MicaZoki

Član
  • Broj odgovora

    262
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici MicaZoki

  • Rođendan 06/14/90

Informacije o profilu

  • Pol ženski
  • Lokacija Pancevo

Aktivnosti člana/članice MicaZoki

  1. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  2. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  3. MicaZoki je dodao/la post u temi Depresija POSLE porođaja   

  4. MicaZoki je dodao/la post u temi Depresija POSLE porođaja   

    Da li ima ovde jos nekog osim mene sada,mene aksioznost ubi od kraja trudnoce,mislila sam da ce me proci kada se porodim,ali sada mi je isto od kad sam se porodila. Plasi me kako cu izdrzati sve ovo,nocno budjenje,obaveze,bas se lose osecam. Sve mislim da nisam ja za to,a toliko sam zelela dete.Kad vidim kako mm uziva u svemu,meni se place,jer nemogu da se opustim. Cak sam nasla i agenciju za dadilju za nocno cuvanje bebe,ali naravno mm ni da cuje,sto je sasvim normalno. Ali ja da se pitam,to bi sigurno uradila,malo da se odmorim,a tek je pocetak,joooj bas zelim da me sve ovo prodje. Ovako je bas tesko,svaki dan mi je veliko opterecenje. 
  5. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  6. MicaZoki je dodao/la post u temi Epiduralna anestezija   

    Evo ja samo da javim ovde,jer sam obecala. Epidural nisam primila,jer bebini otkucaji nisu bili bas kako treba,pa nisu smeli da mi daju. Inace sam prezivela i bez epidurala. 
  7. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  8. Ne možete da vidite ovaj odgovor jer se nalazi u temi za koju je potrebno 100 posts da bi bila pikazana.
  9. MicaZoki je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Mamino,bez brige,nedelja je jos uvek,mozda nocas krene.  Jao trudnice i mamice,ja sam toliko neispavana,bebac samo hoce da jede. Sinoc se u 3h probudio sisao,kako ga stavim da spava place hoce jos da sisa,gura ruke usta,cim mu dam da sisa,kao da nije jeo 10 godina,na kraju smo mu dali i dohranu da bi spavao i da bi se najeo,ali nas je kolicina dohrane bunila,pa smo mu dali malo manje,pa opet plac,opet doji i na kraju mu damo jos malo dohrane i on se uspava. Tako da smo u 10 jutros legli,odspavali sat ipo i evo do sada opet muke,pa smo zvali babicu da vidimo sta cemo,neznamo sta da radimo,dete gladno,nikako da se najede,pa nam je objasnila za kolicinu,pa cemo da vidimo. Drzite palceve da nocas bar malo spavamo. Ja se izvinjavam sto pisem na ovoj temi,ali vi ste moje trudnice,pa malo da se pozalim.
  10. MicaZoki je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    mene je probudio neki jaci bol u stomaku i kada sam isla u wc,bilo onako malo sluzavo sa malo krvi,malo me trema uhvatila,mozda je i krenulo. 
  11. MicaZoki je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Da li ima budnih?
  12. MicaZoki je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Mamino,ja Boga mi samo gledam da idem negde da setam,juce smo se mm i ja svrckali od nekih 18h,a kuci dosli u 23h,isli po radnjama,kupovali neke sitnice,otisli na veceru,posle se jos setali. Danas smo opet isli u setnju malo duzu,kad mo se vratili,ja nastavila setnju po dvoristu jos dva sata sigurno,sve vreme sam na nogama. Meni isto nije ispao sluzni cep,beba me bas gura dole,pa sve u levu preponu,da na nogu nemogu da stanem.Ja imam kontakcije svaki dan.Koliko znam da sluzni cep moze da ispadne,a da i neprimetis ili da ispadne tek kada krenes da se poradjas,ali i ja isto kao i ti cekam taj sluzni cep. Nemam mira i ja misli pokusavam da skrenem od svega,ali tesko ide,strah prisutan,nestrpljenje. Nebevita,beba je i mene svremena na vreme bas pritiskala uzas,cak se sada spustila,a do pre par dana mi opet gurala zeludac,htela sam da poludim,osecaj je bas bezveze.Naravno da ces voleti i to drugo dete kao i prvo,samo malo da se naviknete jedno na drugo,a i cerkici ce biti zanimljivo da pomaze mami da presvlaci bebu.I ja panicim i bas me je strah uzas.
  13. MicaZoki je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Koja si ti sada nedelja? Ctg rade neki u 36. , a neki u 37. nedelji,zavisi od doktora. Nece se nista iskomplikovati,izneces i ti to lepo do kraja,nebrini. Jos malo izdrzi,znam da je svaki dan kao godina i da smo sve nestrpljive i nervozne,da bi ponekad ujedale. Ali bice to sve dobro do kraja,ja taj strah barem nisam imala. Od pocetka trudnoce sam nekako znala da ce biti sve dobro do kraja,ali dobro ja nemam decu,ovo ce mi biti prvo,pa nisam morala o tome barem da razmisljam.
  14. MicaZoki je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    E vidis kako je to glupo kod nas,moj doktor od 36. nedelje nepregleda vise,smatra da smo vec usle u 9. mesec i da nema potrebe. Zadnji put mi je radjen ultrazvuk u 37. nedelji i to jer je beba bila manja,tada sam imala dovoljno plodove vode. Od tada samo ctg,ja kontrakcije imam vec nedelju dana i pre toga sam imala jedno tri dana,pa se napravila pauza od dva dana i od ponedeljka me ubijaju. Kada sam rekla doktoru da sam imala kontrakcije i da sam mislila da necu docekati taj ctg u ponedeljak,rekao mi je da ja necu pree sledece nedelje,jer je taj ctg bio miran bez kontrakcija,cim sam izasla iz dispanzera,meni krenule kontrakcije. Da li sam pocela da se otvaram pojma nemam da li ima dovoljno plodove vode ni to neznam. Vidim da ovde skoro sve trudnice su pisale koja je koliko otvorena pred porodjaj,samo ja neznam nista. Cekam taj ponedeljak da vidim sta ce mi doktor reci,ako se neporodim dotle.
  15. MicaZoki je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Hvala zene. Znaci mi Chipsym,kako ne,malo bude lakse. Znam da je jos malo pa gotovo,samo da dodje taj dan,nestrpljiva sam bas,jer nemam vise snage da razmisljam o strahu,panici,bolu,vrucinama itd. Jedva cekam da se opustim i uzivam sa mm i bebicom. Bas sam preopterecena,ali i to ce da prodje.