Jedan Tata

Član
  • Broj odgovora

    6
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Aktivnosti člana/članice Jedan Tata

  1. Jedan Tata je dodao/la post u temi Da li buditi bebu?   

    Hvala Vam svima! Divni ste!
  2. Jedan Tata je dodao/la post u temi Da li buditi bebu?   

    Sad nam je bio pedijatar u poseti - iskusan stručnjak u penziji.
    U odnosu na sve ono što sam napisao, on kaže da nema potrebe buditi bebu na svaka 3 sata. Kaže da može da odspava i 4, pa i 5 sati, ali ne više od toga. 
    Što se tiče redosleda, kaže da je najbolje prvo ga podojiti, a tek onda mu ponuditi flašicu.
  3. Jedan Tata je dodao/la post u temi Da li buditi bebu?   

    Pa otprilike tako. Šta nam drugo preostaje nego da pišemo na forumu, kada do njih ne može da se dođe - nedodirljivi su!
    Ragdoll85, to što pričate zvuči logično. Ali on zaista pokušava da siki, ali nekako mu je problem prvo da nađe mesto, a onda i da povuče. Kako ga sada "prešaltati" sa flašice na siku?
  4. Jedan Tata je dodao/la post u temi Da li buditi bebu?   

    Hvala puno na odgovorima. Evo malo više detalja.
    Sin je rođen na 38+6 carskim rezom. Imao je 3150 g i 48 cm dužine (to sam takođe bio malo zabrinut, jer ima 1-2 cm manje od proseka). U porodilištu je odmah dobio žuticu. Pošto je na Betaniji kao na pokretnoj traci, pustili su ih kući nakon 3 dana, sa tom preporukom da se dohranjuje sa 45 ml mleka.
    Sinoć sam se baš zabrinuo kada sam skontao da on u suštini jako slabo spava zbog tog režima 3-3-3-3... Kontam da je za svaku bebu dobro i da spava i da jede. A ne znam da li naš sin zadovoljava bilo koju od te dve potrebe. Inače, kada jede na flašicu, to čini jako halapljivo, nakon čega obavezno štuca (nakon svakog hranjenja). Pokušali smo da mu supruga prvo ponudi dojku, ali on kao da ne vuče dovoljno, mada od pre par dana kada izmuze mleko ima ga oko 60 ml. To kažem, jer je vidljiva razlika kada beba vuče iz flašice (guta) u odnosu na hranjenje iz dojki (slabo guta). A inače ima redovnu stolicu (zlatno žutu) - svako drugo hranjenje ili češće. Takođe mokri, čini mi se redovno.
    On je danas star 8 dana. Koliko mleka bi trebalo da popije? Takođe, s obzirom na sve gore navedeno, koju bi dnevnu rutinu trebali da uspostavimo?
    E da. Uveli smo praksu da pišemo dnevnik aktivnosti naše bebe. Skontali smo da on dnevno uzme 400-450 ml mleka.
  5. Jedan Tata je dodao/la post u temi Da li buditi bebu?   

    I šta uopšte znači to "na 3 sata"?
    Da li to znači na 3 sata od poslednjeg buđenja ili na 3 sata od kada je zaspala?
  6. Jedan Tata je dodao/la post u temi Da li buditi bebu?   

    Ja tu ne razumem jednu stvar.
    Na otpusnoj listi naše bebe piše da bebu treba dohranjivati sa 45 ml mleka po obroku. Beba je stara 7 dana. 
    Na puno mesta sam pročitao da novorođenče spava do 18 časova dnevno. Meni se čini da naš sin spava mnogo kraće. 
    S obzirom da ga dohranjujemo adaptiranim mlekom, ima li potrebe da ga budimo na svaka 3 sata? Ovo pitam iz prostog razloga što kada ga probudimo, pa dok se pobrinemo da je suv / sit / itd prođe najmanje sat vremena, a onda on odbija da zaspi. Ja dakle brinem, ako ga pustimo da spava duže, da će manje jesti nego što mu je potrebno, tj. ako ga ipak probudimo da će usled premora imati problema sa spavanjem, što mi se čini da je slučaj. Koji je pristup pravilan? Prvi ili drugi, ili nešto sasvim treće... 
    I još nešto. Na internetu sam našao sledeće: da se novorođenče hrani 8-10 puta dnevno. Dakle, ako je 8x dnevno to bi značilo da u svaka tri sata ima jedno hranjenje. Da li sam ja to dobro shvatio. Znači, ako se beba nahrani / presvuče za sat vremena, u drugom i trećem satu bi trebala da spava? A moja najčešće kenka i traži dojku. Onda žena mora da mu je da, a on se najčešće samo igra sa dojkom, jer je već nahranjen adaptiranim mlekom (jer majka nema dovoljno mleka). 
    Zaboravih reći da beba još uvek ima blagu žuticu.
    oiiiiedwwesdsdfsgfsdgIzvinite ako Vam ovo deluje smešno, ali ovo nam je prvo dete, a niko se naučen nije rodio. Hvala.