Jelena JP

Član
  • Broj odgovora

    25
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Aktivnosti člana/članice Jelena JP

  1. Jelena JP je dodao/la post u temi Cipelice za prohodavanje   

    Cipelice mogu i da pricekaju  Hvala vam!  :*
  2. Jelena JP je dodao/la post u temi Cipelice za prohodavanje   

    Jaoj žene bacile ste me u rebus Ja sam bila u fazonu da bos prohoda jer je to “prirodno” a sad i moderno sve sto je naturalno, a vidim da su sa tim metodom imale problema. Beba moje drugarice je zaradila deformitet kičme i zaglavila u bolnici na korektivnim vežbama jer je prerano počela da sedi pa je još više uplašilo forsiranje. Vidim da izvrće jednu nogicu kad ustaje ali ne drastično  i verujem da bi mu cipelice pomogle i nemam pojma šta sad da radim, naročito jer moja majka pravi pritisak za cipelice...
  3. Jelena JP je dodao/la post u temi Nejednake brazde na guzi   

    Mene je upozorio pedijatar na nejednake brazde, kaze da mogu ali ne sa sigurnoscu pokazati da se kukovi razvijaju neravnomerno, Mi imamo Y brazdu ali kaze da je bebac vise nego napredan i da ne brinemo. 
  4. Jelena JP je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    To je baš previše za jastuk, ako je original boppy onda je zbog imena-platila sam oko 20e u austriji a u Srbiji su generalno jeftiniji. Mene je spasio jastuk za spavanje za trudnice, u trećem trimestru kad sam postala daleko veća, na početku sam koristila za dojenje dok jedem jer me bebac nikako nije puštao pa tako sam ga hranila dok jedem... Nikad ne znaš šta bebi padne na pamet ali nije me puštao- u istoj sobi čuje uvek kad pripremam. I naravno kad je krenuo da se rola okolo ogradim ga da ne padne stoni snu sto preko dana. 
    P.S. Izvinjavam se sto upadam ali sam pomislila kako bi moje iskustvo nekome bilo korisno, i da prednost dajem tim koji menjaju oblik-za trudnice 
  5. Jelena JP je dodao/la post u temi Menstruacija posle porođaja   

    Dobila sam 28 dana od porodjaja, moja beba sisa ali prespava noc. Ako imate pauze duze od 3h tokom dana ili noci onda je ciklus verovatniji. Druga se desila opet posle 28 dana a onda sam krenula sa kontraceprivnim-progesteronskim i sad niti reda niti rasporeda krvarim na dve nedelje po 8-10dana a raspolozenje mi je gore od najgoreg pms-a. Verovatno cu prestati da ih uzimam.
  6. Jelena JP je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Jedino je preporuka da se kupi Novi dusek, cak iako je od starijeg deteta krevetac. 
    p.s. hvala cure sto ste spomenule h&m danas smo  opustosili radradnju
  7. Jelena JP je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Margi cestitam!!!i  I sto pre na noge, meni se cini da je to kljuc, ja Sam posle 2,5h setala sa 20konaca, I da kucnem u drvo odlicno prosla.
  8. Jelena JP je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Hietzing,u Becu. Prezadovoljna Sam osobljem.I tretmanom. Imas svoju babicu samo za sebe na raspolaganju bez zurbe koja masira I ledja I kasnije perineum. Dr dodje kad je beba vec na izlasku. Ne znam kako bih izgurala bez babice disala je uporedo sa mnom. Imam cak I sliku njih 4 oko mene u jednom momentu. Mm slikao kad Sam ga oterala sa uzglavlja jer je "su vise vruc da me drzi za ruku", jedino u moju odbranu-nisam bila zla osim toga. Neverovatno  je koliko znaci prisustvo muza-masirao me je,hladio oblogama, I na kraju jos  I ponosan sto je prisustvovao I pomogao, I zaista pokazao postovanje prema svemu I zapanjen kako zena izdrzi  sve to
    Hvala devojke na cestitkama! pozdravi od 
    Margi, bice preko vikenda mozda, meni tako krene pa stane, setala Sam Ali opet su kontrakcije stale,kad beba odluci tad ce 
  9. Jelena JP je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Juce 33min posle podneva je dosao jedan debelic na svet-4524gr I 58cm. Imala Sam kontrakcije Dan ranije, bolove uvece Ali su kontrakcije opale. Dobila Sam hormonski tampon, oko 3:40 je pukao vodenjak, tata nam se odmah pridruzio oko 5. Kad Sam stigla  do kontrakcija40-60sec na dva minuta bila Sam vec iscrpljena ako verujete zaspim u ta dva minuta a placem tokom kontrakcije, izgubila Sam svu  hrabrost alternativne devojke I zatrazila epidural-dobila ga sat vremena kasnije na 7cm. Drage moje, sunce me je obasjalo, odmorila 20misto je bilo dovoljno da prikupim snagu. Puno srece "koleginicama"
  10. Jelena JP je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Milica nas prestize u foto finisu  kod mene druga runda indukcije, sinoc gel a danas  kao pertla nema sa hormonima kako su mi objasnili, I odmah mi je podigla kontrakcije Ali se Jo's nisam otvorila. 
  11. Jelena JP je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Samo hrabro Margi ja sam  dobila indukcioni gel oko 22:30, bila otvorena jedan prst. Dobila lek za spavanje ali nedevoljno jak, cimerka ima bebu ovde koja place na 15ak minuta. Osecam kontrakcije Ali nisu bolne, stomak je tvrd kao kamen, ujutru su rekli da CE nastaviti sa invanzivnijim metodama indukcije. 
  12. Jelena JP je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Imace svoj datum 
    Javi Magi kakva je praksa, kad se zove tata, moj mm vec sad ne zna sta da radi o nervoze, ne bih da ga zovem previse rano.. Drzimo ti palceve da sve brzo prodje
  13. Jelena JP je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Margi, kako je prosla zurka?
    Mi imamo dva bodija i jedan kompletic 56, i vecinom 62 stvarcice. Moja mama, kako nije majcinski tip, kupila skoro sve stvari u velicini 68  imate jako dobrog kvaliteta odecu u Extreme Intimo, malo je skuplja od manjih radnju ali je i kvalitet znatno bolji. U Novom Sadu na Spensu je radnja Duga za decu i vrlo je jeftina. 220din bodic, pa do 600 sa kragnicom, imaju od domacih proizvodjaca, Arilja do turskih..
    Danas u 18h idem konacno u bolnicu, ali nemam ideju sta ce raditi, pominjali su indukciju ali isto tako da moze potrajati 5 dana.
  14. Jelena JP je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Mene su opet vratili, Dr je mlada I njen kolega me je vratio, kaze da je rano za indukciju I da nije velicina bebe dovoljno razlog kako je ona mislila. Definitivno ostanem od 5. jer je to termin prema vecini UZ. Opet rucno opipavanje I sirenje grlica, malo krvarenja Ali nista strasno. Nismo spavali ni mm ni ja tako da Sam presrecna sto nas  izmucene ovako nisu zadrzali       
  15. Jelena JP je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Javljam sve detalje