Mamit

Član
  • Broj odgovora

    17
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la Mamit


  1. Evo da cestitam Alex na trudnoci,i zelim joj da bude onako kako zaista zeli.Vidim da su se ovde pronasle majke devojcica,i ja bih da je imam.Ja imam tri sina i mogu reci da su zelje jedno a realnost drugo.Prvi put kada sam ostala trudna zelela sam devojcicu,drugi put takodje sam zelela devojcicu,treci put (pogadjajte)zelela sam devojcicu.Ali kao sto je ovde neko rekao covek se navikne na ono sto ima,sada kada ih vidim kako rastu i brinu jedan za drugog puno mi je srce.I sve je stvar odgoja neko moze imati pet sinova a da nema problem sa njima a nekome jedna cerka moze napraviti problem za ceo zivot i obrnuto.Neka su nam deca ziva i zdrava sta god da su

    Alex00 voli ovo

  2. Cao drage trudnice,kako izdrzavate ovu vrucinu?Ja sam Bogu hvala otarasila pre ove vrucine,tako da ne mogu da zamislim kako vam je.Cestitam Macki i Nadji na porodjaju,da su bebice zive i zdrave 100 god..Mi smo super,vec smo se adaptirali jedni na druge,braca su odusevljena sa bebom,dosta pomazu.Bebac samo siki,spava i kaki,za sada nikakvih problema nemamo.Sto se dojenja tice sisa na zahtev i nikakvih problema nisam imala sa grudima,cak se nisam ni prva dva tri dana izmlazala,on to sve mami olaksa.Zelim vam svima lagane porodjaje i da sto pre uzivate u vasim bebicama.


  3. Cao drage trudnice...ja se porodila.Evo da podelim svoje iskustvo sa treceg porodjaja.sinoc oko 19h.puca mi vodenjak,zovem muza da dodje s posla da me vodi u bolnicu..u bolnici smo bili oko 20h.,pregledali me,jedan cm otvorena nema bolova,i ostanem na patologiji.celu noc sam imala blage bolove,i taman mislim oni se pojacavaju,oni se smanje ili stanu.I tako sve do danas do pet,gde sam svaku kontrakciju mogla lagano da predisem.U 17 h otvorena 5prstiju,salju me u porodiliste,tamo standardna procedura,klistir,brijanje,tusiranje...nastavljam da se setam,bolovi se pojacavaju sa lepim razmakom za odmor.U 18h otvorena 8prstiju,ivec oko 18 i 20 osecam napone.U 18i 50 se radja moj divni momak od 3600g.Ja prosla bez epiziotomije,a doktor ce na to,ova beba zasluzuje 10.I onda krece nalet emocija,plakala sam kao kisa od srece.To je moje iskustvo,zelim vam svima lake i brze porodjaje.


  4. Inace smo jos 2 u 1.Termin mi je 27.i kako stvari stoje izgleda da cu preneti koji dan,tako je bilo i u prve dve trudnoce.Imala sam pre dva dana neke kontrakcije i taman sam pomislila da je krenulo,kad od jutros sve se smirilo i ni b.od bola i kontrakcija. 

    macka maza, Chipsym i Mamino volite ovo

  5.  

    Ja pokusavam vec neko vreme nesto da napisem ali sve mi iskace neki citat koji ne mogu da obrisem pa me mrzi. 


  6. Da se i ja javim...evo kako se blizi,muci me nesanica,nocu ne mogu da se namestim,ustajem po pet puta u wc,gorusica,sva sam troma...beba je cini mi se aktivna vise sada nego pre,samo se tegli i razvlaci...Neko je pominjao siroki povoj,ja planiram da ga stavljam do prve kontrole,tako sam i sa srednjim sinom.Mi smo izabrali ime Ognjen,tako su bate odlucile,samo se tata nesto necka ali on se i ne pita mnogo.

    MatroNadja, Chipsym i macka maza volite ovo

  7. Caos devojke i bebice!

    Ja sam juce bila prvi put na ctg-u.U dz su bebini otkucaji isli do 200 i uz obrazlozenje da je pupcana vrpca oko vrata i da ne dobija dovoljno kiseonika i zato su tonovi visoki.Otisla u Gradsku...dr se cudio...kaze da je tako tonovi bi padali.Pregledao me je na uz i pupcana vrpca izmedju nogu.Sve je ok...beba ce imati oko 3500g.

    Danas idem da kupim sta trena za bebu i torbu da popunim.

     macko tebi je termin nesto malo pre mene,i ja sam juce radila ctg i ultrazvuk,sto se tice ctg sve ok,ponovo za sedam dana.moja beba sada ima 3000g.i ja se nadam do 3500g.do kraja.Ja jos nisam nesto svesna da se priblizava,danas sam usla u deveti,doktor mi je rekao da je posteljica treci stepen zrelosti,beba je okrenuta glavicom,ja se nadam da ce to malo ranije bar deset dana pre termina.

     

     

     

     


  8. Samo da vam javim da sam isprobala skoro sve što ste mi rekle za gorušicu i uspela sam jedino sinoć da odspavam celu noć, tako što sam popila gelusil lac pred spavanje, kad je počelo baš najviše da mi smeta.

    I u toku dana sam je malo smirila grisinama...
    Hvala svima na brzim odgovorima :)


    Inače još jedno pitanje. Mi smo u 27+5 i bebac je baš baš aktivan.

    Pre je bila više uveče i ponekad u toku dana kad odmaram. Sad nema pravila, imam osećaj da uopšte ne spava, samo me udara i drma. Da li je to normalno u ovom periodu i da li će biti kasnije manje aktivna, s obzirom da joj se smanjuje prostor? :)
    Hvala unapred na odgovorima :D

    Cao trudnice...evo i ja da se javim posle duzeg vremena,citam vas redovno,a sve me mrzi nesto da pisem,i bas sam dobila inspiraciju po ovom groznom vremenu.Jutros sam bila na ultrazvuku i radila ctg,34,4 sam po mens.a 36,2 po ultrazvuku.Beba ima ravno 3000gr.okrenuta je glavicom.Mene uglavnom nista ne boli,a mislila sam da ce ranije obzirom da je treca trudnoca.Sto se tice stvari,torbe nista nisam spremila,sve racunam ima vremena.I ja imam sve stvari kao sto rece cipelic,samo cu da kupim posteljinicu i odelce za iznosenje.

    miliccam i MatroNadja volite ovo

  9. Caos trudnice...Ja se tri dana mucim sa kiselinom...i zakljucila sam da je od slatkog.Kuku sta cu bez njih sad.

    Mamit meni je ovo najteza trudnoca...ali samo zbog toga sto me sve ceka i dva deteta i kuca.Pritom je V mali jos uvek,pa se sagni,pa potrci da rucak ne zagori....Inace ma ne boli nista i slicno...samo kada se preforsiram hoce desna noga da mi se ukoci.A beba se ova najvise rita.

    Nadja javi kako je bazen prosao...hahaha...

    Jao...mi smo zene jake kao stene...i ja imam dva decaka,a moji su veliki 8 god.i 4god.tako da mi i stariji dosta pomaze pa mi nije tako naporno.Meni je beba mirna u stomaku,uvece se malo aktivira ali ni to nije previse.Gorusica me najmanje muci u ovoj trudnoci.


  10. Interesuje me mame koje cekaju trecu bebu,kakva vam je trudnoca,jel teza ili laksa nego predhodne,ja sam 31+4,i za sada se dobro osecam,beba je bila poprecno okrenuta na proslom ultrazvuku pre sedam dana,ali sam od juce osetila da se okrenula i cak kao da se spustila.

    macka maza voli ovo

  11. Caos cure...Nadja dobrodosla u poslednji trimestar.

    Vidim da si se odlucila za ime Malena...bas je lepo.Mi smo izabrali Andrej,mada bi Nadja htela Stefan.

    Jel vas bebac udara istovremeno na dva,tri mesta?Mene retko kad jednom lupi,obicno je to dva ili tri udarca na tri razlicita mesta.

    Meni se takodje desava da me bebac sutira istovremeno sa obe strane, ali meni je okrenut poprecno pa kontam da je zbog toga...Sto se tice imena meni je lepse Andrej jer imam jednog, drugi mi se zove Jakov I sada cekamo treceg za kojeg imamo dva imena u opticaju a to su Ognjen ili Kosta, to cemo prepustiti batama da izaberu.

    Evo I ja da se pridruzim u treci trimestar...cekam trecu bebu.Termin mi je 27.5.2017.pozdrav svima