Maki-Malecka

Član
  • Broj odgovora

    1
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Aktivnosti člana/članice Maki-Malecka

  1. Maki-Malecka je dodao/la post u temi Pavlikovi remenčići   

    Pozdrav sivma,
    Evo i mi da se javimo s obzirom da nas je opalila ista muka
    Najpre da kazem da je zaaaista sjajno sto je Ivanchica formirala ovaj forum jer je meni jaaako puno znachilo da ishchitam sva vasha iskustva i psihichki mi je puno pomoglo! Sto je jako vazno kako za mene tako i za bebu.
    Na forumu postoji neki problem...Ja sam uspela da prochitam samo prve 2 stranice a 3,4 i petu ne mogu da otvorim.
    Pokusala sam da opsumiram koliko se u principu Pavlik nosi u zavisnosti od toga kada se pochne.
    Mi smo pocheli sa nepuna 4 meseca(bolje bi bilo da je ranije...al eto..ima i tezih sluchajeva na zalost). Pa cemo videti koliko ce to da traje. Za ovu starost deteta rekla bih minimum 5 meseci ako ne i 6. Ali tek smo pocheli pa cemo videti.
    Ono sto sam ja htela da napomenem ovde su vezbe za kukove. Da li ste ih radili??? Nama je ortoped rekao svaki dan i mi radimo ovim tempom:
    1.nedelja serija od 20 krugova 7-8x dnevno....2.nedelja serija od 30 , 3.nedelja-40 krugova..5.nedelja-50...i onda svake naredne nedelje sve do kraja serija od 50 krugova sto vise puta dnevno. Mi radimo otprilike na svakih 1,5h-2h..tako da to ispadne otprilike 7-8x dnevno...
    Poenta celog problema kod dispalzije je to sto su udubljenja u karlicii plitka i onda "glava butne kosti" koja ulazi u to udubljenje ne stoji kako treba i sklona je da ispadne iz svoje loze(da tako nazovem)tj.tako dolazi do ishchashenja.
    Terapija su ti kaishevi koji "nabiju" tu glavu butne kosti sto vise u tu rupu i produbljuju je tako sto se bebac rita i kao da "kopash sto dublju rupu u zemlji" da bi to sto stavljash u nju dobro stajalo.
    Zato se rade i te vezbe! Vrtenjem nogica u krug ka spolja produbljuje se to udubljenje u karlici da bi bilo odgovarajuce dubine i da bi se glava butne kosti (to jezgro sto se pominje ovde na forumu) smestila kako treba i da kuk ne bi ispadao kasnije.
    Ja sam pochela i da dajem vitamine bebi i da ih ja pijem za koje neki tvrde poboljshavaju i ubrzavaju formiranje tog jezgra. To su neki vitamini koji su napravljeni na prirodnoj osnovi (ne sintetichki) iz Kalivita programa. One koje ja pijem su New Life a bebana mi pije Infant formulu.
    Ja nemam pojma da li ce sve ovo pomoci u celom ovom "Pavlik procesu"...jer smo pocheli sa svim ovim tek pre nedelju dana...Ali eto...mozda vam bude znachilo moje iskustvo, kao sto jeste i meni vashe.
    Inache na UZ je dijagnostikovana displazija IIb-c levog kuka, IIa-b desnog.
    Volela bih da znam da li ste vi radili te vezbe  i koliko ?
    Pozdrav svima...Chujemo se opet kada budem imala neke utiske o napretku.