Maška

Član
 • Broj odgovora

  16
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


o članu/ici Maška

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice Maška

 1. Maška je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

  Žene, divne ste i puno vam hvala. 
 2. Maška je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   


  Prebacujem se na prvi trimestar; šta sad, kako, gdje, kome, kad. 
 3. Maška je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

  Prosječna vrijednost beta HCG prema broju dana nakon ovulacije
  14. dan: prosječna vrijednost 48
  15. dan: prosječna vrijednost 59
  16. dan: prosječna vrijednost 95
  17. dan: prosječna vrijednost 132
  18. dan: prosječna vrijednost 292
  19. dan: prosječna vrijednost 303
  20. dan: prosječna vrijednost 522
  21. dan: prosječna vrijednost 1061
  22. dan: prosječna vrijednost 1287
  23. dan: prosječna vrijednost 2034
  24. dan: prosječna vrijednost 2637 
  što znači da je meni danas 19. dan nakon ovulacije, što dalje znači da je moja ovulacija (lijepa, mila, draga) bila osmog dana ciklusa. 

   
 4. Maška je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

  320!!!! 
 5. Maška je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

  Ma nije moguće.  Ja sutra ujutro radim betu, ne mogu više izdržati. Javim rezultate. 
 6. Maška je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

  I umor, neki neobični umor ali ne mogu da spavam ni puno ni dugo, samo me savlada uveče oko 10-11. 
 7. Maška je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

  Cao Alex, meni nije bilo prerano. Radila sam test jutros, a ciklus trebam tek u subotu da dobijem, zadnju sam imala 5.3. Pokušaj naći GraviGnost test, ima ih u dm-ovima, vjerovatno i apotekama, ultra je osjetljiv a meni je pokazao dvije crtice jutros!! Simptome sam imala slične tvojima i počeli su jako rano. Zato sam mislila da pretjerujem i kad bih prije par dana otvorila ovaj ili bilo koji drugi forum, nakon pet minuta bi gasila i grdila samu sebe.  Sinoć sam se začitala baš na ovoj temi, i uhvati me neki inat, pa jutros strah sa prvom jutarnjom mokraćom koji odgodim i savladam, pa na tek treću mokraću odradim test a to je bilo kroz možda dva sata jer je počeo i čest odlazak u wc. Prvo što me zbunilo je to što mi se stomak naduvao jako rano, počele su grudi da me bole sa svih strana ali daleko ranije nego pred m, pa skoro nakon zadnjed odnosa gdje bi i trebalo da se desila ta ranija ovulacija.
  Uh sad kad se raspišem, oprostite unaprijed, nepodnošljiva sam samoj sebi.  Uz sve to su počeli blagi grčevi, pomalo nalik menstrualnim ali koji mogu da se trpe, graniči sa bolom zapravo. I treperenja neka čudna u stomaku. Zatim sam počela da osjećam neku čudnu struju u grudima, i pazušnim jamama, kao da protutnji nešto pa se smiri i to sve na par sekundi. Peckanje nisam osjetila do juče. Po rukama mi se pojavila blaga perut, kao od ispucale kože ali nisam uopšte tome pridavala pažnju zbog brzinskih tuširanja. Bolove u nogama, teško kretanje, sve sam ja to pripisivala ili upali pluća ili proljeću. Jedan od najranijih čudnijih simptoma je bio kada su počele da me bole desni u gornjoj vilici. A juče zglobovi i kao da me neko stisnuo na par sekundi da me izmasira, mislila sam da je od vožnje i tu mi prekipi i kupim test. I još blesavije, e smijem se samoj sebi, ali u potiljku kao neko štrecanje, da sam sjela na neki kameni stubić i zamislila se, je li ovo neki moždani pa ću da odapnem, kakva trudnoća.  
  Još jedna smiješan momenat kada sam otišla kod mame na ručak, napravila je neku čorbu koju volim sa piletinom ali stavila malo piletine. I ja ljuta sva, govorim joj kako da sam znala, mogla sam kupiti burek ili ćevape jer ću biti gladna od toga. A ona onako u čudu gleda u mene i reče mi pa otići ću ja po kilu bureka, nemoj da se ljutiš.  Ne znam ni dočarati, ali u momentu sam se iz nekog bijesa koji me pratio i juče zbog posla, prebacila u smijeh sa suzama. Leđa su počela isto pomalo da me boluckaju, karlični dio, i mislim da je osim grudi, nadutosti i grčeva, sve ostalo počelo prije 3-4 dana, ali jučerašnji je bio nekako preloman i vrlooo indikativan da se nešto dešava samnom. A nismo pravili - pravili bebu, samo se nismo pazili svjesno ovaj mjesec, i odnose smo imali na početku ciklusa, od petog dana pa do desetog. Ali nisam mogla ni da pomislim da će mi test pokazati dvije crtice, sada čekam samo još betu da potvrdim, tako da stvarno nisam ni preuveličavala niti izmišljala simptome. Juče sam bezveze uhvatila za jabuku prije kafe, samu sam sebe iznenadila. I još nešto, nemam nikakav sekret, ali baš nikakav a ponekad osjećam kao da ide, a na gaćicama tačkica mala do dvije.
  Eto to je moje svježe iskustvo, možda se pronađeš u još nekom simptomu što opet ne mora ništa da znači, a ja ti želim od sveg srca da i tebi testić bude pozitivan. 
 8. Maška je dodao/la post u temi Test za utvrđivanje trudnoće   

   
  Čini mi se da će i meni ovaj šok da potraje.  Nikome još ne želim reći dok ne kažem momku i dok skupa ne uradimo betu da potvrdimo, a vidimo se tek u petak zbog poslova. A vrištala bih svima oko sebe i jako mi je teško iskulirati se, bukvalno bih vrištala, eeej, ljudi, trudna sam.  Sigurno da je ovulacija šetala jer su mi ciklusi od 26 do 31og dana, i mi smo se još dobro opustili jer je jako željena beba, imamo i imena, samo nije planirana još, kao dok se sve kockice poslože. Mogu zamisliti leteći juriš koji će sada nastupiti. 
 9. Maška je dodao/la post u temi Test za utvrđivanje trudnoće   

   hvalaaaaa!! 
  Našla sam ga u DM-u, oko 4 eura je u bih, evo i linkić http://ljekarnaonline.hr/proizvodi/pomagala-zdravlje-i-njega/medicinski-proizvodi/testovi-trudnocu-i-ovulaciju/test-za-trudnocu-gravignost-ultra-7085/ Poklopac je roze boje, a štapić ispod njega. 
 10. Maška je dodao/la post u temi Test za utvrđivanje trudnoće   

  Budem svakako. Ajoj sreće. 
 11. Maška je dodao/la post u temi Test za utvrđivanje trudnoće   

  I još jedna stvar, ja sam u toj brzopletosti jer stvarno nisam očekivala pomislila da je ovaj kontrolni kružić kućica za trudnoću, pa kao nema prvih nekoliko sekundi, pa kao normalno da nema. 
 12. Maška je dodao/la post u temi Test za utvrđivanje trudnoće   

  Evo ga!  Svakako ću raditi betu za vikend, želim otići skupa sa momkom. Niko još ne zna. Ma ni ja još uvijek ne znam koliko sam u šoku. Čitala sam vas malo sinoć na temi najraniji znaci trudnoće i sve se mislim, ma daj ne lupetaj, ne može iz prvog puta tek tako lako, ali ja sam samoj sebi bila komica i znala sam da se nešto ozbiljnije dešava. Čak me vrućina u grudima i ledjima navela da mislim kako imam upalu pluća i zato sam tamo smorena i prebijena.  Zadnja m mi je bila 5og marta, a odnose smo imali zadnji dan ciklusa i još nekoliko dana nakon, a plodni dani nam mahali iz aplikacije tek sredinom ciklusa. Ovulacija mi je navodno trebala biti 18og marta, a zadnji odnos prije ovulacije još 14og. Naravno da ću da vas gnjavim ovde, ništa ne znam, ali ama baš ništa o trudnoći osim da betu radim i nakon bete tek 6-7 nedjelja idem na prvi pregled ako bude sve uredu. 
  Hvala vam od srca!!!
  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! 

 13. Maška je dodao/la post u temi Test za utvrđivanje trudnoće   

  Djevojke, pozdrav. Ne mogu maknuti glupavi osmijeh sa lica, ruke mi drhte i najrađe bi se mlatnula nečim po glavi. Radila sam maloprije test, testna crtica je dosta blijeda ali je TUUUUUUUU!! Imam hitno da hitnije ne može pitanje jer test radim možda drugi put u životu. Nakon što sam sklonila test iz mokraće, u prvom prozorčiću se savim razlila roza boja, komplet se obojao, i tek nakon nekih dvadesetak sekundi je kontrolna "kućica" potamnila. Nakon pet minuta, obje linijice su tu. Ako skapiram kako sliku ubaciti, budem. Je li možda test neispravan jer se ovako očitalo, ili da ja to malo ponovim, a?