Amygdala

Član
  • Broj odgovora

    1
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la Amygdala


  1. Pozdrav svim trudnicama i mamama trojki. Vidim da se u ovoj temi nije odavno pisalo, pa bih volela da malo oživi...

    Mi smo nedavno saznali da smo konačno trudni, nakon 8 godina borbe, 2 inseminacije i jedne neuspešne VTO. Ovo nam je bila druga, i sva 3 embriona su se usadila (kod nas je bio idiopatski sterilitet, sve je bilo u redu, ali nas nije htelo iz nekog razloga) Inače, u novembru sam napunila 31 godinu, visoka sam 170 i doktorka mi je rekla da imam visinu i šansu da iznesem trojke bez problema, iako nisam baš krupna, mada sad imam 62kg. Dok ne počnem da se gojim.

    Srećni smo naravno, mada malo imam i straha u smislu da sve to prodje ok. (Pošto su mi dva lekara odmah sugerisala da razmislim o embrio redukciji jer su trojke visokorizična trudnoća, meni je to nekako neprihvatljivo, ako svi budu lepo napredovali... Ležim, mirujem, pazim se, muž se maksimalno trudi da ne radim ništa, imam podršku i od njegove i od svoje majke. Hranila sam se dobro i zdravo do pre 10ak dana dok mi nisu počele nenormalne mučnine, juče sam i povraćala, pa sad nekako gledam da pojedem bilo šta umesto da gladujem, jer mi se većina hrane gadi. Tešim se da će to proći krajem prvog tromesečja, sad sam inače 6+5. (6 nedelja i 5 dana). Ono čega se i sa ovim mučninama pridržavam je da obavezno pojedem 2-3 voćke dnevno (jabuka, pomorandža, ponekad mandarina ili ananas), 1,5l limunade plus voda svaki dan, trudim se da uvek pojedem bar malo povrća i malo mesa za ručak,  a za doručak uvek jedem tost, on mi najviše prija (iako to baš i nije zdravo). Od vitamina pijem elevit, d3, magnezijum - po preporuci lekara.

    Imam milion pitanja, ovo mi je prva trudnoća i ne znam ništa - blago rečeno. Svaki savet mi je dobrodošao. 

    Kakve ste nalaze radile, kako ste održavale trudnoću, da li ste ležale u bolnici pre porođaja, da li su vam bebice bile u inkubatoru, kako ste se vi hranile, kako ste izlazile na kraj sa mučninama (ako ste ih imale, ja sam negde pročitala da mirišem limun, i moram priznati da meni to pomaže donekle). U kojoj nedelji ste se porodile? Imamo li kakve povlastice, mimo roditeljskog dodatka?  Da li, i kad vam je radjen serklaž i da li je bolno, da li ste radili amniocintezu i jel bilo bolno, pošto su mi rekli da nikakvi genetski testovi kod trojki nisu merodavni, i da je to jedina opcija, i tako..

    Zaista svaki savet mi je dobrodošao.

    Izvinite na podugačkom postu, ali sve me zanima. Unapred hvala na odgovorima i savetima.

    Venera, Ehinacea, Voljena i 3 ostalih volite ovo