Pregnancy

Član
  • Broj odgovora

    13
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana Pregnancy

  1. Pregnancy je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Evo i ja da se prikljucim. Juce smo bili na kontroli, 8 punih nedelja, bebana 13,5mm, vec smo veliki.  Srculence samo kucka, 160/min, sce je super. Za 2 nedelje radimo prenatalni neinvazivni test, pa onda planiramo za dalje. 
  2. Pregnancy je dodao/la post u temi Spisak trudnica   

    E pa to, gledala sam gde je prvi, vidim nema ga, pa ne znam gde da se ubacim. 
  3. Pregnancy je dodao/la post u temi Fraxiparin u trudnoći   

    Hvala tii! Mene su na Novom Beogradu gledali kao ludaka kada sam pitala, kao to nije dozvoljeno.
  4. Pregnancy je dodao/la post u temi Spisak trudnica   

    Jaoooo! 
  5. Pregnancy je dodao/la post u temi Spisak trudnica   

    Moze i mene neko da stavi na spisak? Termin je 11.09.
  6. Pregnancy je dodao/la post u temi Fraxiparin u trudnoći   

    I evo mene posle dosta vremena, konacno trudna.  Htedoh da pitam da li negde u Bg dozvoljavaju da se fraxiparin nosi kuci?
  7. Pregnancy je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

  8. Pregnancy je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

  9. Pregnancy je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Nemoj da te polip plasi, on se lako resava. Ja sam ga imala pre dve godine, pravio mi je jako bolne i obilne menstruacije, bukvalno nisam mogla da se pomerim od bolova. I meni je moj dr sacekao da prodje menstruacija, pa je u narednom ciklusu potvrdio da je tu i zakazao mi histeroskopiju. Neki dr rade samo kiretazu, ali ako vec planiras trudnocu, bolje da se kiretaza izbegne, treba da pravis vecu pauzu za trudnocu. Polip ti vrv i pravi smetnje sa zacecem, tako da bolje to smakni.
  10. Pregnancy je dodao/la post u temi Fraxiparin u trudnoći   

    Hvala ti puno na odgovoru. Sto je sigurno, sigurno je, bolje paranoisati, a da sve bude savrseno dobro, nego se jesti sve vreme i razmisljati " jao sta ako ovo, sta ako ono". Ja sam i pre ove trudnoce, pre 3 godine imala jedan missed u 7-oj nedelji, moj gin je tada jos predlozio da se ispitam, ali su mi na Institutu za transfuziju uradili nekolicinu parametara i tako me "skinuli s vrata."  Sad vise nista ne prepustam slucaju, danas mi je prvi dan ciklusa, uradila sam sve i krvnu sliku i urin i briseve i prekontrolisala stitastu zlezdu, znam da je sve dobro, pijem folnu i vit.C i ovaj mesec akcija. A ako da Bog, za nekih 27-28 dana i ja se bockam i jedva cekam da krenem sa tim.  
  11. Pregnancy je dodao/la post u temi Fraxiparin u trudnoći   

    Nista. Aha, ti si bila na VTO. Sigurno da jeste, jer svi lekovi koje si koristila za pripremu za transfer i sta vec posle, pojacavaju koagulaciju, tako da je svakako bolje i da se dobro usadi embrion i da lepo napreduje. Drago mi je da ste dobro, samo neka se bebiron vrti i sutira. Nema veze sto ces ti manje spavati, bitno je da ono uziva.  I veruj mi, ako se plasis, ne moras cekati kontrolu, i cesce idi i proveri d-dimer, da budes mirnija. 
  12. Pregnancy je dodao/la post u temi Fraxiparin u trudnoći   

    Jao, samo nemoj da se traumiras molim te. Meni su prvo krenule kontrakcije, od 15-e nedelje, pila sam 4-5 utrogestana dnevno i generalno se nisu smirivale, pa mi je ukljucen nifelat. Sa vebom je sve bilo u redu, napredovala je lepo svake nedelje, svake nedelje sam i bila na UZ zbog kontrakcija, posle je preventivno radjen i FES i tu je sve bilo ok, nike bilo postojanja nikakvih anomalija, sto je i obdukcija potvrdila. Onda u 27-oj nedelji, kada su mereni protoci ( mereni su i tri nedelje unazad, bili su uredni svaki put), RIAu je bio 0,75. I dr je odmah ukljucio fraxiparin 0.4, nije me slao kod hematologa jer bi trebalo dosta vremena, da se vidi sta je. Isti dan sam radila D-dimer bio je nesto povisen, ne znam tacno koja vrednost. Posle sam svakih 15 dana radila D-dimer, dok sam bila na fraxiparinu i bio je tako na nekoj gornjoj granici, ali nije bio iznad referentnih vrednosti. Sad ono sto sam ja osetila, u 33. nedelji je beba pocela da se smiruje, ali sam mislila da postaje tesno jer je na UZ sve sto se nje tice izgledalo dobro, plodove vide je bilo normalno, tezina normalna, obimi normalni, ali posteljica gr.II.Tada mi je radjen i CTG, otkucaji super, u 34. nedelji CTG isto ok, ali tad sam vec imala jake bolove, a moj dr nije bio tu, pa he neka doktorka pogledala CTG, videla da he dobar i kontrola za nedekju dana da se planira porodjaj. Medjutim 2 kasnije, pored konstantnih bolova, samo sam osetila da mi je stomak laksi i da je nekako splasnuo. Pocela je nenormalno da mi se trazi voda, pila sam bukvalno litre vode a nisam mogla da piskim, samo sam oticala, noge su mi bile kao balvani. I na UZ se prvo video hidrops ploda, teskog stepana, sve telesne supljine su ispunjene vodom, pluca isto, ustanovljeno da je beba mrtva i na hitan porodjaj. Posle se na obdukciji videlo da je doslo do tromboze arterija fetusa, defektna posteljica sa marginalnom insercijom pupcanika. E sad kod mene je bilo i nezavisno od trombofilije to da je posteljica izgledala kao da je zarazena virusom, makroskopski, a pod mikroskopom se nista nije videlo, sve virusoloske analize negativne i onda su me poslali kod hematologa i onda se ispostavi da imam ovu glupost. Da, znam da beta moze odmah, samo me interesuje da li sme da se saceka tipa 5-6 dana od izostanka ili odmah da trcim u lab? Ne znam sta je pametnije, necu ni da budem lujka, koja svako malo trci i radi testove, ne zelim da budem preopterecena, a s druge strane me strah da ne zakasnim sa fraxijem. Nemoj biti preplasena, msm znam da je strah prisutan, ali samo se trudi da budes pozitivna, heparini su odlicni za te stvari i resavaju problem. ☺
  13. Pregnancy je dodao/la post u temi Fraxiparin u trudnoći   

    Zdravo svima, nova sam na forumu. Ja sam u februaru ove godine izgubila bebu u 35 nedelji trudnoce, zbog PAI-1 mutacije, homozigot. I konacno, kada sam zavrsila sve preglede i sva ispitivanja, ginekolog mi je pocetkom jula odobrio da mogu ponovo da zatrudnim. Hematolog mi je propisao Fraxiparin 0.4, cim zatrudnim. E sad, htela sam da vas pitam, koliko ste cekale sa izostankom menstruacije da uradite betu, da li ste radile odmah po izostanku, ili ste cekale nekoliko dana? Mozda je glupo pitanje, ali s jedne strane ne zelim da se opterecuje time, ako mi zakasni jedan dan, da odmah trcim u laboratoriju, a s druge strane ne zelim da zakasnim sa terapijom. Inace u prethodnoj trudnoci, ginekolog mi je Fraxi ukljucio u 27oj nedelji, kada je video da su protoci kroz pupcanik losiji, do tada je sve sa bebom bilo u redu, ali je sa terapijom zapoceto kasno, niko nije ni pomislio na trombofiliju, dok sve nije krenulo na lose, tako da sam otkrila koja je mutacija tek po porodjaju...