MiniME

Član
  • Broj odgovora

    4
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici MiniME

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice MiniME

  1. MiniME je dodao/la post u temi Porodilište "Višegradska" - Beograd   

    Raduje me zbog novih porodilja da sad bar stolice imaju, jer 2011. nije bilo ni stolica...
    Ja u Višegradsku više neću ni da provirim...
    Jako loše iskustvo imam... prvo nisu hteli da me prime u bolnicu iako sam prešla očekivani termin, pustili su me da se zlopatim dolazeći svakog dana na CTG (do Beograda imam 35km), iako su se iščuđavali koliko je beba velika za moju konstituciju... posle drame da više ne mogu izdržati i molbe da me porađaju, nevoljno su me primili u bolnicu, na hodniku od sestre sam saznala da idem na carski rez, ni jedan doktor mi se nije obratio. Ko će me poroditi saznala sam na ulasku u operacionu salu. Doktor je bio nezadovoljan mikrobiloškim nalazom, ali je rekao da me mora poroditi, jer ne sme se više čekati. Znači da se i beba već dosta napatila u stomaku, što je potvrdio i tortikolis vrata i deformitet stopala, a dobila je ocenu 10 na rođenju iako je imala i urođenu srčanu manu, koju smo tek kasnije otkrili. Kad smo saznali morala je na hitnu operaciju srca, a kardiolozi su bili u čudu da to nije primećeno u porodilištu i nisu mi verovali da je dete dobilo ocenu 10!!!
    Što se tortikolisa i iskrivljenih stopala tiče na samom otpustu iz porodilišta sasvim slučajno sam srela fizijatra na hodniku i tad mi je rečeno za ta dva problema. Tako usputno mi je rekla kakve probleme beba ima i dala mi bukvalno babski savet, koji nam naravno nije mogao pomoći. O tome u otpusnoj listi ništa ne piše, niti su nas posavetovali da treba da idemo dalje kod fizijatra kako bi se problemi rešili. Šta bi bilo da se nismo srele na hodniku?!!! Niko mi ne bi ništa rekao u tortikolisu i krivim stopalima, a ja kao prvorotka ne bih primetila takve stvari. Ne moram vam reći reakciju fizijatra na Institutu kad sam odvela bebu posle četiri meseca, zgranuto me je pitala gde smo do sada bili... a onda su usledile mučne fizikalne vežbe gde je beba od bolova menjala boje iz ružičaste, u jarko crvenu do ljubičaste, jer što je beba starija teže je ispraviti tortikolis...
    Tako je beba prošla... a ja dok sam bila u porodilištu dobijala sam Longacef kao i svaka porodilja preventivno, ali i zbog loših mikrobiloških nalaza, pa mi je bilo kao dobro. Puštena sam kući treći dan na Božju milost sa neadekvatnom terapijom, jer mi nisu uradili ponovne briseve, te nisu mogli ni odrediti pravu terapiju koja će mi pomoći. Posle 10 dana od porođaja, umesto da uživam sa svojom bebicom u prvim danima, završila sam u bolnici sa zagnojenom matericom, a gnoj se počeo širiti i na jajnike, usledila je revizija, aspiriranje i gomila antibiotika naredna dva meseca... a zbog svega toga nisam bebu mogla dojiti iako sam mleka imala za dvoje...
    O (ne)brizi sestara ne bih komentarisala puno, to je sitnica u odnosu na propuste doktora...
    Tako da sad kad mi neko spomene Višegradsku samo se stresem...
    Nadam se da se posle šest godina nešto promenilo na bolje, osim tih stolica na hodniku... i da se priče strave i užasa ne ponavljaju...
    Svim trudnicama koje se odluče na porođaj u Višegradskoj želim puno sreće!!!
  2. MiniME je dodao/la post u temi Porodilište - Sremska Mitrovica   

    Lili,
    Hvala ti na odgovoru Kako vreme prolazi meni sve više pitanja prolazi kroz glavu..
    Koji dr te je porodio? Čula sam pohvale za dr Malobabića i za dr Madžića. Jel' si sama birala koji dr da te porodi na tom pregledu 20ak dana pred porođaj ili su ti sami dodelili doktora? Koliko ranije od termina praktikuju da zakažu carski rez. Meni je termin 3. septembra, te očekujem da bi me porodili krajem avgusta... Jel' bebama i dalje praktikuju da stavljaju štipaljkicu na pupak ili vezuju gazom?
    Kada i kako suprug može da vidi bebu? Da li odmah po završenom carskom rezu? I da li dozvoljavaju da deca vide bebe barem kroz staklo? Imam devojčicu od 6 godina koja će da svisne od muke ako tata vidi bebu pre nje
    Interesuje me i šta si trebala poneti sve za sebe i bebu u porodilište, a šta si naknadno mogla da poručiš po svojima da donesu?
    Jel' od papira dovoljan samo uput ili trebaju još neke analize?
  3. MiniME je dodao/la post u temi Porodilište - Sremska Mitrovica   

    Cao,
    Razmisljam o porodjaju u S.Mitrovici, te mi znace sva vasa pozitivna, a i negativna iskustva...
    Koliko pre porodjaja ste otisle na prvi pregled u porodiliste? Da li ste trudnocu vodile kod njihovih doktora?
    Prvi porodjaj mi je bio pre sest godina, carski rez u opstoj anesteziji, te ocekujem da ce i drugi porodjaj biti na carski rez... Koju anesteziju preferiraju kod carskog reza?
    Cula sam da se beba po izlasku iz porodilista mora ponovo odvesti posle par dana u porodiliste radi vadjenja krvi iz pete... Da li je to i dalje praksa ili sve analize bebi urade dok lezimo jos u bolnici?
    Moja drugarica se porodila pre 4 godine kod njih i relativno je zadovoljna, osim infekcije bebinog pupka... 
  4. MiniME je dodao/la tema Porodiljsko bolovanje   

    Porodiljsko odsustvo za peto dete
    Cao,
    Cekam peto dete, zaposlila sam se nedavno i necu imati punih 12 meseci radnog staza pre otpocinjanja porodiljskog odsustva. Da li mi neko moze pomoci u vezi visine naknade za porodiljsko koje mogu da ostvarim. Da li za peto dete porodiljsko traje 2 godine? Interesuje me i da li na visinu porodiljskog utice trudnicko bolovanje?
    Tacnije, imacu 8 meseci radnog staza sa 40 hiljda zarade, kako se gleda ostala 4 meseca i kolika bi naknada trebala da mi bude? Sta ako vec sad u 10.nedelji otvorim bolovanje ili da sacekam koliko god dugo mogu raditi da bi mi naknada za porodiljsko bila veca?
    Hvala unapred za odgovore :)))
    • odgovora
    • pregleda