Sladja26

Član
  • Broj odgovora

    28
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana Sladja26

  1. Sladja26 je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

     
    Potpuno te razumem.Ali sto se kaze ako vec moze na neki nacin da se spreci,ne znam zasto to ne bih uradila. I mene najvise nervira sto citam po internetu i raspitujem se kod drugih. Nekad kazem sebi da to necu raditii, ali ne vredi kad me kopka da saznam,ali svako bol prezivljava na svoj nacin. Mozda nema potrebe za strahom,ali samo mi zene znamo kako je. Meni je ovo prvi put,i ne bih volela da ga pamtim lose.
  2. Sladja26 je dodao/la post u temi Analiza krvi u trudnoći   

    Hvala puno. 
  3. Sladja26 je dodao/la post u temi Torba za porodilište   

    To ako bude hladno,trazicu da mi donesu. Kod nas je ne traze,naravno kad dodjes kuci svakako treba. 
  4. Sladja26 je dodao/la post u temi Torba za porodilište   

    Pa tako rade. Jos uvek ne znam kako. Ali iz iskustva svojih prijateljica,tako je bilo.
  5. Sladja26 je dodao/la post u temi Torba za porodilište   

    Hocu,naravno da cu uzeti, bicu sigurna da je na cistom. Hvala na savetu. Punjac i telefon su glavni 
  6. Sladja26 je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

    Hvala punoo 
  7. Sladja26 je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

    Divne reci. Hvala puno. Verujem da ce tako da bude. 
  8. Sladja26 je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

    Ne garantuje meni niko da ce mi sa epiduralom biti lakse nego bez njega. Ali iskreno nemam hrabrosti za obican prirodni porodjaj.  
  9. Sladja26 je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

    Dovoljno je bar da ublazi bol i nista vise.
  10. Sladja26 je dodao/la post u temi Roditeljski dodatak   

    Hvala puno. Znaci mi svaka nova informacija. Raspitacu se detaljnije.
  11. Sladja26 je dodao/la post u temi Torba za porodilište   

    Kod nas u bolnici  ne traze tetra pelene. Jer tamo oni presvlace bebe. Cak ih majkama donose mozda jednom dnevno. Za kasnije povijanje kod kuce to znam. Da cula sam da je plazma i sokici na slamcicu najbolji posle porodjaja. I kod nas je higijena u bolnici uzas. Tako da vlazne maramice,i obicne maramice svakako moram poneti.
  12. Sladja26 je dodao/la post u temi Torba za porodilište   

    Hvala.Raspitacu se u apoteci.
  13. Sladja26 je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

    Strah je ogroman. Tako da je to najbolji nacin.
  14. Sladja26 je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

    Slazem se,ali ne trpi svaki covek bol na isti nacin. Imam dosta primera lakog porodjaja. Ali kad cujem za one grozne, ipak sam za epidural.
  15. Sladja26 je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

    To samo one koje nisu mogle da je dobiju,ili u njihovo vreme toga nije bilo. Inace sto vi kazete bolje da olaksam,kada vec postoji mogucnost.
  16. Sladja26 je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

    Naravno. I ja je za zub uzimam. Dobro je sto su nasli resenje da se bar malo ublazi bol.
  17. Sladja26 je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

     Bas tako 
  18. Sladja26 je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

    Pa znate kakve su ove starije zene,one misle da je najbolje prirodno. Iz tog razloga sam razmisljala,inace i meni najvise odgovara epidural. I prihvatila sam njega.
  19. Sladja26 je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

    Nadam se da cu podeliti vase misljenje. Hvala puno.
  20. Sladja26 je dodao/la post u temi Strah od porođaja   

    Ipak sam uzela epidural. Treba da idem na razgovor sa anesteziologom. Tako da je sada reseno.
  21. Sladja26 je dodao/la post u temi Analiza krvi u trudnoći   

    Prepisao mi je ampule gvozdja. Tako da sada koristim njih i sumece tablete,nadam se da ce sledeci rezultati biti dosta bolji.
  22. Sladja26 je dodao/la post u temi Analiza krvi u trudnoći   

    Ponovo treba da vadim krv pa cu videti kako stoje stvari. Za sada koristim neke ampule gvozdja i sumece tablete. Nadam se da ce biti bar bolje. 
  23. Sladja26 je dodao/la post u temi Torba za porodilište   

    Idem u Sabacko porodiliste. Celu trudnocu sam vodila kod privatnika. Koji je nacelnik ginekologije u Sa. Tako da necu ici ranije u porodiliste,vec kada budem osetila bolove samo cu njega nazvati i ici hitno.
    Kakvi podmetaci?
    Tetra pelene treba da se nose u bolnicu?
    Hvala puno.
  24. Sladja26 je dodao/la post u temi Roditeljski dodatak   

    Zivim u Klenku,kod Rume. Rumska opstina je u pitanju. I prijavljena sam na Rumu. Ali zbog daljine, svi iz Kl. idemo u Sabac u bolnicu, i skoro sve zene se poradjaju u Sbc. jer je mnogo blize. Ne znam kako da dobijem taj roditeljski dodatak s obzirom da nigde nisam zaposljenja, i da mi je ovo prvo dete. Ako neko zna neka se javi?
     
  25. Sladja26 je dodao/la post u temi Mešanje roditelja u brak svoje dece   

    E ovako. Ja sam se udala jako mlada. Tj. samo presla da zivim sa deckom. Od samog pocetka nase veze,ja sam kao i svako dete (glupo i zaljubljeno), mislila da je on pravi. I da kazem potrcala da ga ne izgubim. Napustila sam skolu. I krenula sa njim novi zivot. On je do tada radio privatno kada ima posla,a kada nema bio bi kuci. Ali kada smo odlucili da pocnemo da zivimo zajedno moralo se dosta toga promeniti. Moji roditelji su to prihvatili,najmladja sam im cerka. Nisu zeleli da se zameraju. Sreca pa im nisam otisla  daleko. U istom smo mestu samo dve ulice od njih. Tako da sam svoje vreme dok mi je muz na poslu bila kod njih. Od samog pocetka nase veze, saznala sam da on ne prica sa svojim roditeljima,ali zive u istoj kuci. On je sve svoje slobodno vreme provodio sa mnom. Cesto kod mojih roditeljima. Imali smo dosta problema sa njegovima. Od koje kakvih magija,bacanja neke vode po nasoj sobi,nestajanja licnih stvari,slika,donjeg vesa mog i njegovog. Do zakljucavanja vrata meni ispred nosa,i svasta nesto. Tako smo ziveli tri godine. Onda je muz morao da menja posao,i morao da ode u inostranstvo na 4 meseca. Ja sam bila naravno u nasoj sobi. Ali kada je njegov tata skontao da on nije tu poceo je da mi pretura po stvarima ii nista,ja sam pokupila stvari i otisla kod mojih. Od trenutka kada mi se muz vratio oni su poceli da komuniciraju. Pokusali su da nas rastave,i mogu da kazem da su za malo uspeli. Nakon toga ziveli smo tako da  je on pricao sa njima,ja nisam. Dugo smo pokusavali da dobijemo dete,ali nam nije islo. Isli smo kod doktora i on i ja. Doktor nam je rekao da je sa nama sve u redu,samo imamo previse problema, i stresa i da nam zbog toga ne ide. Hvala Bogu napokon smo uspeli. Kada su culi da sam u drugom stanju. Priblizili su nam se maksimalno. I stalno se mesaju u nas zivot. Ali moj muz nikad nije imao priliku da bude dobar sa roditeljima kao sada,malo mi to smeta u poslednje vreme. Ali trpim zbog njega. Malo sam otvorila dusu. Da li neko ima slicno iskustvo? Ili mozda neki savet?