Lilli1307

Član
  • Broj odgovora

    20
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Lilli1307

  • Rođendan July 13

Informacije o profilu

  • Pol ženski

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice Lilli1307

  1. Lilli1307 je dodao/la post u temi Porodilište - Sremska Mitrovica   

    Ja sam se porodila u februaru ove godine u Sremskoj Mitrovici. 
    Trudnoću sam vodila na privatnoj poliklinici u Sremskoj Mitrovici, a na prvi pregled u bolnici otišla sam otprilike 20ak dana pre porođaja. Sestre su mi uradile ctg i karlične mere, a doktor je obavio pregled uz ultrazvuk. 
    Što se tiče anestezije, mislim da je epidural. Ja sam porođena isto carskim rezom i taj dan je bio još 5 sekcija osim mene, sve žene su dobile epidural. 
    Ja sam 4. dan otpuštena kući ali sam bebu dovela nakon desetak dana da primi bsg vakcinu. Ako nemaju dovoljno beba u porodilištu da potroše celu dozu otvorene vakcine onda to urade kad se nakupi dovoljan broj beba. Kažu ti pri otpustu kada da pozoveš porodilište i zakažu vakcinisanje. Tada jos jednom izmere težinu bebe, mislim da je i doktorica malo pregleda, kao reflekse kontroliše, nista mnogo.
    Sa bebom i sa mnom je sve prošlo u najboljem redu. Prezadovoljna sam timom koji je radio operaciju na čelu sa doktorom. Nezadovoljstvo mogu da iskažem prema pojedinim sestrama i babicama. 
    Nadam se da sam pomogla :-)
    ukoliko imaš još pitanja tu sam da odgovorim, pozdrav!
  2. Lilli1307 je dodao/la post u temi Mobilni telefon   

    Dugo sam koristila Samsung telefone i bila zadovoljna. Onda sam prešla na Iphone. Moj telefon je Iphone 6. 
    Topla preporuka svima! Odlična baterija, kamera, memorija. Nikad mi se nije desilo da zakoči, pa što kod nekih telefona vadi bateriju pa vraćaj itd. Mnogo puta mi je pao, a i dalje je skroz čitav, nikad mi se ekran nije razbio ili napukao. + veoma lep telefon. 
    Kod ovih telefona stvarno važi CENA = KVALITET! 
  3. Lilli1307 je dodao/la post u temi Parfemi   

    Ima mnogo lepih parfema, i često ih kupujem. Budu na lepim sniženjima na aerodromima, a i u parfimeriji gde kupujem (čak u pola cene). 
    Moj trenutni favorit je DOLCE&GABBANA light blue i CALVIN KLEIN eternity summer  
  4. Lilli1307 je dodao/la post u temi Ves masina iskustva   

    Moja preporuka za veš mašinu BOSCH WAY287W4 CH, A+++, kapacitet 8 kg. 
    Odlična mašina, meni pere svaki dan pere veš bar jednom, a nekad i po 2-3 puta u toku dana. Ima dosta programa, mogućnost zaustavljanja pranja radi otvaranja vrata ukoliko zaboravite nešto da ubacite, što se meni redovno dešava.  
    Jednom nedeljno sipam Calgon gel i ukljucim na 90 stepeni da izvrti i malo je propere i to je to. 
  5. Lilli1307 je dodao/la post u temi Usisivač   

    Ja koristim ovaj usisavač više od godinu dana, prezadovoljna sam. Nije mnogo bučan, nije težak, ne praši,  što je najvažnije odlično uvlači! Lako se prazni. Preporučujem svima! 
    https://shop.mediamarkt.ch/mobile/it/elettrodomestici-casa-hobby/aspirazione-pulizia/aspirapolvere-a-traino/aspirapolvere-a-traino-senza-sacco/philips-fc992019-aspirapolvere-2400-watt-nero/idp8daz0gesz
  6. Lilli1307 je dodao/la post u temi Mašina za sušenje veša   

    Sušilica za veš je meni jako korisna stvar! Ne moraš da usklađuješ vremenske uslove sa pranjem odnosno sušenjem veša. I još jedna super stvar, meni veš ne bude mnogo pogužvan. Jako brzo ga ispeglam posle sušenja u sušilici. Takođe još jedna prednost, mislim da veš zadrži jači miris nego kad se suši napolju, pa pokupi i dim i svašta nešto. Ko ima mogućnost da sebi priušti, topla preporuka.
    Moja sušilica je: BOSCH WTW87570CH kapaciteta 8kg. A+++
    Ima dosta programa za sušenje, odlična! 
  7. Lilli1307 je dodao/la post u temi Muffin i Cupcake   

    Eto predloga za doručak! 
  8. Lilli1307 je dodao/la post u temi Knjige   

    Mnogo volim da čitam, ali teško pronalazim knjige odnosno priče koje me interesuju. Uglavnom čitam biografije i autobiografije, drame, ljubavne romane čija se radnja odvija uglavnom na Bliskom Istok. Ima mnogo knjiga ma temu koju ja volim da čitam ali jako mali broj je preveden. 
    Evo nekoliko preporuka:
    1. "Lovac na zmajeve" i "Hiljadu čudesnih sunaca" - Haled Hoseini. Pročitala sam i njegovu treću knjigu "A planine odjeknuše" i nije ostavila na mene utisak kao prethodne dve. 
    2. "Krovovi Persije" - Mahbod Seradži, odlučna knjiga, sreća i tuga pa neočekivan kraj!
    3. "Devojka koja je pobedila ISIS" - Farida Halaf, istinita jeziva priča.
    4. "Zarobljeni snovi" - Marina Nemat
    5. "Na korak do sna" i "Cena slobode" - Džasvinder Sangera
    6. "Sunce iza bedema", "Ljubav u ranjenoj zemlji" - Džin Sason
    7. "Devojka iz Bagdada" - Mišel Nur
    8. "Američki derviš" - Ajad Aktar
    9. "Molitva moje majke" i "Slatki ukus suza" - Nafisa Hadži
    10. Nešto drugačije od prethodno navedenih knjiga jeste knjiga "Mi deca sa stanice Zoo" - Kristinana F. Tinejdžerski roman, mislim da ga je svako pročitao.
  9. Lilli1307 je dodao/la post u temi Muffin i Cupcake   

    Slani zdravi mafini (odlični za doručak)
    POTREBNI SASTOJCI:
    1 paket šampinjona, 1 crvena paprika, 1 zelena paprika, 1 crni luk, španat, 4 jaja cela + 4 belanca, maslinovo ulje (može i drugo).
    PRIPREMA:
    Iseckati luk na sitne kockice, iseći papriku, šampinjone i španat takođe sitno. 
    Zagrejati ringlu i u tiganj nasuti malo maslinovog ulja i dodati iseckano povrće, dinstati 5-7 minuta ili dok paprika ne postane meka. Pre nego što skinete sa ringle u tiganj dodati malo belog luka u prahu. 
    U posudu izmešati 4 cela jaja i 4 belanca. Dodati izdinstano povrće, posoliti po želji, takođe može da se doda neki začin po želji. 
    Kalup za mafine namazati malo uljem i sipati smesu. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 15ak minuta. 
    Prijatno! 
  10. Lilli1307 je dodao/la post u temi Nega lica   

    Ja najveći problem imam sa miteserima u T zoni. Svašta sam probala, i dalje su tu. Ako ih cedim onda se upale i pretvore u aknu, koju ja iscedim pa opet u krug. Dobila sam preporuku kozmetičarke za klindamicin losion, očistiti lice pre spavanja. A po danu na upaljene regije (akne) staviti hidrocyclin. U oba preparata ima antibiotik pa tako smiruju upale, a klindamicin losion sadrži alkohol i ujedno čisti lice. Ja sam stvarno zadovoljna učinkom. Preko dana lice mažem Boderma kremom, i pre nanošenja šminke. Nikakav prajmer ne koristim, mnogi su mi iritirali kožu, osećala sam peckanje. A na ovu Bioderma kremu šminka se odlično nanosi!
    Čujem da mnogi za mitesere hvale crnu masku "Black clean", pa ću da je probam. Da li neko ima iskustva sa tom maskom? 
  11. Lilli1307 je dodao/la post u temi Koliko ste kilograma "nabacile" u trudnoći?   

    Moja idealna kilaža pre trudnoće bila je 64kg, na porođaj sam otišla sa 84kg. 20kg je baš mnogo. Nisam izgledala debelo, stalno sam se pitala gde je tih 20kg na meni?!  Merila sam se mesec dana nakon porođaja i imala sam 74kg. Sad jakovodim računa šta jedem, a ni ne stižem da imam više od 2 obroka od bebe, ubrzo ću krenuti sa treninzima tako da će se vratiti moja stara kilaža. 
  12. Lilli1307 je dodao/la post u temi Grčevi kod beba   

    Mojoj bebi za grčiće dajem kapi biogaja (probuotik, ne ublažava bol) i espumisan l (25kapi pre svakog obroka). Espumisan joj dosta pomaže, skoro i da je ne boli stomačić, ali čim prestanem da joj dajem jedan dan vraća se grčenje, plakanje i sve po redu.  za koji dan puni 3 meseca a grčevi su još prisutni.
  13. Lilli1307 je dodao/la post u temi Epiduralna u Sremskoj Mitrovici   

     Možda odgovor kasno stiže, ali vidim da niko nije ništa odgovorio pa Ajde da ja napišem. Ja sam imala iskustvo u februaru ove godine, porođena sam carskim rezom. Primanje anestezije se brzo odvija, anesteziolog te upozna sa time šta ćeš osetiti, bude prisutan i asistent koji te malo pridržava da se ne trgneš.  Meni je doktorica iz trećeg puta ubola kako treba  Osetila sam kao da me je struja pecnula u desnu nogu i krenuo je osećaj toplote i trnjenja. Anestezija otpusti za sat ipo najduže dva koliko se sećam i onda kreće svrab svrab i svrab. Kažu od morfijuma iz anestezije. Ali prođe za nekoliko sati. Anesteziju mi je davala dr. Kendrišić. Pozitivno iskustvo i topla preporuka! 

  14. Lilli1307 je dodao/la post u temi Adaptirana mleka   

    Moja beba jede Humanu 1. Za koji dan će napuniti 3 meseca i pravim joj 240ml. Verovatno će neki da kažu da je to mnogo i da nije primerena količina bebi tog uzrasta. Prva mera koju sam davala bebi, kada je bila stara nedelju dana, bila je 60ml i popila bi sve. Često je plakala kad završi flašicu, ili bi zaspala pa bi se probudila nakon pola sata pa neutešno plakala. Sve vreme sam mislila da su to grčevi. Kad' je beba napunila 2 nedelje, pravila sam joj 90ml kako i piše na kutiji i opet bi sve pojela. Ona je opet plakala. Otišli smo na prvu kontrolu i doktor mi je rekao da nije napredovala dovoljno ali da nije ništa alarmantno. Nakon nekoliko dana razgovarala sam sa primarijus doktoricom dečijim pedijatrom koja iza sebe ima nekoliko decenija iskustva u radu sa decom, koja je bila moj pedijatar od samog rođenja. Doktorica mi je rekla da joj napravim još više mleka i pustim je da pojede koliko hoće, da će beba višak izbaciti ukoliko ga ima. Da ništa ne brinem, da se neće prejesti, niti će joj se raširiti želudac. Njoj je Humana slabo mleko i zato traži količinski više. Postupila sam po njenom savetu i nisam pogrešila. Dogurali smo do 240ml, beba nekad pojede sve, nekad ne, višak izbaci ukoliko ga ima. Ne plače neutešno kao ranije, jede na 3-4 sata po danu, poslednji obrok joj bude u periodu od 20h-22h i ona spava do 6h ujutru nekad i do 8. Mirna je, ne muči se uopšte. Nije bucika uopšte. Na drugoj kontroli je postigla željenu težinu, i na osnovu toga sam shvatila da je ona bila gladna i zato plakala. Takođe mi je doktorica rekla da se ne vodim tabelom na kutiji jer je svako dete drugačije i samim tim su mu i potrebe za hranom drugačije. Ni mi ne jedemo koliko nam neko kaže nego koliko mam treba. 
    Ja sam takođe othranjena na adaptiranom mleku, dobijala sam po punu flašicu pa koliko popijem. I nisam ni gojazna ni bolesna, ništai ne fali. A bebe koje sisaju, ko zna tačno koliko one pojedu?! Kako može da se izmeri.. 
  15. Lilli1307 je dodao/la post u temi Sve što treba da znate pre nego što krenete na put   

    Osim što sam bila za volanom do kraja 8. meseca trudnoće, takođe sam putovala avionom. Prvi put u 7. nedelji trudnoće, zatim u 9. nedelji, pa u 3. mesecu, i poslednji put u 33. nedelji. Samo sam za poslednje putovanje imala izveštaj od moje doktorice da je trudnoća u najboljem redu i da mogu da putujem. Taj izveštaj su mi tražili na našem aerodromu i propustili me bez problema. Svaki let sam dobro podnela kao i pre trudnoce. Moja beba će za koji dan napuniti 3 meseca i prvi put putovati avionom. Za sve potrebne informacije ja pozovem airserbia avio kompaniju i tako budem sigurna kako da se pripremim za put. U vezi sa bebom dozvoljavaju unos adaptiranog mleka, takođe mogu da prokuvaju vodu ukoliko zatražiš. Dozvoljavaju unos meke nosiljke u kabinu. 
    AirSerbia dozvoljava putovanje trudnicama do 35. ili 36. nedelje uz uslov da je trudnoća uredna i da je u pitanju jedna beba. Kod blizanačke trudnoće ne dozvoljavaju putovanje u 35. nedelji. Svaka avio kompanija ima drugačiji pravilnik.