miana

Član
  • Broj odgovora

    1
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Aktivnosti člana/članice miana

  1. miana je dodao/la post u temi Bolovi u leđima i karlici   

    Zdravo svima.
    Ja sam se porodila pre 5 godina. Prvo sam imala problem sa tetivama na ruci, išla na fizikalnu i taman kada sam to rešila počela sam da osećam bol u donjem delu leđa... Glavni uzrok jesu bili loši položaji..kupanje deteta, prohodavanje...a onda se nadovezao posao i sedenje po ceo dan.
    Počela sam redovno da idem na yogu, masaže, ali problem je i dalje bio prisutan i svaki put kad duže sedim, na poslu ili kad idem na put, posle se jedva ispravim. Jednostavno, bol se iskomplikovao zbog dugotrajnog sedenja. Zbog tetiva sam išla na 30 terapija, ne treba ni da vam kažem šta je to značilo finansijski i već sam počela da paničim da će sve da se ponovi zbog leđa! 
    Živim na Vračaru i u komšijskoj apoteci su mi preporučili da kupim Togu jastuk za aktivno-dinamičko sedenje. Prvi put sam videla tako nešto, ali pošto godinama samo kod njih kupujem imala sam poverenja da probam. Nemački je proizvod, 30 godina garancije, ozbiljna priča, kod nas se od skoro prodaje. Imaju facebook stranicu #toguzdravosedenje pa pogledajte. Koristim ga tek 3 meseca, to nije magični štapić i problem neće nestati sam od sebe ali sam ja već prvog dana osećala efekat.
    Meni je najveći problem predstavljalo opterećenje pri sedenju. Sedenjem na ovom jastuku taj pritisak je potpuno neutralisan. Takođe, kada sedim duže, ustajem bez ikakvih problema. Potpuno je neverovatan efekat, ne znam ni sama kako da vam na adekvatan način opišem. Moja verzija je comfort, ali ima još mnogo modela. Verujem da bi bio jako koristan i za sve vas koje se žalite na bol u karličnom delu. U svakom slučaju, što se mene tiče, njihov sam "fan" i iskreno preporučujem, super je.