Miki986

Član
  • Broj odgovora

    70
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. Miki986 se sviđa post u temi od J&G u VTO - procesi   
     
    Bila je posle tri dana 600  Bila sam i na uz i sve je uredu,u materici je i pravilnog oblika. Idem ponovo za dve nedelje i tako... Uzivamo... samo spavam  
    Kako si se ti osecala u ovom ranom stadijumu? :)
     
  2. Miki986 se sviđa post u temi od Buba82 u VTO - procesi   
    Cestitaaaaaaam...bravoooo
  3. Miki986 se sviđa post u temi od sportiva u VTO - procesi   
    Pozzz svima... Evo da podignemo malo temu, ja u ponedeljak krecem sa bockanjem, neka igre pocnu
  4. Miki986 se sviđa post u temi od Tasa021 u Drugi trimestar   
    E, ovako žene ja stigla . Ne dišite i ne trepćite .

    Carski u SPINALNOJ  mi je zakazan za ponedeljak 12.03. (tako da molim nekog da mi na spisku trudnica pomeri datum  ). Dobila sam mišljenje od neurologa (da se preporučuje cr u epiduralnoj anesteziji- to je valjda spinalna (!? molim iskusnije za pojašnjenje), jer (kako mi je on objasnio, nije za opštu zbog karotida )).

    Elem, kod akušerke smo odradili CTG koji je, naravno, uredan, i složile smo se oko datuma sekcije.

    Prijem je u petak 09.03. (sveki kaže da će to samo biti pro forme i da ću prespavati na patologiji trudnoće samo u nedelju uveče, (ako baš moram), jer sam prva na spisku za sekciju za ponedeljak). Dobili smo i zvaničan spisak šta nam sve treba od lab.analiza do tad i noviteti su: bris grlića materice, bris nosa i mišljenje interniste (kardiologa).

    Da cela stvar još bude fantastičnija, moja rođena sestra, koja je lekar i radi praksu u Betaniji baš u to vreme (tako smo namerno namestile ) će biti na porođaju . Dođe mi da skačem od sreće i zadovoljstva !!!!

    Definitivno sam od onih koje vole da sve bude isplanirano na tenane, jednostavno osećam se spremnijom i psiho-fizički pripremnijom!

    Sad u petak idemo po mišljenje endokrinologa i interniste, pa opet do poliklinike na uz. Kontam da ćemo bris nosa raditi u privatnoj laboratoriji....

     
  5. Miki986 se sviđa post u temi od Dacha76 u Blizanačka trudnoća   
    @Miki986
    Cestitam ti od srca i bas mi je drago sto si vec relativno brzo posle porodjaja mogla da izadjes iz bolnice i uzivas kod kuce sa tvojim lepotancicima.Zelim vam puno predivnih trenutaka ispunjenih smehom!
  6. Miki986 se sviđa post u temi od Dacha76 u Blizanačka trudnoća   
    Draga Neon,
    Znam kako izgleda taj strah kada krvaris,a niko ne pridaje neki veliki znacaj tome.Veruj mi da su bebe ili ti ugrozene oni bi ti dali adekvatnu terapiju za to.Oni jesu opusteniji nego u Srbiji,a i njihove trudnice su mnogo opustenije.U prvoj trudnoci sam naucila da budem kao oni i stvarno imala sam trudnocu kakvu svaka zena moze da pozeli,a samim tim i porodjaj.Zato sada ne trcim svaki put kod doktora cim pomislim da se nesto cudno dogadja.Ne znam kako je tu u Austriji,ali ovde u Svajcarskoj moras prvo da pozoves telefonom i opises sve do detalja tvoj problem,pa onda oni odluce da li treba da ides kod doktora ili u hitnu.Ako odes bez poziva i njihovog zakazivanja,ovde nece ni da te prime.Probaj da se opustis maksimalno i uzivas.
    Sto se mucnina tice,meni su trajale do 15.-16. nedelje.A negde oko 18. nedelje je pocela da me muci gorusica.
    Eto ja sutra imam kontrolu i tada cu biti 21+3 i bas cu da pitam mog doktora da li smem da pijem lekove protiv gorusice i nosim pojas za trudnice koji smanjuje bolove u ledjima.Inace sutra imam ekspertni UZ kada ce proveriti sve organe beba.Jedva cekam!Bas mi je brzo proslo 4 nedelje od prosle kontrole.
  7. KruelaDeviL se sviđa post u temi od Miki986 u Blizanačka trudnoća   
    Devojke evo i mog iskustva. Pre 16 dana sam se porodila, dvojajcani blizanci, u 34+6 nedelji, decak 2600gr 53cm,a devojcica 2200 48 cm, sve super proslo, bili 4 dana u inkubatoru, sedmi dan pusteni kuci, super napreduju za 7 dana po 500 gr, tako da samo hrabro i napred, sad se lepo druzimo kuci i nema vece srece i ljubavi. Samo pozitivno i sve se biti super 
  8. Dacha76 se sviđa post u temi od Miki986 u Blizanačka trudnoća   
    Prirodno sam se porodila, a dok su u inkubatoru kad mi je krenulo mleko izmazala sam na pumpicu pa im nosila i hrane ih na spric, posle inkubatora bili su uz mene i onda su sisali ali po malo jer nemaju bas snage i onda dohrana na flasicu.
  9. Dacha76 se sviđa post u temi od Miki986 u Blizanačka trudnoća   
    Devojke evo i mog iskustva. Pre 16 dana sam se porodila, dvojajcani blizanci, u 34+6 nedelji, decak 2600gr 53cm,a devojcica 2200 48 cm, sve super proslo, bili 4 dana u inkubatoru, sedmi dan pusteni kuci, super napreduju za 7 dana po 500 gr, tako da samo hrabro i napred, sad se lepo druzimo kuci i nema vece srece i ljubavi. Samo pozitivno i sve se biti super 
  10. Miki986 se sviđa post u temi od Neon u Blizanačka trudnoća   
    Bravo Miki! I meni je zelja da budu decak i devojcica ali naravno najbitnije je da su zdravi! Jesi se porodila carskim ili prirodno? I kada budu u inkobatoru kako ide hranjenje, daju ti ih na podoj ili ne? Ja totalno nemam pojma kako to sve ide...
    Mogu da zamislim koja je to radost jedva cekam da ih vidim i zagrlim
  11. Neon se sviđa post u temi od Miki986 u Blizanačka trudnoća   
    Devojke evo i mog iskustva. Pre 16 dana sam se porodila, dvojajcani blizanci, u 34+6 nedelji, decak 2600gr 53cm,a devojcica 2200 48 cm, sve super proslo, bili 4 dana u inkubatoru, sedmi dan pusteni kuci, super napreduju za 7 dana po 500 gr, tako da samo hrabro i napred, sad se lepo druzimo kuci i nema vece srece i ljubavi. Samo pozitivno i sve se biti super 
  12. Miki986 se sviđa post u temi od jassa u VTO - procesi   
    Evo mene sa aspiracije. Imala sam 7 dana terapije (gonal f i merional) u subotu primila pregnil i danas aspiracija. Imala sam 6 folikula i dobili 4jć. Sutra mi se javljaju sa klinike da mi kažu koliko se oplodilo. Drž te mi fige.
  13. Miki986 se sviđa post u temi od jassa u VTO - procesi   
    E pa drage moje ja u nedelju krećem sa bockanjem. Trebalo je još pre 2 nedelje kad sam dobila cikus ali mi E2nije bio dobar,visok. Pa mi je dr dala 12 dana da pijem mycroginon i juče sam bila na kontroli. Juče je dakle bila zadnja pilula i čekam ciklus(dr reče kakav god da bude) i u nedelju bocke. Ajmo treća sreća!
  14. Miki986 se sviđa post u temi od Potterboater u Drugi trimestar   
    Hola curke, evo i mene iz mrtvih se vratila (skoro pa bukvalno).
    Juce oko pola 1 rodio se Danilo, 3950 i 58 dug, za mene jadnu ovako sitnu.
    Tezak mi porod bio, bila sam oko 5 sati u sok sobi, ali smo izasli navece da spavamo sa bebcom svojim. Puno me isjekli pa sam danas kao ranjeni jelen, cini mi se da sam sva natekla. Primala dvije doze krvi, dzaba od mucenja sa tothemom. Bolovi poceli negdje oko 3 ujutru, u 6 krenem u bolnicu. Dole mi oko 9 probiju vodenjak na silu i ukljuce drip, bolovi nesnosni. Oko 12 dobijem jake kontrakcije i na sto, ali on veliki ja malena, i bas smo se namucili. Nakon poroda me odmah uspavali da me usiju, ali sam zaglavila, 5 sati se nisam budila. Ali prezivili smo sve. I imamo najljepse oke na svijetu.
    Ljubim vas cure
  15. Miki986 se sviđa post u temi od Ummu u Drugi trimestar   
    Zenee,rodila se moja maza jutros u 4:15h.Bolovi mi krenuli oko 1h,u 3:30h stigla u porodiliste,napravila ctg,odmah na pregled otvorena deset prstiju,pravac na boks i za kratko rodio se majkin sin.
    Sve u svemu,super ssm prosla,bolovi su bili mozda i veci nego u prve dvije trudnoce ali sam se zato brze otvorala i odmah rodiila.
     
  16. Miki986 se sviđa post u temi od nanchika88 u Drugi trimestar   

  17. Miki986 se sviđa post u temi od Dacha76 u Blizanačka trudnoća   
    Evo drage moje javljam vam se posle UZ (11+3). Obe bebe su super i lepo se razvijaju (56mm i 52mm).Sledeceg Ponedeljka ulazimo u drugi trimestar (cetvrti mesec) a novi UZ je zakazan kada budem bila 13+3,znaci odmah na pocetku 2018. Lepsi kraj 2017. i pocetak 2018. samo sam mogla da sanjam.
    Svima vam zelim lagane i bezbrizne trudnoce i zdrave bebice.
    Veliki pozdrav i srecni vam Novogodisnji i Bozicni praznici!!!
  18. Miki986 se sviđa post u temi od *Cvrky87* u Drugi trimestar   
    Evo da se javim 
    22+1,beba je super,Dr kaze da ce u termini rodjena,teska je 505g i devojcica je 
  19. Miki986 se sviđa post u temi od Dragana88 u Drugi trimestar   
    Zdravo zene već duže vreme vas pratim, htela sam da pišem al uvek se nešto iskomplikuje... 
    E sad da krenem od nekog početka... Ja sam presla iz grupe VTO eto Bog nam je podario da to odmah bude iz prvog puta...
    U 12-toj nedelji odradimo dabl test. Rizik bio jako mali, ali bio je povećan NT i zbog toga doktor mi predlazem da radim neinvazini metod ili amniocintezu. Odlučujem se da radim neinvazivni metod,a da amniocinteza ne dolazi u obzir. Prvi put ne uspeva, nakon  dve nedelje od prvog vađenja radim opet i nista. Imala sam samo 3 dana da odlučim da li ću da radim amniocintezu ili ne... Ne mogu da vam opišem to opterećenje u glavi umesto da uživam u trudnoći danima nisam spavala... Na amniocintezu nisam želela, nisam ni znala čega se bojim. Da li se bojim da ću pobaciti, kakvi će biti rezulati, da li će biti odrađeno kako treba... Svašta mi se vrtelo po glavi... I tako muž i ja odlučimo da ipak to odradim i da uživamo u ostatku trudnoće, da li sam se bojala JAKO, ali preživela sam i pregurala sam. Malo je bolelo, ali sve je Bogu hvala prošlo kako treba. Mislila sam da je ta amniocinteza mnogo strašnije, ali verujte mi da je mnogo lakše sada da se diše, lakše se disalo i kada sam odradila to...
    Pišem vam sve ovo sada kada sam dobila rezultate, pogotovo što je sa bebicom sve ok... I da imaćemo curicu.  
    P.S. Izvinjavam se na ovom malo dužem postu... :* 
  20. Dragana88 se sviđa post u temi od Miki986 u VTO - procesi   
    Ja vas i dalje pratim, iscekujem i navijam za vase pozitivne bete iako sam 18 nedelja. Srecno svima i samo hrabro 
  21. Miki986 se sviđa post u temi od ivannnica u VTO - procesi   
    Zenice jutros sam dobila lepu vest nevezano za mene...drugarica kojoj ni treca vto nije uspela ,zabebila prirodno samo dva ciklusa posle treceg pokusaja...dakle cuda su moguca 
  22. Miki986 se sviđa post u temi od Abies86 u VTO - procesi   
    Dragi saborci! Citam vas vec...pa, dve godine. Nisam od onih kojima je lakse kad svoju pricu ispricaju tako da sam vas cutke pratila. moram da vam kazem -puno ste mi pomogle...mozda I moja prica nekome pomogne,a I sad vec imam osecaj kao da vas poznajem...pa bih volela da je podelim sa vama.
    Pre godinu I po dana smo imali prvu vantelesnu, pre pet meseci drugu I obe neuspesne. Muz ima astenozoospermiju, koja - 3-5 mil. sperm. I to je koliko znamo jedini problem. 
    Nadamo se trecoj sreci! U ponedeljak smo imali FET, vrecen mi je jedan embrion, samo on je ostao za zamrsavanje u prethodnoj proceduri. Danas je peti dan I sad sam vec jako nestrpljiva,ne znam sta cu od sebe,ujedam po kuci. Svaka cast ko uspe da ostane zen! Bas pokusavam vec 5 dana nadam se I nadam.
    Kad stignem,napisacu detaljnije o procedurama.
    Srecno devojkama,zenama koje se bore, ne posustajte! I cestitke buducim majkama, ima vas dosta u poslednjih nekoliko meseci!
     
  23. Miki986 se sviđa post u temi od nanchika88 u Drugi trimestar   
    Taso,ja sam bila u totalnoj i opet cu. Nisam ja za te varijante,meni dr savetovao total.
    Bila sam na UZ , sve supeeer, 27mm imamo i oblik bebice 
  24. Miki986 se sviđa post u temi od Zone* u Drugi trimestar   
    Majo super 
    Evo i mene! Bebac super, malo se podigao u tibi, ali do daljnjeg ostajem na bolovanju. I daaaa cekamo decaka
  25. Miki986 se sviđa post u temi od Maja87 u Drugi trimestar   
    Sve je u redu, hvala Bogu. Merila je sve dva puta da bude sigurna, a i mene da smiri  Gospodin se sakrivao, drzao je stalno rukice preko lica pa sam morala i da setam po ordinaciji ne bi li ih pomerio  sve u svemu sada mi je mnooooogo lakse...