Doroty

Član
  • Broj odgovora

    21
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. olga75 se sviđa post u temi od Doroty u Skrining hromozomopatija - double, tripl i ostali testovi   
    Kakav je to test za 1300 evra. Ja sam Verified radila za 700 evra sve hromozome! Verified je najsavremeniji i što je meni najznačajnije ne ostave te posle na cedilu ako dobiješ rezultate koji nisu ok. Dobijaš besplatno savetovanje genetičara iz Londona. 

    https://www.verified.rs/paketi-i-cene/
  2. Tasa021 se sviđa post u temi od Doroty u Strah od porođaja   
    Strah od porođaja je normalan. A pred sam porođaj se umiriš jer hormoni ucine svoje i samo mislis na to da sve prođe kako treba. 
    Obavezno idite u škole za trudnice. Disanje ce vam puno pomoci. 
     
     
  3. bikica85 se sviđa post u temi od Doroty u Treći trimestar   
    Čestitam! 
  4. Doroty se sviđa post u temi od KruelaDeviL u Zašto neka prijateljstva utihnu kad jedna od drugarica dobije dete?   
    Ja mislim da ako beba pokavari priateljstvo onda 5o nije pravo priateljstvo...ja imam 3drugarice i jjednog druga i svi su ostali osti kao pre tako i tokom trudnoce i kad jw bio V beba i sad kad je veci. Sa drugom smo se jos vise zblizili...tj on sa mm a ja sa njegovom devojkom. Cak su dolazili da mi pomazu. Kumu sam iz sprdnje pitala da mi pomogne da se izmalazam sa pumpicom jer su me ruke bolele... hahaha ... fruga kuma(kuma mog deteta i moja druga drugarica) mi je cuvala sina kad je imao 8meseci da bih pospremila kucu za praznik. Treca drugarica ne zivi ovde ali redovno nas obidje kad je tu i svaki put se seti moje dete i za Bozic i Usskrs...i svi su u faoznu da je on "nas"prvenac. 
    Mi smo takodje odlazili kod drugova mm koji su vec uveliko imali decu kad smo mi poceli sa zabavljanjem...nismo nikog onorisali jer ima dete/decu. Tako da sam misljenja da sve zavisi od osobe...i od "priateljstva"
  5. Doroty se sviđa post u temi od Crnatackica u Treći trimestar   
    Hvala puno zenske na odgovorima.. Dojenje je izgleda kod svih skakljiva tema.. 
    Oni u porodilistu krenun s dohranom..tu mi nemamo izbora. Onda pocnes da dojis i shvatis da tu jedva ima tri kapi.. 
    Moj bebac ima osam dana sad.. Imam rane..uzasno boli..ali svaki put ga stavim na grudi u nadi da sto vise dojim bice vise mleka..dohranu dam tek posle dojenja. Da bih videla koliko zapravo inam mleka izvukla sam pumpicom po pola sata svaku dojku iiiiiiii verovale ili ne sveukupno bilo je jedna kafena kasicica mleka Nemate pojma kako sam se razocarala i koliko sam se rastuzila.. Majcino mleko je majcino mleko...ja sam ga pila..moj suprug ga je pio..zelela sam da i moje dete odrasta na tome..
    U svakom slučaju ja cu nastaviti..bar u ovih prvih mesec dana na svakih dva sata prvo dojenje dok god ne pocne da vristi jer nema vise pa onda dohrana..
    Citala sam da stres moze da "presece" mleko.. Ja sam otisla na prirodni porodjaj.. Organizovali smo da i muz prisustvuje..da presece pupcanik..uz mene je sve vreme bila doktorka koja mi je vodila trudnocu..kao sto vidite sve sam organizovala ko na filmu..al zivot nije film..posle celog dana mucenja na stolu uradjen mi je hitan carski..kad sam se probudila receno mi je da smo oboje dobro i da je beba tri puta imala pupcanu vrpcu obmotanu oko vrata.. Aj sto su me izmrcvarili satima..al taj stres da je nesto moglo da krene po zlu..pa onda sve boli..placem i od bola i od traume...Mozda mi se organizam zbunio..mozda je od straha..ne znam..mozda ce vremenom krenuti mleko..mozda..mozda..mozda..
     
  6. Doroty se sviđa post u temi od MatroNadja u Sexualno obrazovanje u školama   
    U Italiji je takodje uvodjenje seksualnog obrazovanja veliki tabu...ali zanimljivo, kod njih se npr. kondom koristi daleko, daleko vise nego kod nas-a ovo govorim iz iskustva jer sam kao tinejdzerka izlazila i po Italiji i po Srbiji Dakle, tamo maltene svi mladi ljudi sa sobom nose kondom u izlazak, "zlu trebalo" stono kazu a kod nas, bar u to vreme, retko da ga je ko imao... Ne znam stvarno kako su dosli do tog nivoa svesti, ali kod njih je recimo daleko manji i broj abortusa i veca je nekako javna rasprava o tim temama, mozda zbog toga, ali definitivno ne zbog prisustva seksualnog obrazovanja u skolama, jer ga nemaju, i konzervativci mu se jako protive.
  7. Doroty se sviđa post u temi od broccoli u Sexualno obrazovanje u školama   
    Da, trebalo bi uvesti npr kao jedan deo biologije, a pri tom izbaciti mnoge gluposti koje uce iz iste... 
    Da predavanja drze strucna lica, npr ginekolog, da se podele neke brosure i deci i roditeljima... 
    U vrticima npr tema o ljudskim odnosima i ljubavi, porodici pa u okviru toga... 
    Ovako se digla velika pompa u javnosti oko cele price.
  8. Doroty se sviđa post u temi od leni u Sexualno obrazovanje u školama   
    I mi smo onomad imali neku vrstu sehualnog vaspitanja(Novi Sad je uvek bio otvoreniji, jbt imali smo i domacinstvo u skoli  ) i apsolutno se slazem sa uvodjenjem. Mislim jedino da je potrebno prilsgoditi nasoj kulturi i malo pripremiti "podlogu". Deca danas mnogo cesce cuju i vide ono sto je neprimereno njihovom uzrastu, a roditelji i dalje ne znaju kako da razgovaraju o tome sa decom. Smatram da je porodica baza iz koje sve pocinje ali nisu sve porodice iste... 
    Suprugu je od druga stigao snimak u kom neki klinac od 12-13 godina ima odnos sa magaricom. Meni se od toga utroba prevrce ali to je nasoj deci dostupno. Sve vrste devijantnih i ruzicnih seh. ponasanja su im na dlanu. A nasa kultura jos zatvorena.
  9. Doroty se sviđa post u temi od In-Greed u Sexualno obrazovanje u školama   
    Za vrtiće nemam pojma, nisam dublje razmišljala o tematici, za škole sam za, apsolutno, posebno jer mladi sve ranije ulaze u seksualne odnose.
  10. Doroty se sviđa post u temi od mama maza u Da li vam je neprijatno da dojite na javnom mestu?   

    E bas ovako 
  11. Doroty se sviđa post u temi od Bebac u Seracell Novosti   
    Prva klinička studija u kojoj će se matične ćelije ubrizgavati bebama koje još nisu rođene, najavljena je u Švedskoj i Engleskoj.
    Ova revolucionarna klinička studija će početi u januaru 2016. i primaće nove pacijente naredne dve godine.

    Matične ćelije lečiće i nerođene bebe


  12. miliccam se sviđa post u temi od Doroty u Spisak trudnica   
    Mah mah
  13. Doroty se sviđa post u temi od ivannnica u Spisak trudnica   
    ovde ste skoro sve na okupu pa rekoh da vam mahnem i