miliccam

Član
 • Broj odgovora

  1546
 • Priključio/la se

 • Poslednja poseta


Sve od člana miliccam

 1. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Mila je isto sisala palac noću oko 3.meseca, tj kada bi se probudila mi bismo je čuli da cokce i tako bi se uspavala, tada je spavala celu noć posle je prestala da sisa palac a počela da spava na siki kada su počeli da je muče zubici. E sada sa druge strane znam za dosta bebe i dece koja do polaska u školu pa i kasnije sisaju palac. 
  @Macka jel ti njega budis noću da sisa ili se on sam probudi? Ako ga budis ja bih ti savetovala da prestanes, veliki on već da bi ga budila. Biće ti grudi kao kamen ali će on ujutru da izvuče pa će ti se regulisati proizvodnja. 
 2. miliccam je dodao/la post u temi Treći trimestar   

  Desava se, meni je u prvoj trudnoći oko 33 nedelje posteljica već bila III stepen a nisam pušač i zdravo se hranim, bila na vazduhu stalno, svakog vikenda jezero i pešačenje tako da nema ni veze ni pravila. Beba je nastavila da dobija na kilazi, sve bilo ok do kraja dr mi rekao da ne brinem pa i ja to kažem tebi, ako je prokrvljenost dobra i ako beba napreduje nema veze starost posteljice. 
  Koja si nedelja sada?
 3. miliccam je dodao/la post u temi Dodatni vitamini u trudnoći   

  Do sada nisam čula da neko pije oba, obično se pije ili jedan ili drugi. Ja sam pila samo Femibion 1 pa kasnije 2. 
 4. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  ja sam koristila onaj aparat i u njega stavljala fiziološki i još nešto što su mi dali u apoteci, ali sam zaboravila šta u svakom slučaju ne verujem da tu ima isto. Pitaj u apoteci šta smeš da koristiš, meni je bilo najvažnije da mi se navlazi unutrašnjost nosa pošto mi je bilo jako suvo, išla mi je i krv iz nosa često. 
 5. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Marija dobrodošla! 
  Nema puno trudnica trenutno na forumu pa ću ti ja odgovoriti, mene inače muče sinusi i često sam imala glavobolje u trudnoći Ali ništa osim inhalacije nisam koristila i neku pantenol kremu. Nema baš mnogo pomoći kod toga.
 6. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Preslatki ste! Jel beše Boris?
  Ja sam mislila da imaš vec 100 objava i da možeš i na onu temu ali sada videh da ti fali još. 
  ti piši ovde slobodno i pitaj šta te zanima ako možemo da pomognemo. 
 7. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Čestitam Leia! 
  Ja sam imala 2 hitna neplanirana cr-a. Kada ćeš ustati, jesti itd zavisi od bolnice. Oba puta sam ustala posle 6-8 sati, jela i pila odmah. Najvažnije je da što pre staneš na noge, tako će ti biti lakše da se vratiš u normalu. Rana boli najviše dan posle, tada obavezno traži nešto protiv bolova. Neki poseban savet nemam pošto je oporavak baš individualan i nema pravila. 
  Ako imaš pitanja tu sam.
 8. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Dobro je, kod kuće smo uveliko, sikimo i rastemo. Kako je tvoj dečak?
 9. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Divne vesti! Cestitam! Mnogo mi je drago zbog tebe (vas). 
 10. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  @Leia ja sam koristila čaj od lista maline u prvoj tr i ništa mi nije pomogao, on bi trebalo da pomaže kod otvaranja a ja se nisam otvarala uopšte a pila sam ga ceo deveti mesec. E sada ima žena koje kažu da im je pomogao , u svakom slučaju ne može da škodi tako da bih ti ga ja preporučila. Što se tiče maslinovog ulja, ne znam na šta si tačno mislila. 
  Ja sam lanolin mazala par dana pre termina, ali sam opet dobila ragade, hoće to dok mleko ne krene mazala ili ne.
  Možeš da pogledaš na netu u vezi masaže medjice, to može da pomogne kod epiziotomije. 
 11. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Baš mi je žao! Ja sam mislila da još uvek ima nade, izvini. Nadam se da vas ovo neće obeshrabriti i da ćeš nam se ipak ponovo pridružiti. Grlim te jako.
 12. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Joj Leni bas se smorih kada videh da si ti u pitanju. Nemam iskustva sa tim tabletama ali ti htedoh reći da 5+5 je možda još rano za otkucaje, možda da sačekate još malo. Javi sutra šta kažu. 
 13. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Ja nisam za to ni čula. 
  Meni se to dešavalo, čitavu trudnoću. Išla sam u wc do 4 puta dnevno. Rekla bih da nije ništa strašno. Ne znam jel piješ gvožđe ili nešto drugo što utiče na stolicu. 
  Ne mogu da vidim sliku. Drago mi je da ste rešili problemcice sa dojenjem. Čekamo te na drugoj temi. 
 14. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Nikolina je dosta bolje, čekamo samo da nas otpuste a to će biti čim ceo obrok popije ns flašicu ili sisu i kada joj skinu sondu. 
  Kako si ti?
  Moraš da imaš minimum 100 postova. 
 15. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  @Katarina1983 čestitam i želim vašoj devojčici brz napredak a tebi brz oporavak. Za koje ste se ime odlučili na kraju? Kada ti stiže muž? Ljubim vas puno. 
  @December čestitam! Da nam je Janko živ i zdrav a ti da se brzo oporavis. Koliko ste teški i dugački?
  Meni su pustili kući juče, terapija je gotova tako da sam noću sa Milom a danju sa Nikolinom. 
 16. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  December, ja bih rekla da je krenulo i da nam stiže Janko uskoro ali koliko skoro ko zna. Meni je prvi porođaj krenuo sa nepravilnim kontrakcijama na 15,20 min do pola sata i trajale su 20 sekundi, onda je sve prestalo na par sati i krenuli dosta jače na 7 min po 45 sekundi. A drugi je krenuo sa odmah pravilnim kontrakcijama na 5 min, tako da nema pravila. Kada ideš kod dr? Tj koliko ćeš još čekati?
  Katarina, kako si? Kada se vraća muž sa puta?
 17. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Katarina, kako si? Ti si sada u bolnici ako sam lepo razumela? Kakva je situacija, šta kaže dr? 
  Što se tiče sluzavog čepa, meni je ispao u prvoj tr,  tačnije ispadao 24h i bilo ga je baš dosta, sluzavo i krvavo. Dan posle sam se porodila. Ne mora sa bude krvi tako da je December verovatno to to. Kada ideš ponovo kod dr?
 18. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Čestitam, Macka, nek vam je živ i zdrav Boris! 
  A porođaj za poželeti. 
 19. miliccam je dodao/la post u temi Test za utvrđivanje trudnoće   

  @anchi87 Čestitam! Stiže vam bebica (ili dve).
 20. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Katarina, kako si danas? Jel sutra ideš kod dr? Jel imaš kontrakcije? Drži se.
  Macka, December javljajte šta kažu doktori. 
  Nikolinu su prebacili na treće odeljenje pošto je stabilna tako da sam ja sada u sobi sa njom, i presrećna i prestravljena.
 21. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  @Katarina1983 draga, nadam se da će beba još malo ostati u stomaku, makar dok se tata ne vrati. Meni su kontrakcije bile jake i redovne, a I bila sam otvorena pa su počeli da mi daju lekove da malo odlože porođaj, 2-3 dana, možda i tebi dr može dati nešto "protiv" tih kontrakcija, čisto da ih ublaži i tako dobijete na vremenu. Isto sam imala cr i to dosta svežije pa mi niko nije rekao da može ožiljak da mi pukne zbog kontrakcija. U svakom slučaju, pokušaj da razmišljas pozitivno, da to možda ipak neće tako skoro. Mislim na vas i grlim te jako sada. Znam da si uplašena sada ali polako, ima još nade da to ipak neće odmah a i u slucaju da bude beba je već dobre težine i relativno razvijena. Javi nam se.
 22. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Racic, čestitam na divnim dečacima. 
  Piši nam na drugoj temi ako želiš kako napreduju. 
  Ljubim vas puno. 
  Nikolina je juče malo sikila (a više spavala na siki).  To su nam najveće novosti. 
 23. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  December, ti inače nosiš nisko koliko se sećam sa nekih prethodnih slika tako da teško je reći. Kada ideš ponovo kod dr, čekaš termin ili imaš i pre toga kontrolu?
  Macka, tvoj stomak baš deluje visoko takav je bio i moj u prvoj tr i sa takvim stomakom sam otišla na porođaj, tako da ne znači to ništa, može sutra da krene. 
  Nikolinu opet sunčaju ali su napravili malo pauzu da je držim makar pola sata. Stigli su jedni rezultati sve ok, sada čekamo te druge najbitnije. Meni mleko nadolazi samo tako, grudi su mi ogromne eksplodirace tako da grejem, masiram izmlazam pa hladim. Sinoć i noćas sam izvlačila po 20ml a danas već skoro 35ml i malo mi je laknulo, makar će mleka biti. Njoj daju 15ml po obroku tako da sada može samo moje mleko da pije. 
  Ja juče bila naduvena kao žaba, danas već skroz splasnuo stomak i evo me u farmerkama, doduše rastegljivim. 
  Kam, ja sam posle prvog porođaja krvarila dugo 40 dana sigurno ali je bilo jako oskudno, a čim je prestalo dobila sam iako sam dojila. 
 24. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Sanja, hvala ti puno na odgovoru i rečima utehe, puno mi znači. Danas su Nikolinu sa intenzivne prebacili na normalno odeljenje za prevremeno rodjene bebe i tamo su mi objasnili kako funkcioniše. Najranije se puštaju bebe tek od 36.nedelje odnosno 35+1 ali to dosta zavisi od bebe, kao što si ti rekla prvo disanje i hranjenje. Kilaza je relativna. Ovde se preporučuje da majka par dana pre otpusta bebe bude u bolnici sa bebom 24h pošto tim bebama treba specijalna nega i briga još neko vreme. Kod nas je sada problem ta bakterija, vadili su joj neku tečnost iz leđa da vide da nije otišla na mozak, ako jeste onda moraju da produže terapiju na 3 nedelje. A dr koji je bio zadužen za nju u subotu odmah posle porođaja danas kada je video baš je bio pozitivno iznenadjen, kaže da joj je opšte stanje dosta bolje. Ja sam je posle tog bockanja u leđa skoro dva sata držala i jedva čekam jutro da idem kod nje, to mi baš dosta znači, da je vidim i držim. 
  December, držim palčeve da je krenulo. 
  Kam, nećeš verovati koliko se lako dobija, ovde kažu da je najčešći uzrok tipa zelena salata koja nije lepo oprana. A u mom slučaju im je onaj stomačni virus jako sumnjiv. Samo da je se rešim, pošto je jako rezistentna. Sat ipo su mi davali 3 infuzije. 
 25. miliccam je dodao/la post u temi Drugi trimestar   

  Hvala žene.  Ima baš dosta kosice, mnogo više od Mile na rođenju. 
  Macka, kako si ti? Da mi je neko rekao da ću se pre tebe i December poroditi ne bih mu verovala. 
  Dobra vest je da više nije na intenzivnoj, prebacili su je na odeljenje za prevremeno rodjene bebe pošto diše sama i stabilna je bila. 
  A šokantna vest, stigli su rezultati briseva i svega i ja sam dobila Listeriju koja je izazvala porođaj i mogla da ubije Nikolinu da nismo tako brzo odreagovali. Žene ako niste čule za to obavezno procitajte pošto je jako ozbiljno i može biti jako opasno čak smrtonosno za plod. Ja sam za to znala i baš pazila da sve lepo operem, da ne jedem nepasterizovano pridržavala se svih pravila i opet džaba. Kažu da je mene onaj stomačni virus zeznuo pošto mi je oslabio dosta imunitet. A imam je svuda,  u placenti je čak našli. Sada moram antibiotike još minimum 2 nedelje na 8 pa druge na 6 i neke na 4 sata, pošto su mi prvo davali neke blage. Nikolini su odmah dali Antibiotike sa širokim spektrom tako da je ona ok.