miliccam

Član
  • Broj odgovora

    1730
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la miliccam


  1. Pozdrav,prvi put pisem na nekom forumu pa se bas ne snalazim, da li mi neko moze reci da li je ovo pozitivan test? Za prvu trudnocu mi je bila jasnija crtica pa nisam imala dileme,sad sam se pogubila.

    viber_image_2020-12-27_10-36-01.jpg

    Čestitam! Trudna si, samo si rano radila test pa je druga crtica bleda jos uvek. 


  2. Zdravo svima! Pre 4 dana na testu mi se pojavila jedna bleda, jako bleda linija, odnosno kontrolna i ta bleda test linija. Sutradan sam uradila beta HCG u laboratoriji i rezultat je bio 40. Danas sam opet uradila test i bile su dve jako izražene crte. Ali me jako brine što mi kasni samo jedan dan i imam bolove kao pred menst. Osećam pritisak u donjem delu stomaka. Da li je to normalno na početku trudnoće ili da se ne radujem još? U ponedeljak ponavljam betu i idem kod ginekologa :)

     

    To je skroz normalno, mene je na pocetku obe trudnoce boleo stomak kao da cu dobiti, pa sam radila test svakog dana prvih nedelju dana. Hoce to kod tako rane trudnoce. Sve je ok dok nema krvarenja, a cak i tada moze na kraju sve biti ok. Ja ti zelim da sve bude ok. 


  3. Negativan. :( A tako sam se ponadala ovog meseca.. ^_^ No, nema ni vestice, tako da mala nada jos uvek postoji. 

    Sačekaj par dana, pa ukoliko ne dobiješ ponovi test. Marka testa zaista nije bitna, nemoj bacati pare. Meni su isto pokazali i jeftini i skupi test, cak je kod jeftinog crtica bila tamnija a rađen dan ranije i to onaj najobičniji trakica test. 

    Držim ti palčeve da ne dobiješ. 

    DariDani voli ovo

  4. To je ovaj test. Bio je jedini test za trudnocu u apoteci u kojoj sam pitala. Ja nemam iskustvo sa testovima, jer radim prvi put, ali je prilicno jeftin (oko 200 din) pa mi je u glavi da je trebalo neki bolji da uzmem. Inace, danas je trebalo da dobijem, nadam se da necu i u toku noci i sutra ujutru radim test. ☺️

    91020254_-_unitest_traka_test_za_trudno_u.jpg

    Jel si radila test? 


  5. Drage trudnice i cekalice,

    da li je neka imala iskustvo sa Unitestom za trudnocu? Kupila sam 2 testa i cekam jos par dana da ih isprobam, ali sam malo skepticna, buduci da je prilicno jeftin.. 

    Ne znam baš koji je taj test ali sam ja koristila najjeftiniji moguci i bio je tačan, oni se samo razlikuju po osetljivosti, marka nema veze. A ako se testiras nakon sto ti kasni, ukoliko si trudna svaki bi trebalo da ti pokaze dve crtice, bez obzira na cenu testa. Srećno! 

    DariDani voli ovo

  6. Najduze me je bolelo nedelju dana. Dr mi je rekla da bol i crvenilo mogu dugo da traju. Prvo boli stalno a posle samo na dodir i onda skroz prestane. Ja sam posle 4 dana mislila da nesto nije u redu. Ako ces biti mirnija, najbolje da odes kod dr.


  7. Kam, imala sam 5 puta mastitis, 2 puta se zakoplikovalo sa temp I ostalo, ono sto ti mogu reći je da je normalno da te boli ispod pazuha ali više gore ka dojci nego ka ruci. Drago mi je da si bolje.


  8. To da,samo da sve bude kako treba.Tesko da ce biti sledeceg puta,to nam je sto nam je.Ovo ce mi biti 2 carski rez za 2god,razlika ce biti tacno 2god i 1.5m medju njima,za sledece ako bi hteli morali bi da cekamo da prodju 3god pa onda da zatrudnim a tada cu cu imati 36god :lol: Nisu to neke godine a razlika bi bila mala medju njima,ali ovo je moj maksimum jer bas tesko podnosim trudnoce.Imala sam jedan spontani a sad u ovoj trudnoci dr misli da sam nosila blizance i jedno da je otislo jer sam krvarila mnogo.Ovo dvoje neka su zivi i zdravi :)

    Hana, zasto moraju da prođu 3 godine? Jel si ti imala neke komplikacije? Ja sam imala dva carska, razmak 20 meseci i sada su mi rekli da mora da prodje minimum godinu dana ako želim da budem trudna ponovo. Moja prijateljica 3 carska na po 2 godine razmaka. Nisam do sada čula da mora 3 godine zato te pitam jel kod tebe nešto dodatno bilo. 


  9. 14.nedelja, 3.trudnoca. 

    Mislite da je moguce da sam osetila pokrete bebe? 

    Znam da ovo nije tema za to,ali u trimestrima nema zive duse! 

    Moguce, ja sam u drugoj trudnoći bebine pokrete osetila u 12.ili 13.nedelji i tačno sam znala da je to to.

    Ti već 14.nedelja? Pa divno. 

    bepce voli ovo

  10. Ja sam imala cr dva puta i te konce i mogu ti reći da ništa ne brineš, meni je čak virio jedan koncic ja pomislila da je dlaka pa sam ga pincetom povukla i ništa ostao je tako da viri par dana i nestao. Treba njima vremena da se razgrade. 

    Jedangram voli ovo

  11. Da se probam prikljuciti, mada vidim da se svugde slabo pise. 

    Meni je 3.trudnoca, nije jos potvrdjeno od strane lekara, tek sam test uradila. 

    Za sada imam devojcicu i decaka, muz trenutno navija za dvojke. A meni je svejedno, samo da je zdravo.

    Po poslednjoj m, termin mi je 5.9.

    Ja tek sada videla divne vesti, čestitam od srca! 

    Inače imala sam isti termin pre 3 godine sa Milom. 

    bepce voli ovo

  12. Ipak je test bio u pravu. Evo jutros stigla i vestica....sad me opet ceka ceo mesec pravljenja bebe:lol: kako li cu to izdrzati?:lol:

    Dobro, makar se misterija rešila a i radovi su slatke "muke".

    inače ako sada zabebis termin će ti biti negde oko rodjendana moje starije ćerke, možda čak u dan. 

    bepce voli ovo

  13. Bepce da znaš da sam te očekivala na ovoj temi ili već na onoj drugoj sa lepim vestima. 

    Jel ti inače nikada ne kasni ni dan?

    Ja ti želim da je to to i da za par dana test pokaže dve crtice. :babymommy:

    bepce voli ovo

  14. Usla sam na forum posle skoro 5 godina i nigde nikog :o trudnice prvi trimestar jok?? Ja sam u 6oj nedelji, trudna posle 6 godina od prvog porodjaja i nemam bas sa kim o tome ovde da diskutujem o drugoj trudnoci :(

    Čestitam!

    Nažalost forum je poslednjih meseci jako slabo posećen, novih trudnica ima jako malo, ako uopšte. 


  15. Milice, odgovaram ti sa velikim zakasnjenjem a prva sam koju nervira kad neko postavi pitanje a ne javi sta se desilo na kraju. :) Bila je u pitanju biohemijska trudnoca, u februaru sam uradila nalaz hormona i bio je mali disbalans ali bez potrebe za terapijom. Ostala sam trudna prosli mjesec, beta mi je bila 466, 5 nedelja trudnoce, valjda je to ok. Sjutra idem na prvi pregle. Od ranih simptoma  sam imala metalni ukus u ustima, gasove i bijeli gusti sekret. Veliki pozdrav!

    Divno Sandra, čestitam! 

    Sandra1987 voli ovo

  16. Mila je isto sisala palac noću oko 3.meseca, tj kada bi se probudila mi bismo je čuli da cokce i tako bi se uspavala, tada je spavala celu noć posle je prestala da sisa palac a počela da spava na siki kada su počeli da je muče zubici. E sada sa druge strane znam za dosta bebe i dece koja do polaska u školu pa i kasnije sisaju palac. 

    @Macka jel ti njega budis noću da sisa ili se on sam probudi? Ako ga budis ja bih ti savetovala da prestanes, veliki on već da bi ga budila. Biće ti grudi kao kamen ali će on ujutru da izvuče pa će ti se regulisati proizvodnja. 

    Macka voli ovo

  17. Drage trudnice, kako mi je ovo prva trudnoca potreban mi je savet . Da li je nekoj od vas posteljica bila starija nego sto treba da bude ? 

    Desava se, meni je u prvoj trudnoći oko 33 nedelje posteljica već bila III stepen a nisam pušač i zdravo se hranim, bila na vazduhu stalno, svakog vikenda jezero i pešačenje tako da nema ni veze ni pravila. Beba je nastavila da dobija na kilazi, sve bilo ok do kraja dr mi rekao da ne brinem pa i ja to kažem tebi, ako je prokrvljenost dobra i ako beba napreduje nema veze starost posteljice. 

    Koja si nedelja sada?


  18. Doktorka mi je prepisala da pijem Femibion 1 i Elevit. Da li je normalno da unosim i jedne i druge? (Prepisala mi je Aleract umesto Elevita, ali je deficitan i nema ga trenutno) Recimo Elevit popijem ujutru, a Femibion na privece. Nego mi je to nekako cudno da pijem dve vitaminske tablete, i ako se razlikuju po sastavu. Femibion nema kalcijuma, magnezijuma i jos nekih.

     

    Do sada nisam čula da neko pije oba, obično se pije ili jedan ili drugi. Ja sam pila samo Femibion 1 pa kasnije 2. 


  19. Doktor mi je rekao samo kamilica. Sto nesto i ne pomaze. Cime si se ti inhalirala? Ili samo topao vazduh. Taman sam mislila da ce me more malo oporaviti ali nista

    ja sam koristila onaj aparat i u njega stavljala fiziološki i još nešto što su mi dali u apoteci, ali sam zaboravila šta u svakom slučaju ne verujem da tu ima isto. Pitaj u apoteci šta smeš da koristiš, meni je bilo najvažnije da mi se navlazi unutrašnjost nosa pošto mi je bilo jako suvo, išla mi je i krv iz nosa često. 


  20. Pozdrav svima ! Ja sutra ulazim u 16. nedelju ! Da li je neko imao problema sa sinusima i cestim glavoboljama i kako ste resavale ? Koristim onu tigrovu mast na sinuse i fizioloski . Ali desi se evo kao sad da me boli glava 3 dana zaredom. A paracetamol samo kad je neizdrzivo <_<

    Marija dobrodošla! 

    Nema puno trudnica trenutno na forumu pa ću ti ja odgovoriti, mene inače muče sinusi i često sam imala glavobolje u trudnoći Ali ništa osim inhalacije nisam koristila i neku pantenol kremu. Nema baš mnogo pomoći kod toga.


  21. Sad tek videh ovu objavu. Ne mogu ni da pridjem drugoj temi, al tako bih, vrlo rado. Imala bih sta da pitam  

     

    Preslatki ste! Jel beše Boris?

    Ja sam mislila da imaš vec 100 objava i da možeš i na onu temu ali sada videh da ti fali još. 

    ti piši ovde slobodno i pitaj šta te zanima ako možemo da pomognemo. 

    Macka voli ovo

  22. Porodila se oko 23h. Gel delovao odmah, spustili me u salu oko četiri. Ali onda su krenule muke, jer je mali  krupan. Tek kad je doktor napipao veličinu fontanele poveli su me za hitan carski rez.  Sad sam se razbudila, ali  ovo je nešto o čemu uopšte nisam razmišljala. Dobro bi mi došli neki saveti kako i šta dalje. 

    Čestitam Leia! 

    Ja sam imala 2 hitna neplanirana cr-a. Kada ćeš ustati, jesti itd zavisi od bolnice. Oba puta sam ustala posle 6-8 sati, jela i pila odmah. Najvažnije je da što pre staneš na noge, tako će ti biti lakše da se vratiš u normalu. Rana boli najviše dan posle, tada obavezno traži nešto protiv bolova. Neki poseban savet nemam pošto je oporavak baš individualan i nema pravila. 

    Ako imaš pitanja tu sam.