Zizi_86

Član
  • Broj odgovora

    8
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Zizi_86

Informacije o profilu

  • Pol ženski
  • Lokacija Beč

Aktivnosti člana/članice Zizi_86

  1. Zizi_86 je dodao/la post u temi Najraniji simptomi trudnoće   

    moji simptomi su bili bolne i ogromne grudi, a posto sam 3 meseca pre toga dobijala na 24 dana uradila sam test vec 28. dana i bile su jasne dve crtice  - blizanci  
    Andbeb, sto se krvarenja tice najbolje je da odes na pregled. Ja sam imala u 6. nedelji braonkasto curkanje uz bolne grceve a jedan dan je bilo rozikato, kao kad treba da dobijem. Doktor mi je prepisao duphaston, magnezijum i mirovanje i sve je na kraju ispalo ok. Medjutim kasnije na jednom od pregleda (cini mi se u 17. ili 18. nedelji) se videlo na jednoj placenti da je zapravo ona krvarila tako rano, pa se zalecila. Mislim da ipak nije svejedno, iako je mnogo nas imalo krvarenje pa je sve ok ispalo ipak treba to proveriti.
  2. Zizi_86 je dodao/la post u temi Koliko ste kilograma "nabacile" u trudnoći?   

    21 nedelja (od sutra 22.) +7 blizanci 
  3. Zizi_86 je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    drage mamice, samo da se javim da je grlic za sada konstantan na 38mm uz leskarenje skoro po ceo dan i poneku laganu setnju. Nadam se da ce ostati tako ili se barem malo povecati, da ne moram toliko da brinem 
     
    sada se javila nova tegoba, ne znam da li jos neko od vas ima slican osecaj. Stomak mi se dosta povecao u poslednje dve nedelje i posto stalno lezim da levoj strani nekako ide vise u levo i rasteglljiviji je na tu stranu (sa te strane su i glavice, a nogice na desno).
    Problem je desna strana stomaka koja me skroz zateze cim se ispravim ili dok hodam...  bas zateze i bolucka, ili ispod grudi desno, nekad bas po sredini stomaka, a nekad skroz dole. Kao da mi je tu stomak napet do maksimuma!
    Jel imala neka od vas takav osecaj? Da nije nesto opasno ili samo rastezanje?
     
  4. Zizi_86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    Hvala Cipelic! 
    meni je ujutru nekako tesko, tek na jednu tek na drugu stranu, ali kad se malo razmrdam malo je bolje
    prva je trudnoca, imam 30 godina i radila sam kao asistent, ali su me jos u 11. nedelji oslobodili na komisiji zbog blizanacke trudnoce  tako da sada uzivam i spremam se za bebice 
  5. Zizi_86 je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

    pozdrav devojke, da se i ja prikljucim sa pitanjem, da li ste se osecale nekako cudno kad stavljate utrogestan? Ja koristim vec par dana arefam (isti je sastav) i cini mi se da mi se stomak nekako naduje svaki put kad stavim... Inace sam 20. nedelja, blizanci  
    do sada nisam koristila vaginalete progesterona, pa ne znam da li tako treba. u trecem mesecu sam stavljala canesten zbog gljivica i cini mi se nisam se osecala tako nezgodno kao sad 
  6. Zizi_86 je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    pitala sam jednu babicu za pojas, ali ona misli da je jos rano i da ne treba... pitacu doktora na pregledu najbolje. preporuceno mi je samo mirovanje, progesteron i probiotici, da slucajno neke bakterije na napadnu osteceni grlic.
  7. Zizi_86 je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    hvala oblacak  bas se radujem da nas ima 
    po drugim iskustvima bih i ja rekla da to nije toliko strasno 38mm, nadam se da se nece smanjivati, ali i dalje osecam pomalo bolove nekako iznutra, doduse danas su bas bile aktivne bebice  nikako ne mogu da se opustim, ne znam da li to samo bebe sutiraju ili je neka "losa" bol... nadam se da ce da se poboljsa do pregleda u ponedeljak.
    mm, serklaz mi nisu do sada spominjali, ali videcu sta ce reci. inace je grlic do prosle nedelje bas lepo napredovao i sve je bilo fino "zapecaceno", ali eto....   uglavnom, doktor je rekao da bebe lepo napreduju i da rastu kao iz vode, pa mi je drago da je sa te strane sve ok.
  8. Zizi_86 je dodao/la post u temi Blizanačka trudnoća   

    Devojke, evo da se i ja javim
    ja sam trenutno 20 nedelja (19+4) i nosim blizance, prirodnim putem - za sada jos ne znamo pol
    za sada sam imala rano krvarenje u 6. nedelji ali sve je bilo ok i bila na terapiji canestenom u 3 mesecu, ali se posle stanje normalizovalo.
    Htela sam samo da podelim ovo iskustvo u slucaju da je jos neko u slicnoj situaciji: 4 i pocetak petog meseca su mi bili odlicni i pocela sam dosta vise da se krecem. Od prosle nedelje imam bol u predelu pubicne kosti, uglavnom ujutru i kad napravim neki raskorak. Uz to, malo sam prosli vikend preterala sa setnjom i imala bolove u preponama i stomaku. Kad sam malo odmorila odmah je sve proslo, ali na UZ je doktor video da se pojavilo levkasto udubljenje cerviksa sa unutrasnje strane i da je na tom mestu duzina 38mm a ostatak je bio 41mm. Sada imam terapiju progesterona 2x200mg vaginalno i neke probioticke gelove koje uspricavam, Magnezijum jednom dnevno i mirujem maksimalno.
    Jel je imao neko takvu situaciju? mnogo se plasim da ne krenem da se otvaram prerano, iako doktor kaze da sam sa tom duzinom grlica na granici, ali je preporucio tu terapiju i mirovanje. Sada odmaram do ponedeljka, kad imam organ skrining, pa cemo videti kakva je situacija sa grlicem. 
    Ja se sada bolje osecam ali nekako naduveno, cini mi se da je od tih progesteron vaginaleta....
    Ako ima neko iskustva, javite!