Babily

Član
  • Broj odgovora

    89
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la Babily


  1. Iskreno Babily....u sve jednoj ordinaciji je tako...u takvom drustvu zivimo.Svi doktori u Novom Sadu kojo rade drzavno rade i privatno...cast izuzecima.

    Mesalica je upaljena a ti treba da se prilagodis njenom brzinom ili ispadas.

    Valjani doktori odlaze...a mi smo prepusteni da se borimo sa vetrenjacama.

    Veruj mi da svaki put kad udjem u ordinaciju ko papagaj ponavljam moje dijagnoze jer sam ubedjena da ne znaju...jednostavno covek toliko ima posla da je nemoguce zapamtiti.

    Drzava nam je urusena...u svakom pogledu pocevsi od obrazovanja...zdravstva itd.Kad zatrazis pomoc naravno vrata su ti zatvorena a traze od nas da radjamo minimum troje dece.

    Kao gradjanin ove drzave sam nistavna...omalovazavana...Zasto se nisi setila ranije da radjas decu?Kazem da jesam na vreme pocela (a i da nisam,sta te boli dupe....to je moja stvar) ali sve vreme ste pricali da je sa nama sve ok,da smo zdravi.Takvo licemerje...ehejjj..pa dokle vise...

    Moj bunt je proradio...:D

    Sve sto kazes stoji, samo licno mislim da je Jevremova najgora od svih klinika na kojima sam do sada bila. Nigde krace preglede i konsultacije nisam imala nego u Jevremovoj.


  2. Zdravo devojke!

    Da li možda neka od vas zna koliko se u proseku čeka od trenutka predaje papira u rfzo u Beogradu do uključenja u proces (poziva klinike)? Trenutno radimo analize i sakupljamo rezultate. Pokušala bih u Jevremovoj.

    Verujem da su iskustva različita, ali volela bih da imam bar neku predstavu.

    Hvala puno i svaka čast na borbi koju vodite.

     

    Ja se ne razumem u papirologiju posto smo mi privatno isli ali jevremovu ne bih preporucila. U stvari mozda i da ali da pazljivo biras doktora. Ne pristaj na bilo koga. Ova nasa iz Jevremove, mi smo je onako nasumicno odabrali, nisam uopste ni razmisljala puno. I s' obzirom da sam bar izmedju 20 i 30 puta isla kod nje na preglede i svasta nesto ne svidja mi se. A sve zato je zena jednostavno nezainteresovana, znam ja da ima puno pacijenata i sve to ali opet, zapamtila bi valjda nekog ko ti dolazi puno puta u kratkom vremenskom periodu. Ona nema pojma nista, dobro se seca da mi je ubacila jedan embrion. Sve je citala ponovo i kopala mi po kartonu. A o vremenu koje ti posvete u Jevremovoj, to mi je tek uzas. U vrh glave budes 5 do 10 minuta najduze. A cekas po sat vremena da stignes na red. Retko da smo ulazili odmah, to bas u nekim danima kad nema puno guzve. Npr nedeljom. Na brzinu te ispregleda, promrmlja par reci i sve sa osmehom najdivnijim te prakticno istera napolje da se ni setis sta si sve hteo da pitas. Ovo ti govori neko ko je bio na 3 razlicite klinike i do sad po tom pitanju Jevremova mi najgora. Mozda bi neki drugi doktor bio bolji ali ova moja sto sam je kao baksuz potrefila nikako. Po mom misljenju Jevremova kao ustanova je vise izvikana, naravno izuzimam lekare. Neki su ok neki ne. Izvinjavam se na nepismenosti, pisem sa telefona i kucam brzo.


  3. Babily,svaka cast za odluku ...nastavi da budes luda(kako ti kazes) i nikad ne odustajati:babymommy:

    Bubo,sve u dupe na vasar:babymommy:...vazno je zdravlje...bolje otkaz nego bolovanje(naravno trudnicko ovde izuzimam):D

    Nema odustajanja, moze samo biti jos i jos nerviranja ali odustajanja nikakooo. 

    Gagagagagaga i jassa volite ovo

  4. Istrajnost i strpljenje...

    Ja sam cak dala i otkaz...u dupee na vasar :D

    E neka si. Tako i treba. :baby: Meni strpljivost inace nije vrlina, tako da se nemojte cuditi ako i ranije krenem na novu vto.:D Naravno, ne pre analiza ako ima jos sta. P.S: Nasmeja me, tako moje dete dok je bilo manje znalo da me pita, a mama kako to dupe na vasaaal?!:D

    Gagagagagaga i jassa volite ovo

  5. Tako je Babily,to je stav! Odma praviš planove za dalje i to je dobro. Gledaš napred a ne nazad. I tebe puno :babymommy: Drži te se žene

    Ma da, sta vredi kukati samo, nema nista od toga i padnes samo jos vise u depresiju. Ovako ides u borbu, trazis nove opcije, dobijas novu nadu da ce sledeci put biti bolje.


  6. :DBabily - veliki lajk

    Ja sam inace veliki optimista, celog zivota. Desi se nekad da malo potonem ali hvala Bogu ne drzi me duze od 2-3 dana. Uvek sam mislila da nisam normalna zbog toga.:D 

    sportiva i Gagagagagaga volite ovo

  7. Ja se danas vec osecam bolje, ne boli me nista. Pocela sam da istrazujem za hematologa i planiram od sledece nedelje da krenem sa analizama. Ima da nadju ovaj put sta mi je kako znaju i umeju.:D 

    Gagagagagaga, Kikiriki i jassa volite ovo

  8. Evo i ja da se javim. Juce sam imala kiretazu, kaze doktor puno krvi i svega je bilo ali jos mi nije iskljucio mogucnost VM. Kaze za nedelju dana da izvadim betu pa ako pada sve super ako ne, nije dobro. A i poslao je na analizu to sto je izvadjeno, valjda ce u medjuvremenu stici i rezultati pa cemo znati da li je bilo na dobrom mestu. Jednostavno nije moglo da opstane pored tolikog konstantnog krvarenja. Pravim pauzu minimalno 3 meseca, ako ne i vise. Za to vreme cu da se posvetim istrazivanju i hematologa dobrog da nadjem. Dia, tebi i meni je bas krenulo lose ali trudi se da ostanes jaka, kao sto sam vec napisala, sve ce to proci i bice jednom samo davna proslost a ti ces dobiti kad tad svoju bebicu. Kao sto ovaj moj doktor rece, kakvi mu slucajevi sve dolaze, sa karcinomima i sa malim sansama da ostanu trudne pa se ipak desi cudo i uspevaju.  Tako da nemoj nikad gubiti nadu, tj. samo veruj da ce biti i da mora biti i bice.:wub:


  9. Cula sam se sa doktorom, u sredu ciscenje. Rekao mi da izvadim u sredu ujutro jos jednu betu za svaki slucaj pa ako i dalje pada, ciscenje istog dana, ne cekamo da se samo cisti. Poslace na histopatologiju i genetika opet da se uradi. Pa ako bude to ok, tj. ako nadju plod u tom ciscenju znaci da nije vanmatericna. Joj, nemam vise snage. Ovo mi je trece ciscenje za godinu dana. Ne znam sta vise uraditi, da li da nadjem boljeg hematologa, sta ciniti...


  10. Pa ljudi, moj izvestaj nije dobar. Petak beta bila 1.156 a danas 1.061 znaci pada. Nije ni cudo s' obzirom na silno krvarenje. Sad me muci, da li to znaci da onda nije vanmatericna? Ako vec pada ili ne mora da znaci? 


  11. Dia...kako si?Drzi se...sta vele doce?

    Babily..isto pitanje..ima li sta novo?

    Dia nam se ne javlja, nadam se da je dobro. Kod mene nista novo, krvarim i dalje. Konstantno. Osecam se manje vise dobro, nemam sad neke bolove. Vadila sam danas betu ali jos mi nije stigla. Rekli su veceras da ce mi poslati na mail rezultat pa javljam je l' sta poraslo od petka ili ne valja. Ali ne nadam se nesto. Ubija me svaka ta beta, vadi na dva dana pa se pitaj da li raste bar donekle pravilno, onda kad stigne rezultat sve se bojim da pogledam. 


  12. Boze moj, citam i ne verujem! Dia drzi se, budi jaka! Kako bre nije videla, ne razumem! Babily navijam da sve bude kako treba!!!

    Pa vidi kao nesto sto lici na gestacijski mesak, mislim vidi se on jasno ali je mali. Nije sad da je jedva vidljivo ili tako nesto. Nego kaze da nije lazni gestacijski mozda... da ne moze da iskljuci ni tu mogucnost. Znaci nista konrektno opet, to sam vec znala. Mada ne znam na koju foru im se to stvara lazni gestacijski mesak, taj deo jos nisam proucila. A ne znam jesam umislila ali cini mi se da je porastao od pregleda pre dva. Da napomenem, dva razlicita ginekologa su me pregledala, oboje rekli manje vise isto. I sve se svodi na betu sada da li raste pravilno ili ne, sutra vadim opet... i za 4 dana u zavisnosti od bete treba na novi ultrazvuk da idem. I opet idem i kod jednog i kod drugog. Zato sto stvarno zelim vise misljenja po pitanju ove situacije. Do sad mi se pokazalo da se ne valja osloniti samo na jednog ginekologa, nazalost. Ona mene danas mrtva hladna pita jesam radila testove na trombofiliju a radi mi sve od pocetka ovog procesa. Ona mi je i dala te analize da uradim. Bila sam 15 puta ako ne i vise do sada kod nje na pregledima za 2-3 meseca. I kaze, ne zna sta vise od testova da mi da, to je sve sto se uglavnom radi. Da idem kod njihovog hematologa opet pa da mi eventualno on jos da neke testove dodatne.:o A dosla sam sa problemom kod njih i jasno i glasno naglasila da hocu pre bilo kakvog pokusaja da uradim sve moguce analize koje postoje. Imam kod niih jos zamrznutih, ali ako ne daj Boze i to ne bude kako treba, trazim opet novu. Ovaj put sam najvise besna, bas zato sto sam prvo htela da resim problem pa onda da radim a ovo sve je sad gore psihicko mucenje nego ono pre.


  13. Agonija se nastavlja. :( daj bože da se makar tebi obrne na dobro.

    Ma čisto sumnjam da će biti dobro ali makar da ne bude vanmatericna.:( Hvala puno. Kako nam je Dia, ne javlja se... mogu da zamislim kroz sta sad prolazi sto psihicki, sto fizicki. Dia, drzi se i budi jaka i samo veruj u to da ces jednog dana dobiti ono sto zasluzujes a to je makar jedna divna bebica, daj Boze i dve. Zaboravices tada na sve to lose sto je bilo. 


  14. Evo mog danasnjeg izvestaja, u principu slicno kao i ovo prvo misljenje. Krvarenje nisu utvrdili odakle. Kaze vidi se gestacijski mesak 3.5mm (mali, po meni, nije komentarisala) a takodje kaze da moze biti pseudo gestacijski mesak i da vanmatericna nije iskljucena jos. Sutra da vadim betu i naredna cetiri dana na dva dana pa ce prema tome videti sta dalje. Pipkala me tamo, spolja i iznutra, pita je l' boli, reko' ne boli nista. Kaze to je dobro, misli da nije VM ali kaze ne moze jos iskljuciti VM. Kao ako osetim bilo kakav nagli bol odmah da idem na hitnu. I tako, uglavnom za izludeti. Pitam odakle krvarenje, kaze ne zna, mozda jednostavno organizam odbacuje plod pa krvari. Obrazlozenje mi daje kako i zene sa vecim bebama krvare a kamoli sa tako malim. I u sustini opet mi se sve svodi na vadjenje bete i ne znam sta je. Ne nadam se da ce biti dobro, ali nadam se nije VM. 


  15. Babily strasno iskreno ja vise neznam sta da mislim bojim se jako zbog vm jednom sam prosla kroz to  je pakao mucila se 3 dana u bolnici e kad sam pala u nesvest u kapaoni nocu e onda su me ujutro operisali nikome nezelim to sto sam onda prezivela! Ali videcemo danas jasam sad 6+4 nedelja po zadnjoj menstruaciji ako je nedaj boze vm to ce se videti

    Dia, znam kako ti je. Meni pri samoj pomisli na to nije bilo dobro. A pri tom nisam imala VM. Vec sam u glavi razradila moguci scenario pogotovo sto sam citala razna iskustva po netu. Drzi se hrabro i navijam da to nije to i da sve bude u redu. Ja sutra ujutro idem da vidim jos jednom sta se desava pa javljam ima li kakve promene. I ti se obavezno javi posle pregleda. 


  16. Izvinjavam se ako sam prethodnim postom unela neku pometnju ili nervozu...ali stvarno price od Babily i Die su mi kao da se gleda u kuglu a ne na UZ...Kako mesak,pa ga nema,pa vm,pa beta raste,pa uz za sto godina,pa prekini terapiju...a zene ne znaju sta im se desava,krvarenja,ozbiljne stvari su u pitanju...Tako je kako je,sto smirenije sutra u ordinaciju i ne izlazite iz nje dok vam ne bude jasno sta se desava 

    Gaga nisi unela ni pometnju ni nervozu, bar sto se mene tice. Ja sam to moje otpisala jos onda kad su mi rekli da prekinem terapiju a danas ovaj doktor kaze da su skroz neozbiljni, i da nisu trebali jos da mi ukinu terapiju. Bar da ostave jos koji dan da se vidi sta i kako. Pa bas kao gledanje u kuglu i kod nje i kod mene. Nije mi jasno odakle krvarenje?! Nije se magijom stvorilo sigurno. Kao sliva se od jajnika a jajnici u redu. U sredini materice gde se vidi takozvani mesak, nema krvi. Sad samo izludeti do nedelje posto eto ni danas nista konkretno nisam saznala. A jedva cekam da cujem drugo misljenje, da li ce reci isto ili skroz nesto trece.

    Gagagagagaga voli ovo

  17. Ja da napomenem sto se tice vanmatericne, pricala sa doktorom bas danas o tome... kaze da lekari znaju da pogrese puno kod te operacije. Kaze da mnogi ostavljaju delic tube od cevi i da to posle izaziva opet komplikacije. Da treba da se pazi i nagovesti ako vec mora, da se ukloni kompletna cev.


  18. Jao vas dve...ne bi vam bila u koži. Nadam se da će ipak sve biti ok:babymommy::babymommy: vas obe. Ja još nisam dobila kupila test i ako do ujutru ne bude ništa radim test. A stomak mi je naduvan i kao kamen i bolucka ali nikako da krene <_<

    I ja bih najradje iz svoje koze. Jos danas meni kaze moj doktor, joj bas nemas srece...:( Posto mi je on vodio i prethodne VTO pa zna sve od pocetka. 


  19. Dosta mi je svega pregledali me prosle nedelje gestacijoni mesak u materici pregledali mi sad u sredu nalaz glasi Uterus u avf normalne velicine i oblika kavum prazan oba jajnika uredne ehostrukture a sad vec kao imam vanmatericnu poludecu jedva cekam sutra da odem privatno na ultrazvuk

    Joj Dia, nemoj da se obeshrabrujes jos. I meni je ovo moje jos sve cudno. Jos tu nije iskljucena vanmatericna. Jer kao ima vidi se nesto, neka tacka ali sve je jedno veliko ALI... I ja u nedelju idem opet bas da vidim. I to kod ovih u Jevremovu sto su mi radili VTO. Bas da vidim sta ce reci a necu pominjati da sam bila vec na ultrazvuku. Posto sam danas izdramila preko telefona na njih da vec 15 i vise dana krvarim a oni mi nista konkretno ne govore, sve mi nesto cvrkucu preko telefona samo. Svaka druga, miruj, vadi betu, pij utrogestan i bla bla... sve to znam sama. a to sto krvarim vec toliko, ni da pomenu da pogledaju, niti da mi bar kazu sta da ocekujem. I posle dva sata me zovu, kao doktorka je odlucila (pazi odlucila) da ce pogledati i da dodjem u nedelju ujutro.


  20. Babily, malo me je zbunilo ovo tvoje... Kao ima krvi a ne zna se zasto... :huh: Mora postojati nesto, neki kapilar, hematom...

    Zbunjuje i mene. Pa kao materica cista uglavnom, ima malo tragova krvi, nije sad puna krvi nesto. Ali ne vidi se nista da ima kao uzrok bar za sada. Kaze mozda je trudnoca jednostavno losa pa zato krvari. Ali jos malo pa cemo saznati betu i znati malo bolje. A i kaze da bi za koji dan ponovio ultrazvuk, mozda se bude jasnije nesto videlo.

    Gagagagagaga i jassa volite ovo

  21. Ja sam imala vm, pukao jajovod. Bolelo je ali ne toliko da bih otišla kod dr. u nedelju noću kad je pukao. Da nisam bila u tom trenutku u bolnici, verovatno me ne bi bilo. Vm kod vto je izuzetno retka pojava, tako da ne verujem da je baš tebe zakačilo, pre hematom. Uh navijam za betu da bude dobra.

    Evo sa ultrazvuka, niti deluje da je VM niti hematom, ja sam izgleda poseban slucaj. Kaze krvarenje malo u materici ali ne vidi se neki konkretan uzrok.

    Gagagagagaga voli ovo

  22. Beta sreda 17800 danas 19269 sta kazete za ovo ako nema ploda zar netreba da pada beta? 

    Dia meni i tebi je sudjeno da ovaj ET budemo i neizvesnosti velikoj. Nista gore aaaa. Imali vece ironije, tebi beta raste kao luda a ne vidi se nista a meni beta kilava a vidi se kao nesto, neka tackica. Mada ja mislim isto da mozda taj uz ne valja mozda, obavezno na drugi. Drzim placeve i nadam se da ce sve biti ok. 

    Gagagagagaga voli ovo

  23. Ljudi ja sa pregleda i opet sam zbunjena. Kaze vidi se mali gestacijski mesak i izvadili su mi betu koja ce do 7 sati biti gotova. Sto se krvarenja tice, kaze nema puno krvi u materici niti se vidi nesto da ima. E sad kaze sve zavisi od bete. Ako poraste bar za 400-500 kaze spasavamo ako ne onda ciscenje. Kaze mozda je samo losa trudnoca od pocetka ali kaze doktor ne moze da bude siguran da je lose ali ni da je dobro. Znaci sve od bete zavisi sada. Kaze na jajnicima nema nista, sve cisto. 

    Gagagagagaga voli ovo

  24. Babily svi smo mi ovde malo sludjeniji:DTi si srce veliko....i svakako hvala ti i puuuno,puuuno,najvise srece danas:babymommy:Sve si uradila i jednom mora biti...mozda bas sad!

    Hvala Gaga, javljam sta se desava cim izletim sa pregleda. Ma ja sam inace izgubljen slucaj :D a kamoli sad kad sam u ovom iscekivanju pregleda. Ljubima vas puno sve i kuckamo se posle.:wub:

    Lole, Gagagagagaga i jassa volite ovo