaka 3 dana i plus 2x urtogestan200 oralno i jedan vaginalno. Meni nije smetalo, a nelagodnost je prosla. 
  24. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Moze biti. Ooo, pa bravo za 3. onda.
  25. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Nisam imala krvarenje, a hematom se povuko bas brzo. Ali je ohrabrujuce da si ti sa "kracim grlicem" izgurala prvu trudnocu i sad guras drugu.  Srecno i sa drugom.