MicaZoki2

Član
  • Broj odgovora

    34
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. MicaZoki2 se sviđa post u temi od miliccam u Treći trimestar   
    Ostala sam dužna detalje mog porodjaja. 
    Meni su kontrakcije počele noć utorak na sredu, u sredu oko 5 ujutru sam pocela da ih merim i bile su na 10 min i podnošljive. Oko 7 je počeo da mi ispada čep i to je bilo braon i sluzavo. Iz bolnice su nas vratili da jos malo sačekamo, sporo sam se otvarala. Mi isli do trznog centra itd. Kontrakcije su postajale jače ali još uvek na 10 min. Koristila sam čepice protiv bolova ali to nije puno pomoglo. Oko 20h kontrakcije su na 7,8 min i jake, u bolnici kažu nije jos to to. Oko ponoći kontrakcije postaju užasne, oko 3 idemo u bolnicu kažu nisam jos dovoljno otvorena i da šetamo 2 sata oko bolnice. U tom trenutku već jedva hodam što od bolova što od nespavanja  (24h i brojim). Posle 2 sata šetnje sat vremena ctg koji mogu da preživim jedino stojeći , u tom trenutku sam vec bleda i izgledam užasno, konačno kazu da sam 2-3 prsta otvorena, čep je skroz ispao i da će me primiti. Ponovo šetamo, pa kada pa čepici pa neke biljne tablete, kontrakcije jedva podnosljive a otvorena još uvek samo 2-3 prsta. Daju mi nesto protiv bolova u infuziji, to je kao delovalo pa sam spavala izmedju kontrakcija, znači spavam 5 min pa se trgnem ali je bilo lakše. Oko 16h (četvrtak ) počinje da curi plodova voda, tada i kontrakcije postaju nepodnosljive, posle par sam povratila (jabuku posto sam samo to pojela) i tada pocinjem da se tresem, ponovo mi daju infuziju i kažu uskoro epi. Kontrakcije su tada na 3 min i jedna ih podnosim, a jadan mm sve vreme pored mene. Kao neko nožem da me bode do 20h. Tada konačno dobijam epi posle 40h kontrakcija i nespavanja. I konačno spavam do ponoći. Otvorena sam 8cm medjutim kazu da bebini otkucaju nisu dobri i rade neke testove, kazu sve je ok cekamo. Mene tada trese groznica, temperatura 38,3. Odjednom dolaze njih petoro, mora carski beba možda ima neku infekciju a i zbog moje temp. Mm i ja kao u nekom dilirijumu, posle svega carski. I naravno samo sa epiduralom tj. spinalnom. (Ovde gotovo nikad ne rade pod totalnom) Za 5 min me spremaju, sve se dešava bas brzo ja se nekontrolisano tresem, mm bled kao krpa. Isekli su me za 5 minuta, tada smo čuli bebin plac koji ima neku neverovatnu moć, plakali smo kao kisa. Bebu su odneli da je obrisu i pregledaju, dok su mene usivali. Brzo su je doneli i odmah je pocela da siki. Infekciju na kraju nema, hvala Bogu i super je bebica. Kazu fit.  A mi ne možemo da prestanemo da je gledamo i mazimo. 
    Carski je užasan, ali brzo se sve završi, posle toga užasni bolovi. Ali bih menjala to za onih 40h kontrakcija. 
  2. MicaZoki2 se sviđa post u temi od Margaritta u Treći trimestar   
    Ne mogu mnogo da se setam jer je beba stalno sa mnom. Sad mi je odnese da se naspavam, pa da vam se javim.
    Jutros u 8 je stanje bilo nepromenjeno, oko pola 9 su mi stavili vaginaletu. Oko 10 sam otisla u boks. Nakon pregleda oko pola 12 bila sam otvorena pet prstiju. I trebalo je da pozovu mog muza, posto ih tada zovu, oko pola, da mi ukljuce indukciju i pozovu anesteziologa za epi. Medjutim, vec nakon desetak kontrakcija sam osetila napone i zvala sestru, svi su bili u soku otkud sam se tako brzo otvorila i iz par napona rodila se Anica. Ja sam se samo ljutila sto nisu ranije zvali mm-a, ali niko se ovome nije nadao, pa ni ja. Na kraju je dosao da se mazi s bebom i da mi pravi drustvo u onom najdosadnijem delu bar.
    Ja sam vec na nogama, ovo je pesma kako nista ne boli, potpuno sam pokretna i funkcionalna. 
    Anica je divna i ne mogu da je se nagledam. Vrlo je glasna i jako lici na duleta fizicki.
  3. MicaZoki2 se sviđa post u temi od miliccam u Treći trimestar   
    Hvala na čestitkama, bebica je noćas bila kod mene od 12 do 4,  spavala mi na grudima, nisam htela da je odnesu dok bukvalno nisam počela da se tresem od umora. Samo bih je mazila i ljubila i zurila u nju. 
  4. miliccam se sviđa post u temi od MicaZoki2 u Treći trimestar   
    Mico i Jeco,cestitam od srca i zelim vam brz oporavak. 
  5. MicaZoki2 se sviđa post u temi od Mamino u Treći trimestar   
    Pozdrav mamice, čitam vas na preskok. Milice nek je sa srećom, Jelena takođe. Marge čekamo tebe!
    Moja beba sad ima 6 nedelja. Ja se osećam preporođeno, srećno, "renovirano"
    Svaka čast trudnicama koje su se mučile ovog leta, trebalo je izdržati ovaj pakao. Posle porođaja sve je lakše. Želim vam lak porođaj i brz oporavak!
  6. MicaZoki2 se sviđa post u temi od Jelena JP u Treći trimestar   
    Hietzing,u Becu. Prezadovoljna Sam osobljem.I tretmanom. Imas svoju babicu samo za sebe na raspolaganju bez zurbe koja masira I ledja I kasnije perineum. Dr dodje kad je beba vec na izlasku. Ne znam kako bih izgurala bez babice disala je uporedo sa mnom. Imam cak I sliku njih 4 oko mene u jednom momentu. Mm slikao kad Sam ga oterala sa uzglavlja jer je "su vise vruc da me drzi za ruku", jedino u moju odbranu-nisam bila zla osim toga. Neverovatno  je koliko znaci prisustvo muza-masirao me je,hladio oblogama, I na kraju jos  I ponosan sto je prisustvovao I pomogao, I zaista pokazao postovanje prema svemu I zapanjen kako zena izdrzi  sve to
    Hvala devojke na cestitkama! pozdravi od 
    Margi, bice preko vikenda mozda, meni tako krene pa stane, setala Sam Ali opet su kontrakcije stale,kad beba odluci tad ce 
  7. MicaZoki2 se sviđa post u temi od miliccam u Treći trimestar   
    Žene da vam javim, rodila se naša devojčica Mila jutros u 2:15h. 3590g i 55cm. Velika devojka, već su je pregledali i kažu sve super. Čim su mi je doneli odmah je navalila na siku. 
    Osećaj je 100 puta bolji nego što sam očekivala, ljubav na prvi pogled. A baš je preslatki čupko. 
    A o porodjaju drugi put, bila je to skoro 48h duga horor priča. A kada sam videla bebu sve sam zaboravila. 
    Cestitam Jelena, a Mardz drzim palceve. 
  8. MicaZoki2 se sviđa post u temi od Jelena JP u Treći trimestar   
    Juce 33min posle podneva je dosao jedan debelic na svet-4524gr I 58cm. Imala Sam kontrakcije Dan ranije, bolove uvece Ali su kontrakcije opale. Dobila Sam hormonski tampon, oko 3:40 je pukao vodenjak, tata nam se odmah pridruzio oko 5. Kad Sam stigla  do kontrakcija40-60sec na dva minuta bila Sam vec iscrpljena ako verujete zaspim u ta dva minuta a placem tokom kontrakcije, izgubila Sam svu  hrabrost alternativne devojke I zatrazila epidural-dobila ga sat vremena kasnije na 7cm. Drage moje, sunce me je obasjalo, odmorila 20misto je bilo dovoljno da prikupim snagu. Puno srece "koleginicama"
  9. miliccam se sviđa post u temi od MicaZoki2 u Treći trimestar   
    Drzi se Mico,znam da boli,ali mozes ti to. Jos malo pa ce sve biti gotovo i bebica ce biti pored tebe.  Grlim te jako i da sve prodje brzo i lako 
  10. Marijana00 se sviđa post u temi od MicaZoki2 u Treći trimestar   
    Drzi se Mico,znam da boli,ali mozes ti to. Jos malo pa ce sve biti gotovo i bebica ce biti pored tebe.  Grlim te jako i da sve prodje brzo i lako 
  11. Plusic se sviđa post u temi od MicaZoki2 u Treći trimestar   
    Drzi se Mico,znam da boli,ali mozes ti to. Jos malo pa ce sve biti gotovo i bebica ce biti pored tebe.  Grlim te jako i da sve prodje brzo i lako 
  12. MicaZoki2 se sviđa post u temi od miliccam u Treći trimestar   
    Hvala vam, trebaće nam što više sreće.  
    Ja sam imala braonkasti sekret pa smo otišli do porodilista, rekli to onaj čep izlazi u delovima i pomalo se otvaram ali nedovoljno da bi me zadržali. Dali su mi čepic protiv bolova i rekli vidimo se kasnije. 
    Mi posle toga šetali, jeste malo lakše ali kada me stisne kontrakcija moram da stanem. 
    Svaka čast ženama koje su rađale bez epija, ja ću im tražiti čim me prime. 
    Sada merimo i čekamo,  a boli užasno (čak i pored čepica). 
     
  13. MicaZoki2 se sviđa post u temi od miliccam u Treći trimestar   
    Žene, srećno nam bilo! 
    Kod mene je počelo, imam kontrakcije jutros od 5 , trenutno su na 10 min i bole u pm. A i čep mi je skoro ispao. 
     
  14. MicaZoki2 se sviđa post u temi od Jelena JP u Treći trimestar   
    Samo hrabro Margi ja sam  dobila indukcioni gel oko 22:30, bila otvorena jedan prst. Dobila lek za spavanje ali nedevoljno jak, cimerka ima bebu ovde koja place na 15ak minuta. Osecam kontrakcije Ali nisu bolne, stomak je tvrd kao kamen, ujutru su rekli da CE nastaviti sa invanzivnijim metodama indukcije. 
  15. MicaZoki2 se sviđa post u temi od Margaritta u Treći trimestar   
    Danas se pela na peti sprat i silazila nekoliko puta peske. Ne verujem da ce me sutra i pregledati, bolove ne osecam. Nego se dvoumim da li da odmah kukam kad krene i dobijem epi ili da sto duze trpim i odem samo da se tamo porodim, bez epija. Muke moje.  Imam cimerku u istom sosu, pa se nas dve zajedno pentramo i setamo da ubrzamo proceduru.
  16. Margaritta se sviđa post u temi od MicaZoki2 u Treći trimestar   
    Mardz,drzim palceve da sve prodje brzo i lako. Cekamo novosti 
  17. MicaZoki2 se sviđa post u temi od Margaritta u Treći trimestar   
    Ne žalim se ja. Kako mora, tako će biti. Ne pada mi teško, jer znam šta mi je cilj. Bilo bi mi komfornije kod kuće, to je tačno, nedostajaće mi sin, i to mnogo, naročito jer mu je rođendan u to vreme, ali stigli smo dovde svi zajedno i sada nam je preostalo još tako malo do kraja. Preživećemo. 
  18. MicaZoki2 se sviđa post u temi od miliccam u Treći trimestar   
    Moram se nadovezati na temu česti odlasci do toaleta u poodmakloj trudnoći. Mislim da dnevno piškim 58x , od toga 5x noću. Kod doktora posetim toalet pre i posle CTG-a. Pre nego izadjem iz kuće obavezno toalet plus uvek gledamo da li ima wc tamo gde idemo ili makar u neposrednoj blizini. A u većini slučajeva očekujem potok i jurim i žurim a na kraju dve kapi. Trenutno mi se svakodnevnica vrti oko toaleta.  
    A beba se malo primirila, ne znam da li da očekujemo nešto. 
     
  19. MicaZoki2 se sviđa post u temi od Chipsym u Treći trimestar   
    Da vam se samo malo ubacim.  sta cu kad sam nesto vezana za ovo tromesecje.
    Moj bebac je u stomaku bio preaktivan. Ne zna se da li je bila aktivnija onako kad joj dodje ili kad neko stavi ruku na stomak. I sada je takva. Bas je ziva i samo mota i rukama i nogama. Jedva je presvucem, ali zato vec obozava da se mazi.
    Sto se tice metoda, nama nista nije upalilo. Pregurali smo termin 8 dana
  20. MicaZoki2 se sviđa post u temi od Mamino u Treći trimestar   
    joj ovo mi je tako poznato.... ja još i termin prebacila, stvarno sam se načekala. I sve me je bolelo. Ne žalim za tim danima. Sad se osećam mnogo bolje i lakše. 
  21. MicaZoki2 se sviđa post u temi od Jelena JP u Treći trimestar   
    Mirjana00 hvala na ohrabrenju  prva je beba, ne vrede nikakve metode bar kod nas.. Pijem neki caj za izazivanje kontrakcija, fizicki sam aktivni/a  i nista, malac nista, ni da mrdne posteno, samo vrti kolencem kad mu je dosadno.. Inace vodjenje ljubavi preporucuju i dr a ne samo narodna medicina
  22. MicaZoki2 se sviđa post u temi od Margaritta u Treći trimestar   
    Meni mm kad bi prisao, oci bih mu iskopala. Vruce mi je, ogromna sam, nervozna... Ja planiram da tabanam uz i niz stepenice u porodilistu i nadam se sa cu tako nesto pokrenuti sama, da ne moraju da me bas indukuju u startu.
  23. MicaZoki2 se sviđa post u temi od Margaritta u Treći trimestar   
    Jeste, još malo... Tri nedelje, otprilike. Mada ja još nemam svest o tome, kao da se nekom drugom dešava. 
  24. MicaZoki2 se sviđa post u temi od miliccam u Treći trimestar   
    Mico, divno! Cestitam 
    Nek ti je ziv i zdrav decak sa prelepim imenom. A mama brzo da se oporavi. 
  25. MicaZoki2 se sviđa post u temi od Cipelic u Treći trimestar   
    Haha, a sta ja da kazem.. mom dr je najveca glupost da govori pol i kolika je beba. On kaze sto se mene tice ovo je sve dobro i to je to. Blage veze nisam imala nijedan put kolika mi je beba. I sad rodila M 3990g, 59cm, prirodno. Porodjaj nije mogao biti laksi.