jekica92

Član
  • Broj odgovora

    14
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la jekica92


  1. Dobar dan. Ja sam jedan uplaseni tata koji ima jedno pitanje. Posto nisam znao gde da ga postavim,postavicu ga ovde.

    Molim za pomoc pedijatra na forumu. Naime pre nekoliko dana sam na internetu naleteo na clanak o sindromu tresenog deteta. Procitao ga i zaprepastio se.Naravno nikad nisam treskao svoje dete ,ali muci me jedna stvar,jer sam veliki panicar. Moja cerkica od godinu dana voli da se jako ljulja u rukama dok se uspavljuje i ponekad dok je ljuljam, ja bas ubrzam na 2-3 sekunde i onda usporim. Naravno ne radim to uvek(mozda 2-3 puta do sada). Zanima me da li takvo brzo ljuljanje deteta u narucju moze da izazove neke probleme? Procitao sam da se kod tog sindroma posledice mogu javiti tek kasnije. Procitao sam  da do povrede dolazi zato sto bebina glava nepodrzana klima napred nazad. Ja kad je ljuljam ,cvrsto je drzim u narucju i jeste da je zaljuljam brzo,ali glavica joj ne klima. Hvala na odgovoru.


  2. Imala sam biohemijsku trudnocu,dobila sam 01.06. i sve je samo otislo. bila sam na kontrolu juce,beta mi je bila 1,33. Zanima me vase misljenje da li da nastavimo odmah da radimo na bebi, ili treba neka pauza? Doktor savetuje pauzu,ali ne razumem zasto,jer to nije spontani.


  3. Jekice zao mi je,jedina dobra stvar je sto nisi morala na kiretazu.Ne znam sta ti savetuje dr,na tvom mestu bih posle ciklusa otisla na uz,da ipak provere da li je sve otislo,i mislim da odmah mozete ponovo da pokusate ako je sve o.k.

     

    Tako sam i mislila,ali doktor mi je na odmoru do 12. juna i tek tad mi je zakazao uz,a ja sam nestrpljiva i ne ceka mi se do tad jer mi men. prestaje za 2-3 dana i hocemo odmah da nastavimo da pokusavamo. Najverovatnije cu ici kod privatnika. 


  4. Evo mene ponovo. Ipak je bila biohemijska trudnoca. Hcg je pao,juce sam dobila menstruaciju. Da li mozemo da nastavimo da radimo na bebi cim mi prodje ili moram da pauziram neko vreme?


  5. Valjda ce biti sve u redu. Cekam 31.05. I u kom mesecu bih trebala da sam ako mi je prvi dan poslednje menstr. bio 18.04.?Odnose sam imala oko 01.05 .Kako se to racuna?

    Vuciguraj voli ovo

  6. Uh jekice,nesto mi tu ne mirise na dobro...Vidim da se plasis vanmatericne,ne bu trebalo jer onda rezultati bete budu bas visoki a ploda u materici nema...Kod tebe verovatno sa plodom nesto nije bilo u redu...Mozda sam ode,mozda ces na kiratazu...Mislim,ja ti pisem najgori scenario,izvini,ali mislim da je gore kada je zena neobavestena a sad da ti pisem da je sve o.k. ne mogu kada verovatno nije :(

    A jel moguce da je veoma rana trudnoca pa su zbog toga ovakve vrednosti? Ima li ikakve sanse da sve bude u redu?


  7. Ja sam se mnogo uplasila da nije vanmatericna ili da nesto drugo nije u redu. zato sto je doktor rekao da se vrednosti nisu duplirale. Sutra radim betu ponovo. Nadam se najboljem.

    Stigli rezultati HCG je 443.17 mlU/ml. Za 48 h povecalo se samo 77. Da li to znaci da nesto nije u redu?

    Sledeci test mi je zakazan za 31.05. Doktor mi nista ne prica jel sve u redu ili nije.


  8. Prvi dan poslednje menstr. mi je bio 18.04. 19.05 sam trebala ponovo da dobijem,medjutim imala sam oskudno krvarenje koje je u toku dana prestalo(vecinom braon boje kao poslednjeg dana menstruacije) Kako sutra i prekosutra nije bilo nicega uradila sam test iz urina u nedelju uvece i u ponedeljak ujutru i oba su bila pozitivna. U ponedeljak popodne sam otisla kod ginekologa,na UZV se nista nije videlo. Uradili su mi betu iz krvi i rezultat je bio 256.64 mlU/ml i doktor je rekao da lici na trudnocu i da ponovim betu za dva dana. Nakon 42 h mi je ponovo radjena beta i rez. je bio 366.39 mlU/ml. Doktor je rekao da nije dovoljno porasla i rekao da ponovimo za 2 dana,odnosno sutra u petak i zakazao mi pregled UZV. Nemam nikakve bolove,od simptoma imam osetljive grudi. Molim za vase misljenje. Da li je sve u redu ili imam razloga za brigu?


  9.  Pa radila sam betu i rezultat je 0.27 mlU/ml,a radila sam juce i baby rapid i cini mi se da je bila i druga crta,ali veoma bleda jedva vidljiva. Doktorka sumnja,kaze vidi se neka tackica,ali nije sigurna i rekla mi je da dodjem za neki dan,a mene neizvesnost ubija.


  10. nazalost ne...,sve preko 5 se smatra trudnocom...

    Pa sta da radim? Zbog cega mi ovoliko kasni? Doktorka kaze da mi je sve drugo u redu. Na ultrazvuku je gledala i kaze vidi malu tackicu,ali ne zna sta je.