Megi86

Član
 • Broj odgovora

  27
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


Aktivnosti člana/članice Megi86

 1. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Bas sam i ja radila prosle nedelje isto sa 75g. Jutarnji je 5.1, posle 60 min 8.5, posle 120 min 9. Poslali me kod endokrinologa i on kaze da imam trudnicki dijabetes, dao dijetu + da se testiram sama mesec dana 2h posle svakog obroka. Inace sam se do 29. nedelje ugojila 5kg. 
 2. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  caj od Brusnice, ali ne onaj u filter kesici nego celi plodovi. Ja sam pila urobitrat kad sam imala eserihiju i bas je efikasan. E sad, nigde nisam uspela da nadjem informaciju da li sme u trudnoci. 
 3. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Bravooo i za mamu i bebu 
 4. Megi86 je dodao/la post u temi Spisak trudnica   

  Evo i ja da se prijavim na spisak. 8.07.2018.
 5. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  I nama je isti termin.
 6. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Ja sam +3kg u 21. Nedelji.  Izgleda da sam zakrzljalja.
 7. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Bravo, BoleCole.  Cestitaaaam.Divne ste. 
 8. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Mislim da je to cena ako trudnocu vodi neki dr. koji je direktor bolnice. I ja sam to videla na sajtu, ali u predugovoru su poslali ovu manju cifru. 
 9. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Ma naravno. Svako je slobodan da iznosi svoj stav.  A sto se pozitivnosti tice... Uvek sam bila, a narocito sada u trudnoci iako nemam pojma sta me ceka.  
 10. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  U medigroup. Na 9 rata. U principu cu ustinuti od letovanja i zimovanja..:) Svakako moram da mirujem. 
 11. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Mene je vise zanimalo jel neko imao iskustva sa privatnim porodilistem bilo da je pozitivno ili negativno. Ja neman ni sa jednim, pa ne mogu da sudim. Mozda bih dobro prosla i u drzavnom...Ali mozda... Ne znam. A sve smo razlicite i bitne su nam razlicite stvari. Ko je imao pozitivno iskustvo u drzavnom, naravno da ne razmislja o "bacanju para". Ja volim da se osecam bezbrizno i sigurno a drzavne zdravstvene ustanove mi to ne pruzaju. Zato biram da platim.
 12. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  To je lepo cuti. Ja sam u Beogradu, pa sam uglavnom slusala iskustva iz Bg-a. Na zalost, koja nije imala vezu je nadrljala. A i po neka sa vezom, jer joj bas tad dr ode na odmor. Jeste puno za nesto sto svaka zena zasluzuje. 
 13. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Do 12. nedelje kompletan gin pregled:papa, kolposkopija, ultrazvuk, cervikalni i vag bris, analize krvi i urina, Rh faktor. U 12. Double i ultrazvuk.  Od 16.-18. Cervikometrija, krvna sl i urin.. od 20.-24. Ekspertski ultrazvuk, krvna sl. 28.- Ogtt, ultrazvuk, cervikometrija. 32. nedelja- Pregled sa uz. Od 36. Ctg na 7 dana, brisevi, analize krvi. Faktori koagulacije krvi, sve analize i pregledi po potrebi. Anestezija , konsultacije sa pedijatrima. Posle porodjaja, lekovi protiv bolova i sta vec zatreba, obuka pedijatra i pomoc oko dojenja. Posle 7 dana kompletan gin pregled za mamu i pedijatra za bebu. Poseta patronaznih sestara. U porodiliste se ne nosi nista, sve cisto i novo daju. 
 14. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Ma naravno, ima i pozitivnih iskustava. Ti si imala srece.  
 15. Megi86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Vodjenje trudnoce, ppredporodjajne pripreme, pregled nakon porodjaja i za mamu i bebu i sva potrebna oprema i lekovi su 270000.