miliccam

Član
 • Broj odgovora

  1477
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


Sve od člana miliccam

 1. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Preslatki ste! Jel beše Boris?
  Ja sam mislila da imaš vec 100 objava i da možeš i na onu temu ali sada videh da ti fali još. 
  ti piši ovde slobodno i pitaj šta te zanima ako možemo da pomognemo. 
 2. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Čestitam Leia! 
  Ja sam imala 2 hitna neplanirana cr-a. Kada ćeš ustati, jesti itd zavisi od bolnice. Oba puta sam ustala posle 6-8 sati, jela i pila odmah. Najvažnije je da što pre staneš na noge, tako će ti biti lakše da se vratiš u normalu. Rana boli najviše dan posle, tada obavezno traži nešto protiv bolova. Neki poseban savet nemam pošto je oporavak baš individualan i nema pravila. 
  Ako imaš pitanja tu sam.
 3. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Dobro je, kod kuće smo uveliko, sikimo i rastemo. Kako je tvoj dečak?
 4. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Divne vesti! Cestitam! Mnogo mi je drago zbog tebe (vas). 
 5. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  @Leia ja sam koristila čaj od lista maline u prvoj tr i ništa mi nije pomogao, on bi trebalo da pomaže kod otvaranja a ja se nisam otvarala uopšte a pila sam ga ceo deveti mesec. E sada ima žena koje kažu da im je pomogao , u svakom slučaju ne može da škodi tako da bih ti ga ja preporučila. Što se tiče maslinovog ulja, ne znam na šta si tačno mislila. 
  Ja sam lanolin mazala par dana pre termina, ali sam opet dobila ragade, hoće to dok mleko ne krene mazala ili ne.
  Možeš da pogledaš na netu u vezi masaže medjice, to može da pomogne kod epiziotomije. 
 6. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Baš mi je žao! Ja sam mislila da još uvek ima nade, izvini. Nadam se da vas ovo neće obeshrabriti i da ćeš nam se ipak ponovo pridružiti. Grlim te jako.
 7. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Joj Leni bas se smorih kada videh da si ti u pitanju. Nemam iskustva sa tim tabletama ali ti htedoh reći da 5+5 je možda još rano za otkucaje, možda da sačekate još malo. Javi sutra šta kažu. 
 8. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Ja nisam za to ni čula. 
  Meni se to dešavalo, čitavu trudnoću. Išla sam u wc do 4 puta dnevno. Rekla bih da nije ništa strašno. Ne znam jel piješ gvožđe ili nešto drugo što utiče na stolicu. 
  Ne mogu da vidim sliku. Drago mi je da ste rešili problemcice sa dojenjem. Čekamo te na drugoj temi. 
 9. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Nikolina je dosta bolje, čekamo samo da nas otpuste a to će biti čim ceo obrok popije ns flašicu ili sisu i kada joj skinu sondu. 
  Kako si ti?
  Moraš da imaš minimum 100 postova. 
 10. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  @Katarina1983 čestitam i želim vašoj devojčici brz napredak a tebi brz oporavak. Za koje ste se ime odlučili na kraju? Kada ti stiže muž? Ljubim vas puno. 
  @December čestitam! Da nam je Janko živ i zdrav a ti da se brzo oporavis. Koliko ste teški i dugački?
  Meni su pustili kući juče, terapija je gotova tako da sam noću sa Milom a danju sa Nikolinom. 
 11. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  December, ja bih rekla da je krenulo i da nam stiže Janko uskoro ali koliko skoro ko zna. Meni je prvi porođaj krenuo sa nepravilnim kontrakcijama na 15,20 min do pola sata i trajale su 20 sekundi, onda je sve prestalo na par sati i krenuli dosta jače na 7 min po 45 sekundi. A drugi je krenuo sa odmah pravilnim kontrakcijama na 5 min, tako da nema pravila. Kada ideš kod dr? Tj koliko ćeš još čekati?
  Katarina, kako si? Kada se vraća muž sa puta?
 12. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Katarina, kako si? Ti si sada u bolnici ako sam lepo razumela? Kakva je situacija, šta kaže dr? 
  Što se tiče sluzavog čepa, meni je ispao u prvoj tr,  tačnije ispadao 24h i bilo ga je baš dosta, sluzavo i krvavo. Dan posle sam se porodila. Ne mora sa bude krvi tako da je December verovatno to to. Kada ideš ponovo kod dr?
 13. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Čestitam, Macka, nek vam je živ i zdrav Boris! 
  A porođaj za poželeti. 
 14. miliccam je dodao/la post u temi Test za utvrđivanje trudnoće   

  @anchi87 Čestitam! Stiže vam bebica (ili dve).
 15. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Katarina, kako si danas? Jel sutra ideš kod dr? Jel imaš kontrakcije? Drži se.
  Macka, December javljajte šta kažu doktori. 
  Nikolinu su prebacili na treće odeljenje pošto je stabilna tako da sam ja sada u sobi sa njom, i presrećna i prestravljena.
 16. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  @Katarina1983 draga, nadam se da će beba još malo ostati u stomaku, makar dok se tata ne vrati. Meni su kontrakcije bile jake i redovne, a I bila sam otvorena pa su počeli da mi daju lekove da malo odlože porođaj, 2-3 dana, možda i tebi dr može dati nešto "protiv" tih kontrakcija, čisto da ih ublaži i tako dobijete na vremenu. Isto sam imala cr i to dosta svežije pa mi niko nije rekao da može ožiljak da mi pukne zbog kontrakcija. U svakom slučaju, pokušaj da razmišljas pozitivno, da to možda ipak neće tako skoro. Mislim na vas i grlim te jako sada. Znam da si uplašena sada ali polako, ima još nade da to ipak neće odmah a i u slucaju da bude beba je već dobre težine i relativno razvijena. Javi nam se.
 17. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Racic, čestitam na divnim dečacima. 
  Piši nam na drugoj temi ako želiš kako napreduju. 
  Ljubim vas puno. 
  Nikolina je juče malo sikila (a više spavala na siki).  To su nam najveće novosti. 
 18. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  December, ti inače nosiš nisko koliko se sećam sa nekih prethodnih slika tako da teško je reći. Kada ideš ponovo kod dr, čekaš termin ili imaš i pre toga kontrolu?
  Macka, tvoj stomak baš deluje visoko takav je bio i moj u prvoj tr i sa takvim stomakom sam otišla na porođaj, tako da ne znači to ništa, može sutra da krene. 
  Nikolinu opet sunčaju ali su napravili malo pauzu da je držim makar pola sata. Stigli su jedni rezultati sve ok, sada čekamo te druge najbitnije. Meni mleko nadolazi samo tako, grudi su mi ogromne eksplodirace tako da grejem, masiram izmlazam pa hladim. Sinoć i noćas sam izvlačila po 20ml a danas već skoro 35ml i malo mi je laknulo, makar će mleka biti. Njoj daju 15ml po obroku tako da sada može samo moje mleko da pije. 
  Ja juče bila naduvena kao žaba, danas već skroz splasnuo stomak i evo me u farmerkama, doduše rastegljivim. 
  Kam, ja sam posle prvog porođaja krvarila dugo 40 dana sigurno ali je bilo jako oskudno, a čim je prestalo dobila sam iako sam dojila. 
 19. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Sanja, hvala ti puno na odgovoru i rečima utehe, puno mi znači. Danas su Nikolinu sa intenzivne prebacili na normalno odeljenje za prevremeno rodjene bebe i tamo su mi objasnili kako funkcioniše. Najranije se puštaju bebe tek od 36.nedelje odnosno 35+1 ali to dosta zavisi od bebe, kao što si ti rekla prvo disanje i hranjenje. Kilaza je relativna. Ovde se preporučuje da majka par dana pre otpusta bebe bude u bolnici sa bebom 24h pošto tim bebama treba specijalna nega i briga još neko vreme. Kod nas je sada problem ta bakterija, vadili su joj neku tečnost iz leđa da vide da nije otišla na mozak, ako jeste onda moraju da produže terapiju na 3 nedelje. A dr koji je bio zadužen za nju u subotu odmah posle porođaja danas kada je video baš je bio pozitivno iznenadjen, kaže da joj je opšte stanje dosta bolje. Ja sam je posle tog bockanja u leđa skoro dva sata držala i jedva čekam jutro da idem kod nje, to mi baš dosta znači, da je vidim i držim. 
  December, držim palčeve da je krenulo. 
  Kam, nećeš verovati koliko se lako dobija, ovde kažu da je najčešći uzrok tipa zelena salata koja nije lepo oprana. A u mom slučaju im je onaj stomačni virus jako sumnjiv. Samo da je se rešim, pošto je jako rezistentna. Sat ipo su mi davali 3 infuzije. 
 20. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Hvala žene.  Ima baš dosta kosice, mnogo više od Mile na rođenju. 
  Macka, kako si ti? Da mi je neko rekao da ću se pre tebe i December poroditi ne bih mu verovala. 
  Dobra vest je da više nije na intenzivnoj, prebacili su je na odeljenje za prevremeno rodjene bebe pošto diše sama i stabilna je bila. 
  A šokantna vest, stigli su rezultati briseva i svega i ja sam dobila Listeriju koja je izazvala porođaj i mogla da ubije Nikolinu da nismo tako brzo odreagovali. Žene ako niste čule za to obavezno procitajte pošto je jako ozbiljno i može biti jako opasno čak smrtonosno za plod. Ja sam za to znala i baš pazila da sve lepo operem, da ne jedem nepasterizovano pridržavala se svih pravila i opet džaba. Kažu da je mene onaj stomačni virus zeznuo pošto mi je oslabio dosta imunitet. A imam je svuda,  u placenti je čak našli. Sada moram antibiotike još minimum 2 nedelje na 8 pa druge na 6 i neke na 4 sata, pošto su mi prvo davali neke blage. Nikolini su odmah dali Antibiotike sa širokim spektrom tako da je ona ok. 
 21. miliccam je dodao/la post u temi Prevremeni porođaj   

  @Sanja19 pre 10 dana sam pročitala tvoj post, najezila se i rastuzila ali i obradovala kada sam pročitala kraj. Pre dva dana mi se desilo slično, iznenada mi je krenuo porođaj u 32+2 I zbog infekcije bebu su morali odmah napolje, posle 20 min nakon injekcije za pluća. N je rodjena sa 2050gr i 42cm, nije toliko fizički mala koliko još uvek ne zrela, na intenzivnoj je, malo diše sama malo joj pomažu ali je zbog infekcije kontrolišu stalno i prima antibiotike. 
  Ako lepo razumem vaseg sina su već posle mesec dana hteli da puste kući? Ali ste ostali zbog kile i operacije? Koliko je on tada već imao kg? Koji se sve parametri gledaju? Ja ne mogu kući bez nje ali imam i ćerku od 20 meseci pa ne mogu ni u bolnici da živim. 
  Ako procitas i stigneš odgovori.
  A vi nastavite tako lepo da napredujete. 
 22. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Hvala vam svima puno. 
  Juče sam je držala 3 sata i još bih ostala kod nje da je moglo. Ona je uglavnom spavala ali kada je sestra uzela od mene da je vrati u inkubator ona se ljutila. Počela da plače  pa sam i ja. Jutros sam izvlačila mleko i odnela joj, od juče diše sama i sada vidim da joj masku jos uvek nisu stavili, to je baš dobar znak. 
  A da nas vidite 


  Zatrpah temu, gde su nam trudnice i druge mame?
 23. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Morao je hitan cr, nisu ni hteli ni mogli da čekaju prirodno, kada su ustanovili da je infekcija materice a ne bubrega ili nečeg drugog za 5 minuta su me spremili za porođaj, mi hteli da sačekamo makar sat vremena da Mila ode na spavanje da mm može da bude sa mnom ali rekli nema šanse, ne sme da se čeka. Ja sam sinoć već ustala a od jutros hodam skoro normalno, sestre kažu da skoro nisu imali takvu porodilju a cimerka ne veruje. Tako da oporavak mi trenutno ide super, bolje nego posle prvog cr. Kolostrum ide fino, osećam sada i da mleko nadolazi. Od sutra moram da izvlacim pumpicom na 3 sata da mi se proizvodnja koliko toliko podstakla pošto Nikolina neće moći još uvek da sisa. Nju sada sunčaju, da je vidite samo razbaskarila se kao na plaži.  Vadili su joj krv pa će možda prestati da je sunčaju kasnije. I tada cu moći da je uzmem. Jedva čekam. 
 24. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Hvala vam žene na svim lepim rečima, željama i podršci. Noćas mi je baš bilo teško, sreća, tuga i strah sve se izmešalo, brinem da li Nikolina diše, da li je stalno neko pored nje i kako i da li Mila bez mene spava, nijedna nije pored mene. Mila je skoro stalno bila pored mene nakon porođaja a Nikolinu sam posle 6 sati prvi put uzela u ruke a ona mala, sve se plašim da je ne povredim da nešto pogrešno ne uradim. A na to da ću za par dana kući bez nje ne smem ni da mislim, to će me slomiti. Ona će morati minimum 3 nedelje ako ne i 4 duže u bolnici da ostane. Mm će uzeti mesec dana porodiljsko pa ćemo stalno dolaziti ali nije to to. Volela bih da znam šta se desilo pa da vam makar dam neki savet šta da ne radite, da ovo izbegnete ali eto ni dr ne znaju tačno zbog čega se ovo desilo. Znam da ima i gorih situacija, rekao mi je dr da su pre par dana doneli na svet bebu od 460gr ali meni je ovo sve mnogo teško palo. Iako sam juče ujutru tačno znala da je to to, porođaj krenuo a mm me ubeđuje da nisu kontrakcije, pa mi u porodilištu na prijemu kažu da misle da nisu kontrakcije pošto imam visoku temperaturu nego nešto drugo. A Mila je bila legenda dana grlila me i ljubila non stop, iako nije baš razumela šta se dešava, pa mi je pevala, igrala i u svoj toj muči mi više puta izmamila osmeh na lice. Za vreme porođaja mm je bio sa njom na igralištu u sklopu porodilišta. A sreća u nesreci, mm je večeras trebalo da ide na put do petka, da se ovo desilo samo 2 dana kasnije ja ne znam šta bismo radili, sam nas je Bog pogledao. Ili ne daj Bože da se desilo pre 7 dana kada smo bili na putu. Sve se dešava sa nekim razlogom, zato je i naša Nikolina došla na svet ranije. 
 25. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Evo je naša Nikolina 

  2050gr i 42cm. Kaže dr da nije baš toliko mala i diše sama ali uz neko pomagalo. U poluotvorenom inkubatoru je. Bila sam sat ipo kod nje, stavili mi je na grudi, osećaj divan. 
  A nosili joj kolostrum dva puta. Neće moći da sisa još nedelju, dve.