Lilika86

Član
  • Broj odgovora

    12
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Aktivnosti člana/članice Lilika86

  1. Lilika86 je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Mogu reci da sam potpuno flipnula samo citajuci o doticnoj emisiji, na srecu nisam gledala jer bi mi pritisak skocio od kolicine arogancije, gluposti, bahatosti i neinformisanosti... Ko za inat na fb sam procitala i par komentara i to od profesora sa akademije svoje koje ne bih da citiram da ne bih i vas dodatno i bespotrebno potresla. Kako su ljudi, bezosecajni, neuvidjavni i pricaju bez pola mozga, samo radi nekog rejtinga i po principu svaka reklama je dobra reklama bitno sa se o tome prica... A ova tema je toliko osetljiva i aktuelna a slabo se o njoj prica u medijima, a i kad se prica to se po svemu sudeci radi naopacke. Sterilitet je u porastu, ne zna se zbog cega i niko ne zna zasto. Dal zato sto smo zatrovani bombardovanjem 99', hemijom gmo ili ko zna cim... misterija. Toliko sam se odvratno osecala posle tih reci iz emisije, zbog svih nas... Do te mere srozati na najnize grane jedan toliko ozbiljan problem! Ali mislim da ima nesto sto je toliko cesto u Srbiji, a to je da cim se nesto pokrene, krene na bolje, vidi se napredak, dodje neko i krene da sabotira, spusta, obezvredjuje. Nama ne treba neko drugi da nas unazadjuje, mi to radimo sami sebi kao nacija. 
    Nadam se da ce ipak biti nekih posledica jer sam cula da su zalbe podnesene!
    Ali sta god da bude, trudimo se da ne mislimo o tome, budala ce uvek biti bez obzira na sve...
  2. Lilika86 je dodao/la post u temi Endometrioza   

    Cak i ako niste pocele s terapijom odmah posle operacije endometrioze nije kasno da se krene. Jer ako se i nesto opet stvorilo ono ce se zbog hormona iz pilula smanjiti. Moj dr iz Betanije mi je dao Jeanine da pijem pred proceduru vto, da suzbije endometriozu ako postoji, jer je proslo dve godine od operacije a nisam imala nikakvu terapiju jer smo pokusavali da zatrudnimo. Po njegovim recima Jeanine su najbolje za suzbijanje endometrioze. 
    Imam osecaj da se nije vratila jer nisam vise nikad imala takve simptome posle operacije. Jako bolne i obilne menstruacije, bolove u toku celog ciklisa i braon krvarenje na sredini ciklusa, bol prilikom praznjenja creva, bol nakon seksa i nekad u toku. 
    Verujem da puno toga ide iz glave i da covek moze da se razboli psihosomatski ali i da se izleci. Imam osecaj da je endometrioza nastala zbog moje borbe sa sterilitetom dugi niz godina, sakupljanje tuge, ogorcenja, nezadovoljstva, neverice i gubitka samopouzdanja i jos nebrojano losih i mracnih osecanja i misli. 
    Nista ne zadrzavajte u sebi, nase telo filtrira i nase misli a ne samo hranu i vodu.
    Mozda i nisam u pravu, ali svakako ne moze covek da pogresi ako radi na sebi. 
  3. Lilika86 je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Zdravo zene! Sve vas pozdravljam i navijam da sve bude dobro. Zao mi je i saosecam sa onima koje nisu jos uspele... drz'te se i samo hrabro, grabite ka cilju i onome sto i te kako zasluzujete, bez trunke sumnje. Sve ce se isplatiti, sva muka... 
    Cestitam svima koje su uspele!
    Ispricacu vam moja iskustva i celu situaciju sa betanijom. Ne znam koliko smem da spominjem doktore ali neke stvari cu reci pa sta bude. Inace za betaniju, koliko god se ponekad osecale ''kao na traci'', imam sve reci hvale, cela atmosfera i raspolozenja sestara su prijatna i predusretljiva. Doktori se menjaju, kad je ko tu taj te pregleda. Tako da sam upoznala sve dobro i generalno svi su ok. Ali dr I.B. me odusevila, radila mi je jedan UZ, dobila sam i stampane fotografije, sto kod dr A.B. nisam, a on me bas bas zbrzao i nikakvu povratnu informaciju nisam dobila. Dok I.B.sve vreme komentarise sve sta radi, sto i treba kao doktor da radi, da te uputi u sve. Nije joj tesko, cak ume i da se nasali i podigne atmosferu. Ona mi je radila i aspiraciju i ET.
    Od 9 folikula ostalo je samo dva embriona ali su bili odlicnog kvaliteta, jednako su se delili i nije bilo fragmentacija. Oba su vracena. Terapija: utrogestan 3x200, prednizon,femibion
    Posle su nas ostavili da lezimo 2 sata, pa kuci. I onda pitanja, da li mirovati ili ne... kopanje po sajtovima, domacim, stranim... i resila sam da se ponasam normalno u skladu sa onim sta osecam. Ali posto me prilicno bolelo sve - vise sam odmarala. I meditirala s vremena na vreme ali svaki dan.  Radila vezbe joge za bolju prokrvljenost u predelu karlice. Ponasala sam se kao da sam vec trudna i prepustila mastarenju iako sam znala da ce me tako jos vise dotuci ako test bude negativan... 
    Na srecu... beta pozitivna11 dan od et.220.9
    Boze...!!!
     
  4. Lilika86 je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Sve je u redu sa daljom terapijom, nema problema, puregon pece al nista nepodnosljivo. Izgleda da se navikao organizam a i moguce da su mi pogodili neko osetljivo mesto. Taj ceo dan sam se osecala kao otrovana... Al sad je sve ok. 
  5. Lilika86 je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Da li smem da popijem kafetin za glavobolju dok sam na stimulaciji? Rastura me glava citav dan ne popusta...
  6. Lilika86 je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Hvala Buba na podrsci. Kad je tvoja aspiracija? Kakvi su utisci?
    Nisam se uplasila imam prilicno iskustva sa svakakvim bockama, lezala sam u bolnici vise puta. 
    Ni sam ubod me nije boleo, kad je krenula bas sam se obradovala, reko, ovo nista ne boli ocas posla cu ja ovo da pregrmim. Kad ono medjutim... 
    Inace sam mrsavica, sestra kaze da je isto jednoj zenici bilo lose isto je mrsavko ko ja. 
    Trazicu sutra doktora da se posavetujem.
  7. Lilika86 je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Zdravo devojke! Bila sam na prvoj boci, puregon, prilicno je bilo bolno i peklo i slosilo mi se... Sestra je pazljivo davala i polako. Prosto je lek bio prejak. Nadam se da je samo prvi put ovako. Da li je nekoj od vas bila takva reakcija? 
    Sve zenice pre i posle mene su bukvalno otrcale posle svoje inekcije, samo sam ja ostala, jedva sam dosla k sebi, muka, vrtoglavica, malaksalost. Kaze sestra da jace doruckujem sutra. Obavezno cu to i uraditi. Ovo ne zelim opet da se desi. Sad me malo i strah... Ako se nekoj od vas isto desilo, pisite...
  8. Lilika86 je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Buba82 aha pa da ima tu velike razlike izmedju. Dobro da si je otkrila...na vreme. 
    Logicno mi da ce ti se i na krvnoj slici pokazati ako upala jos postoji, leukociti... to ja onako laicki. Smirice se sigurno od lekova, a polipi, koliko sam upucena, ne predstavljaju problem kod vto. Tako su meni rekli u betaniji, zato mi nece opet raditi histero cak i da se endometrioza vratila. Najvaznije je da u materici nema nikakvih bakterija i ''pratecih zivuljaka''.
    Samo hrabro zene! I strpljivo, strpljivo, strpljivo... 
    Koliko sam ja u zivotu do skoro bila nervozna i u grcu i sve hocu odmah juce ako moze, nestrpljiva..ili odmah sad il nikad! Za sve! I molila sam se: Boze daj mi strpljenja...ako moze odmah... XD 
    A sad ne mogu da se prepoznam ova borba promeni coveka definitivno
    Isplatice se sve, samo verujte. Ceka nas nesto magicno i najdivnije na svetu. Cuvajte se i pazite na svoju psihu i zivce podjednako kao i na zdravlje tela, ako ne i vise. 
    I radite kako vam vas unutrasnji osecaj govori  :*
    Bravo zene/heroji, drz'te se!
    I javljajte iskustva, znacice nekome sigurno...
  9. Lilika86 je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    I meni su radili histero i laparoskopiju prvenstveno zbog ciste na jajniku koja je tu stajala dugo i nije vise ni izgledala kao cista, okruglo, vec je srasla nekako uz okolno tkivo. I imala sam veliki polip na materici koji se cak video na ultrazvuku ali samo u drugom delu ciklusa. Da znate devojke, u drugom delu ciklusa kad prodje ovulacija i endometrijum naraste mogu da se vide nepravilnosti. Meni su neki ginek.videli polip neki ne ali svi su mi rekli da nije lepo troslojan endo...kao sto treba da bude.
    Odlucila sam se za histero i laparo jer nikako da zatrudnim iako su mi ginekolozi govorili da polipi ne mora da predstavljaju prepreku. Posle sam citala sve i svasta, da prvenstveno mogu mehanicki da smetaju da spermatozoidi prodju na kriticnim mestima. A i ta cista sto je srasla... i imala sam blaga krvavljenja u sred ciklusa(tamno braon), jako bolne menstruacije koje su s godinama sve gore i vrlo cesto bolne odnose, ili bol posle odnosa. Reko, bolje da me ispregledaju ko zna sta ce naci. I dobro sam postupila. Nasli su jos polipa i brdo priraslica na jajovodu i spolja na materici, stomaku... endometrioza. Ocistili sve a ja i dalje nikako da zatrudnim proslo je dve godine. A za terapiju moj dr B.kaze Jeanine pilule suzbijaju najbolje endometriozu. Buba82, koju terapiju su tebi dali? Meni su samo rekli da produzim kontraceptivne(koje sam pila tri meseca pred operaciju)jos dva meseca pa pravljenje bebe... tada sam pila Logest i taj period posle operacije nista me nije bolelo, ko preporodjena. Zao mi sto ranije nismo insistirali na vto ili inseminacijama, dok je bila mala sansa da se priraslice opet pojave... mm je hteo prirodno. A i svi su mi govorili kako cu sad bez problema da zatrudnim, samo da se opustimo itd... Ne slusam vise nikog osim sebe
  10. Lilika86 je dodao/la post u temi VTO - procesi   

    Zdravo zene/heroji! 
    Procitala sam skoro ceo forum i resih da se pridruzim, da se zahvalim na informacijama a mozda i ja nekome pomognem. Nasa situacija se najzad posle dugo stagniranja pomera i ide nekud... Pokusavamo da zatrudnimo vise od 7 godina, 10 godina smo zajedno. Oboje smo prilicno emotivni tipovi i zadrzavamo umesto da ispoljavamo, a uvek treba ispoljavati, tako da, sta smo mi prosli ovaj sav period, oscilacije i faze i faze bezbroj...to zna samo onaj ko se nadje u ovome. Zato sam i ovde jer znate sve o cemu pricam i ne mora nista da se crta U istom smo sosu, krckamo se zajedno, razumemo se. 
    Trenutno sam na kontracepciji jeanine, cardiopirinu i profertilu za zene, 35 dana(ne znam zasto tako dugo)prepisao dr B.u betaniji pa idem na UZ.
    Inace u betaniji smo odmah posle drugostepene dobili info da nema cekanja. Da li neko ima ideju zasto nema cekanja, sta nije u redu sa betanijom cula sam da su svi doktori i embriolozi koji tu rade rade i po onim privatnim klinikama, valjda je samo komfor bolji tamo... javite kakva su iskustva... hvala! Ljubim vas :*