Elleena

Član
  • Broj odgovora

    3
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


1 Pratioc



o članu/ici Elleena

Aktivnosti člana/članice Elleena

  1. Elleena je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

    Ne znam kakva je higijena bila ranije, ali u decembru kada sam se ja porađala, je bila vrlo solidna. Moguće je da malo kubure sa čaršafima i spavaćicama, ali za razliku od ranije, sada možete poneti svoje spavaćice, papuče, bade mantile... Dakle, čim vas premeste u sobu nakon porođaja, možete obući svoje lične stvari (ne insistiraju da nosite njihove), što je zaista olakšavajuća okolnost, jer nekako se čovek lepše oseća u svojoj, a ne onoj bolničkoj spavaćici.
    Lično mislim da, bez obzira da li imate svog doktora ili ne, možete biti primljeni samo ukoliko postoji slobodan krevet u sali (već sam to negde napisala). Događalo se da žene posle porođaja čekaju satima po hodnicima, kako bi se oslobodio krevet u sobi i kako bi bile smeštene tamo. Oni zaista daju svoj maksimum i primaju i više nego što su njihove realne mogućnosti, ali kad nema mesta, nema, nikakve veze tu nisu bitne, ni presudne.
  2. Elleena je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

    Iskreno mislim da ne treba da sumnjaš u stručnost dr Antića. Pregledao me je jednom u toku trudnoće, kao i njegova žena. On je malo škrt na rečima, ali mislim da je sjajan stručnjak, dok je ona apsolutno genijalna u svakom pogledu.
    Da li će imati mesta ili ne, to je čista lutrija. Ja sam rizikovala i imala sam sreće da mesta bude. S druge strane, poznajem žene koje su imale razne "veze" i poznanike, i prosto nisu mogle da budu primljene, jer niko ne može čarobnim štapićem da stvori krevet u sali, ako su svi u tom trenutku popunjeni. 
    Želim ti sreću da mesta bude i da porođaj protekne kako treba.
  3. Elleena je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

    Nedavno sam se porodila u ovom porodilištu. Porodilište je malo i bez obzira da li imate "vezu" ili ne, možete biti primljeni samo ukoliko kapacitet porodilišta nije popunjen. Ja sam imala sreću da dođem kad nije prevelika gužva. Namerno kažem prevelika, jer je ovo porodilište vrlo malo i čini mi se da ja tamo uvek gužva, samo je pitanje kolika. 
    Mislim da su svi doktori sjajni, da tu prosto ne morate da se brinete ko će vas porađati. Mene je konkretno porađala dr Purić, ali su sjajni i Antići (muž i žena, oboje rade tu), kao i svi drugi na koje sam naišla (a naišla sam na mnoge, jer sam ostala malo duže u porodilištu).
    S druge strane, za razliku od vrlo profesionalnih lekara, sestre su, bar većina njih, sramota za ovo porodilište (pre svega mislim na pedijatrijske sestre). Gledajući svakodnevno šta rade, pitala sam se kako niko ne preduzme ništa po tom pitanju. Veoma neprofesionalne, iskompleksirane, sklone da igraju uloge koje im ne pripadaju... Zaista sramota da pored tako dobrih materijalnih uslova i veoma stručnih lekara, one ruše ugled ovom porodilištu i otežavaju boravak mladim, nesnađenim majkama. Razgovarajući sa mnogim ženama koje su se tamo porađale i pre i posle mene, shvatila sam da su mišljenja nepodeljena. Apsolutno sve imaju isto, užasno iskustvo, sa pedijatrijskim sestrama.