Tacaa

Član
  • Broj odgovora

    19
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana Tacaa

  1. Tacaa je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Slazem se sa tobom jer sam ja ttako prosla. Ujutru uradim jedan test, 2 jake crtice dobijem, uvece opet uradim test vec druga je bila bledja. Odem kod ginekologa on ne vidi nista na uz i skrene mi paznju da je moguce biohemijska za koju, do tada, nisam ni cula. Sutradan dobijem jake bolove i prokrvarim redovno. Kad me je prosla menst odem opet kod ginekologa cisto da se uverim da je sve okej, i bilo je, i gin mi je rekao da je to dobra priprema tela za sledecu trudnocu i znak da ja mogu da ostanem u drugom stanju. Posle par meseci sam redovno ostala trudna i sad imam malu smizlu od 2 godine.  Tako da ne odustajte.
  2. Tacaa je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    I danas je rekao da je po uz sve u redu ali ga brine taj mali odnos rizika. Ne znam sta da radim. Sludjena sam blago receno.
  3. Tacaa je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    kad je radjen Nt u 12oj nedelji crl je bio 52mm nt 1.0 nosna kost+. Problem je sto se mnooogo bojim AC, gledacu da se raspitam za nifty pa koliko kosta neka kosta.
  4. Tacaa je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Iz Subotice sam, imam 24 godine. Background risk 1:982 biochemical risk 1:23 nt risk 1:7102 nt risk+add marker <1:20 000 nt+bio risk 1:157 adjusted risk 1:839 ako mislis na to, ovo je za trisomy 21. Ne znam sta da radim jer sam za ac cula sve najgore i moja snaja je izgubila bebu u osmom mesecu trudnoce zbog posledica ac.
  5. Tacaa je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Pozdrav svima, treba mi misljenje neko iskustvo ili bilo sta posto sam sludjena. 16ta nedelja sam. Danas sam isla kod ginekologa sa rezultatima genetskog skrininga. Naime na rezultatu mi pise da je rizik od nekog poremecaja 1:23 i to je jako zabrinulo mog ginekologa koji mi je toplo preporucio da odem na amniocintezu. Inace stvarno ne salje zene na amniocintezu, jako je poscecen doktor zato sam se i zabrinula. Ali sam cula dosta losih iskustava sa amniocintezom i bukvalno kuva mi mozak od razmisljanja sta da radim. Da li da poslusam ginekologa i odem na amniocintezu ili prosto da se nadam da ce sa mojom bebom biti sve u redu i da je to samo jedan pogresan rezultat?
  6. Tacaa je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Hvala vam na podrsci, pokusacu pa cu da se javim. 
  7. Tacaa je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Pa pusim nekih 8 godina, pokusavala sam ali iskreno nikada nisam sebi davala jak motiv, osim para koje bih ustedela. Zelim da probam, zbog bebca, pa bolje te pare da skupljam za njega ili nju, a na kraju krajeva da cuvam i svoje zdravlje i zdravlje bebe. 
  8. Tacaa je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Jaoj dobro je da znam da nisam jedina koja mnogo pusi.  ja mlatim kutiju, kutiju i po i poludim na samu sebe. Nadam se da cu istrajati, bar zbog bebe ako je zbog sebe. 
  9. Tacaa je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Pozdrav svima, ne znam da li sam na dobrom mestu. Usla sam u 4ti mesec trudnoce i volela bih da pokusam da ostavim cigare. Pa me zanima da li je neko od vas pokusao isto i kakva su iskustva? 
  10. Tacaa je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Hvala, nisam radila betu jer sam prosle godine uradila betu i imala visoku vrednost tj pokazivalo je trudnocu, pocela da se radujem i kad sam otisla kod ginekologa nazalost ploda nije bilo jer je bila u pitanju biohemijska. Tako da, nisam zelela sebi sa ulivam nadu.  Ali eto, sve se dobro zavrsilo. Oko 6 nedelja sam bila trudna kad sam saznala da raste malo stvorenje u meni. Znam da ubija neizvesnost ali sacekaj malo, pa ako nista drugo izvadi betu.  Svakako drzim fige da je na putu beba. 
  11. Tacaa je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Draga, ja ne bih da ti ulivam nadu ali ja sam sa tracicama zavrsila. Meni je i posle 15 dana kasnjenja test pokazao negativan rezultat, radila sam 3 testa u roku od 3 nedelje svi su bili negativni. Simptome nisam nesto imala osim otecenosti grudi i premora koji sam stalno osecala. Tek kad sam otisla kod ginekologa, bez trunke nade, saznala sam najlepse vesti. Sad sam 5 mesec trudnoce. Inace smo muz i ja radili godinu dana na bebi pre toga.  tako da, nikad se ne zna. 
  12. Tacaa je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Pozdrav svima, vec sam ranije pisala ovde. Cini mi se prosle godine u oktobru. Naime, imala sam biohemijsku trudnocu, posle pregleda ginekologa muz i ja cekali smo 3 meseca sa planiranjem bebe. U januaru smo opet poceli, ali eto do dana danasnjeg nista. Doduse ja sam bila misljenja da se opustimo bez racunanja plodnih dana i tih stvari, ali ocigledno da ne moze bez toga. Prosli mesec sam pocela sa merenjem bazalne temperature jer mi je ciklus na 31 do 35 dana, pa ne mogu bas uvek da racunam po standardnoj metodi racunanja plodnih dana. I volela bih da probam i Lh trakice, dosta sam citala o tome ali me zanima da li je neko imao iskustva sa njima? Da li su nekome pomogle? Hvala unapred na odgovoru. 
  13. Tacaa je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Zdravo svima, opet ja... Pre mesec i po dana sam imala biohemijsku trudnocu, imala sam dva krvarenja 1og oktobra trajalo je 2, 3 dana i sledece je bilo 14og od 5 dana krvarenja (koliko inace krvarim tokom menstruacije), isla sam posle toga kod ginekologa sve je bilo uredno. Nego sad ne znam je l normalno da mi opet kasni 10 dana, kakva su iskustva onih koje su imale biohemijsku trudnocu? Da li ste redovno dobile sledeci mesec ili vam se poremetio ciklus? 
  14. Tacaa je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Najveci problem je bio sto ja nisam cula za to, zato sam i bila zbunjena... Jer se nije video plod a pocelo je telo da reaguje kao na redovnu trudnocu... I onda su me istripovali sa vanmatericnom, citava cuda, dok nisam naletela na jednog ginekologa koji mi je sve lepo objasnio. Krivo mi je, ali bolje i ovo nego nesto gore... Idemo dalje 
  15. Tacaa je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Nazalost, ni kod mene ipak nece biti nista. Izgleda sam imala posla sa biohemijskom trudnocom. Posle nedelju dana sam opet uradila test, crtice nije bilo, vadila sam krv, beta mi se 4 puta smanjila... Pocela sam redovno da krvarim i sad se mislim sta dalje. Da li je neko imao iskustva sa ovim? Koliko treba da cekam pre nego sto opet pokusamo da planiramo bebu? 
  16. Tacaa je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Pa idem u utorak ponovo na UZ... ne osecam nikakve bolove, imala sam juce blage bolove u donjem delu kao pred menst ali ne konstantno... grudi su mi i dalje natecene i bole me, idem cesto na wc i to ali nemam pojma... 
  17. Tacaa je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Juce sam bila kod ginekologa da mi potvrdi trudnocu, nije video nista na ultrazvuku i iscimao me je da imam mozda vanmatericnu trudnocu... Vadila sam krv vrednost beta hcg mi je 336ml ili kako vec ide, a poslednja menstruacija mi je bila 20og avgusta, da li neko zna strucan je l to dobro? On je rekao da za sada nema vanmatericne ali jos uvek nece da je iskljuci... Kad se otprilike vidi plod na UZ? Po mojoj racunici trebala bih da sam trudna oko 3 nedelje... pokusavam da ostanem pozitivna i strpljivaa...
  18. Tacaa je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Jaoo divnoo! Hvala vam na odgovoru i cestitaam. ☺ Udajem se za mesec dana, ova godina je definitivno meni naklonjena. 
  19. Tacaa je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Cao svima, nova sam ovde. Iscitavala sam vase postove i mozda ce se moje pitanje ponoviti po ko zna koji put ali kakvo iskustvo imate sa Baby rapid testom za trudnocu? Nisam do sada ostajala u drugom stanju, kasni mi 8 dana, jutros sam uradila test, nakon par sekundi pojavila se samo jarko cvena C linija a nakon minut, dva i T linija ali znatno svetlija od C linije. Da li to znaci da trudnoca postoji? Da ponovim opet test od nekog drugog proizvodjaca? ☺ hvala unapred na odgovoru.