Little Iskra

Član
  • Broj odgovora

    3
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Aktivnosti člana/članice Little Iskra

  1. Little Iskra je dodao/la post u temi Porodilište "Gradska bolnica Zvezdara" - Beograd   

    Evo, kao što sam obećala malo opširnije priče. Nikako da stignem... sve krenem pa moram da prekinem zbog cokalice.

    I nakon što je prošlo više od dve nedelje od porođaja dana, malo popustila euforija i sve to, moji utisci o Gradskoj su ostali isti - oduševljena sam! Atmesferom i osobljem na prvom mestu, a onda i uslovima koji su, nakon renoviranja drugog sprata (odeljenje porodilja) baš dobri!

    Ono što me je posebno oduševilo je podrška dojenju -  od porodilišta do otpusta. Znala sam da su OK što se toga tiče, ali zaista nisam očekivala ovako jaku podršku dojenju - gde pedijatrijske sestre (barem najveća većina) kada nude dohranu obavezno napomenu da ako majka ima mleka treba da doji i ne bi trebalo da daje dohranu jer će tako poremetiti laktaciju. . Ne mogu da kažem da se baš posvećuju individualno svakoj porodilji (nerealno bi i bilo...) ali, koliko sam videla na odeljenju, tu su za savete i pitanja.

    Pored toga to su mi bebu stavili na grudi čim sam se porodila i vratili je posle merenja i pranja na minut-dva minuta, na prvi podoj su mi je doneli dok sam još ležala u hodniku porodilišta i čekala da malo stane krvarenje i da me smeste na odeljenje - sestra je stajala pored mene nekoliko minuta i pridržavala bebu dok je cokalica vukla. (Ja sam i razmišljala da zaustavim nekog ko izađe iz neonatologije koja je uz porodilište, da zamolim da mi daju malo bebu dok čekam, ali sam bila ubeđena da će da me otkače. Kad, eto njih samih sa istom idejom! )

    Samo porodilište je mnogo lepo (meni je u odnosu na Front prijatnije). Kao prvo, imaju muziku!  :clap:  Kao drugo, sve je nekako otvoreno i super organizovano, tako da nemaš utisak da si sam. Imaju centralizovani komp na kojem se vide svi aktivni CTG-ovi - i verovatno još štošta - gde lekar ima pregled dešavanja na svim stolovima (možda je ovako i u drugim porodilištima, ali  ovde to možeš da vidiš i čuješ pa se samim osećaš mnogo sigurnije).

    Odnos prema porodiljama, od pripreme za porođaj do u samoj sali je sjajan - ovo kaže i mnogo žena sa kojima sam pričala na odeljenju, a i generalno po netu su najzastupljenije pohvale za Gradsku upavo zbog odnosa zaposlenih.  Atmosfera u porodilištu je isto priča za sebe - mada sigurno puno zavisi od ekipe koja je u tom momentu na okupu - kad sam se ja porađala bilo je baš živo i baš mi je jak utisak ostavilo to što svi funkcionišu kao uigran tim, brzi su, efikasni, ali se i zezaju međusobno, skroz deluju opuštajuće. :hug: U porodilište može da se unese telefon koji ti spuste negde pored kreveta i odmah ti ga daju kad se porodiš.

    Da, primetila sam i da se trude da čuju povratnu informaciju o utiscima porodilja, upućuju na knjigu utisaka, insistiraju da im se kaže kakvih je problema eventualno bilo i sa kim, u čijoj smeni itd.

    Ne znam šta bih još rekla o Gradskoj, a da se ne ponavljam… Moj opšti utisak: čista desetka pa i + pride, za trud.

  2. Little Iskra je dodao/la post u temi Porodilište "Gradska bolnica Zvezdara" - Beograd   


    E, super!  Ja sam spremila i manju torbu za box, pa ću tu da stavim i telefon. Hvala na odgovorima!
     
  3. Little Iskra je dodao/la post u temi Porodilište "Gradska bolnica Zvezdara" - Beograd   

    Pozdrav, ženske!  Ja ću se za koji dan poroditi u Gradskoj (pišem iskustvo kad bude sve fino i finito ), samo me zanima ovaj deo za mobilni... Rekoste da ne može sa mobilnim u boks, što sam i pretpostavila, nego da sestra može da mi ga donese kad se završi porođaj. A gde budu moje stvari za to vreme?