loknacrna

Član
  • Broj odgovora

    10
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici loknacrna

Informacije o profilu

  • Pol ženski

Aktivnosti člana/članice loknacrna

  1. loknacrna je dodao/la post u temi Sve o vantelesnoj oplodnji   

    Hvala Neon, da, upravo se toga i plašim..
    Mislim, ako se ispostavi da su zakasnili tražiću da mi drugu stimulaciju plate oni ali nije ni samo u novcu problem - ne želim da se pucam ovim hormonima duže nego što je potrebno..
    Danas je kontrola pa ću videti kako stoje stvari.
  2. loknacrna je dodao/la post u temi Sve o vantelesnoj oplodnji   

    Drage devojke, 
    Krenuli smo sa VTO u klinici Ivanović, prošlog utorka počeli sa stimulacijama Menopurom. Još sam pomalo u šoku, a ni ovi hormoni ne pomažu da malo dođem sebi. Kada sam se javila ne pregled u utorak, pretpostavljala da ćemo da krenemo sa analizama i pretragama, međutim, doktorka je predložila VTO bez čekanja, nakon što nije došlo do trudnoće posle inseminacije pre 2 meseca.
    Uzimam lekove kod njih, pojma nemam, ali pretpostavljam da se mogu naći i povoljnije po apotekama, i nisam sigurna kako će reagovati ako tražim da ih uzimam sama.
    Osim toga, brine me što mi je prepisana terapija od 10 dana Menopurom, što bi značilo da završavam 12 dc, a meni ovulacija uglavnom bude 10-11 dc.
    Da li se ikome desilo da se 'promaši' ovulacija? Sa jedne strane bih da verujem da su to sve stručnjaci koji veoma dobro znaju svoj posao, sa druge - nisam sigurna koliko se posvećuje pažnje individualno svakoj ženi a koliko rade sve prema nekom ustaljenom procesu..
     
  3. loknacrna je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   


    Isto sam počela sa Reikijem. Odnosno, autotretmane radim po potrebi ali osećam da mi to nije dovoljno, pa 1 nedeljno odem da mi neko uradi tretman.
    Pa videćemo..
    Ovaj mesec ništa, juče sam dobila
     
  4. loknacrna je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Hvala @Vuciguraj
  5. loknacrna je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Da li bi neko mogao da postuje recept za muckalicu ponovo?
    Imam neki problem sa pretragom, pokusala sam u par browsera ali mi uvek izbacuje gresku kada pokusam. Cak sam i prijavila administratorima foruma, ali nista za sada.
    Pa da ne pretrazujem bas 2000+ stranica ove teme..
    Hvala puno!
  6. loknacrna je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Nisam ovo znala, hvala ti tražim odmah!
    Doktori samo lekove guraju. Ja sam za sada jedino kapi od virka uzimala (poslednja 3 meseca) i Femisan kao preporuku za nešto što 'ne može da škodi' od ginekologa. 
  7. loknacrna je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    I ja sam željnja ćaskanja na ovu temu, oko mene sve već mame jedno/dvoje dece ili uopšte ne razmišljaju o deci pa nešto nemamo dorinih tačaka
    Ciklusi su mi na 29. dana u proseku. Radila sam hormone i folikulometriju, on spermogram i spermokulturu. Rezultati su ok, ne sjajni, ali ništa što bi indikovalo neku terapiju za sada, barem po rečima mog ginekologa.
    Ukoliko i ovaj mesec ne bude ništa, trebalo bi da nastavljamo dalje pretrage i možda uključimo neku terapiju za stimulisanje rasta spermatozoida. Meni je, sa druge strane, endometrijum u ovulaciji ponekad na donjoj granici debljine, pa možda i to smeta...
    Videćemo. Opet na čekanju ovog meseca
  8. loknacrna je dodao/la post u temi Čekamo plusiće   

    Evo i ja da se prijavim..
    Već godinu dana radimo na bebi, ali nam se se gotovo 6 meseci zbog prirode posla dešavalo da neko od nas dvoje otputuje otprilike u to vreme kada bi meni trebalo da bude ovulacija.. :-(
    Napokon su ti periodi putovanja prošli pa je situacija lakša, ali sam ja prilično stresa sebi zadavala praćenjem ciklusa iz dana u dan, UZ, pregledima, analizama.. I naravno onaj užasan osećaj razočaranja kada menstrucija ipak dođe ili test bude negativan. Radili smo neke osnovne pretrage i u principu smo zdravi i ne treba da brinemo oko začeća.
    Ali... još uvek čekamo i želimo.. 
    A šta sve ne padne ženi na pamet kada nešto jako želi.. 
     
  9. loknacrna je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Hvala @Vuciguraj
    Selim se odmah na Cekamo plusice
  10. loknacrna je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    Zdravo svima
    Nekako imam želju da se uključim u ovaj forum jer dragi i ja imamo veliku želju i pokušavamo da zatrudnimo već neko vreme. 
    Ipak, uhvatila sam sebe kako iz meseca u mesec pratim svoje cikluse revnosno, par meseci sam redovno išla kod ginekologa da ispratimo ovulaciju, pa onda planiramo odnose, posle toga iščekivanje, nadanje i, kada se ništa ne dogodi, ostajem strašno tužna i razočarana.. Uz to, stalno slušam savete - desiće se kada najmanje budeš planirala - i odlučim da batalim brojanje dana, planiranje odnosa i svu napetost i stres koji to prate.
    Sada ostaje samo da osluškujem svoje telo i da verujem..
    <3