Vanjita

Član
  • Broj odgovora

    59
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


o članu/ici Vanjita

Ko je posetio ovaj profil?


pregleda profila

Aktivnosti člana/članice Vanjita

  1. Vanjita je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Epa drage ovako je bilo. Nakom sto su me spustili na odelenje iz porodilista i rekli da nece izazivati porodjaj nego me prate, bila sam stvarno tuzna i nervozna. Onda mi je dr sa tog odelenja posle uz rekla da je bolje carski jer je beba krupna oko 4 , 4,5 kg i da je visoko. Bilo bi mucenje i za bebu i za mene. Naravno slozila sam se. Carski zakazan za ponedeljak, ali u nedelju dobijem bolove na. 4 min. Opet zavrsim u porodiliste iako sam im rekla da imam zakazan carski i da necu prirodan porodjaj, da rizikujem. Ali naravno nisu ni zeleli da me cuju.Dobila indukciju, cak mi sami ponudili epidural zbog jacine i ucestalosti kontrakcija, ali sam se otvorila do 5 cm i posle nista. Tako da sam opet u 14:15 zavrsila na carskom i dobila bebana od 3600. Za sada se samo mazimo, a od sutra se nadam da ce krenuti kolostrum pa da pocnem da ga dojim.
    A vama hvala na podrsci, mnogo mi je znacila, sve ste super. Nastavljamo i dalje druzenje 
  2. Vanjita je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Stigao Matej , 54 cm, 3600 gr. Isli smo na carski i sve do detalja pisrm kad dodjem do sebe
  3. Vanjita je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Ja da vam javim. Zbog probijanja termina juce me ostave i posalju u porodiliste, ja sva srecna mislila indukovace porodjaj i to je to. I tako posle tri sata oni meni kazu da me spustaju na odelenje jer nece indukovati porodjaj nego da me prate i venski daji antibiotike za svaki slucaj, da bakterija ne predje na bebu. I eto sad cekam da stignu rezultati brisa i primam antibiotike. Nadam se da ce bebac sam krenuti, ali s obzirom da sam u bolnici niti imas gde da prosetas, smor, tesko da ce poceti sve to samo. 
  4. Vanjita je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Meni termin bio 4.2. Plavi smo ali nema potrebe da  nas ubacujes 
  5. Vanjita je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Kaca 88 ja sam se oprostila od epidurala posto moras imati privilegiju da ga dobijes a inace se "daje" prvorotkama obavezno.
  6. Vanjita je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Jao ja se vama divim, kod mene kontrakcije izmedju 20 i 40 tako da ih i nemam. Juce bile ucestalije nego danas, ctg ok. 
    Jedina promena pocelo ispadanje sluznog cepa, a grlic i dalje 2 cm, ali uloziv za prst. Mada prst doktorice koja je dezurna je taman jagodica doktora koji me je pregledao pre toga.  Bekan i dalje visoko, ipak kazu nisam.jos u porodjaju i da cekamo jos neki dan, jer kazu beba visoko strah ih da mi ukljuce indukciju, a  da se bebac ne spusti onda mora hitan catski. Nisam znala da i to ima veze, ali ok. 
  7. Vanjita je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Ovaj moj gospodin ne planira uskoro koliko vidim.Inace drugarici i kuminoj sestri termin bio 13.2. i 17.2. a juce se porodile dobile devojcice, zezaju me da me pretekle. Gledala sam jutros ledeno doba i ovaj moj me potseti na lenjivca onog Sida, to mu je novi nadimak.
    Vreme idealno za setnju, kao prolece
    Nego Pipi se ne javlja, mora da se nesto desava.
  8. Vanjita je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Pila sam revitu fe, i gvozdje mi je oko 12, mada je to super jer sam malokrvna, a od pre 10 dana dr mi je rekao da je to slabo i da predjem na totemu (posto kaze na granici mi je gvozdje, ali znam trudnice koje imaju 3,4. ). Kazu da totemi treba bar 20 dana da pocne da deluje. 
    Najbolje je da jeses cveklu, ja je nesto ne volim ali sam je jela, pomesam sa kupusom pa kao salatu.
  9. Vanjita je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Pipi, šta se dešava, ima li novosti?
  10. Vanjita je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Evo da javim, ctg ok, kontrakcija ni na vidiku, mislim da meni ctg treba uvece da rade, a ne ujutru. Zakazali mi ctg i pregled za ponedeljak, ako se gospodin do tad ne smiluje da izadje. Koliko sam shvatila do 8.2. ce cekati a onda verovatno izazvati porodjaj, videcemo.
    Eh, kilaza,ja sam malo kolicinski jela uglavnom po hrono principu, ali jednom nedeljno ili u 10 dana bih sebe castila burekom. Slatkise povremeno, malo sam preterala u poslednjih nedelju dana. I vaga kaze +19 (imala 63, sad 82.), ali se nesto ne primecuje, malo se obim povecao, nista strasno. Imam osecaj da je sve u stomaku. Opustite se, sve ce to otici. Bitno da pratite pritisak i secer.
    Ana, meri se sto redje, dok god se opterecujes kg se gomilaju 
  11. Vanjita je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Pipi, niko nam nije kriv sto se nismo ubacile, mada mozda bolje ko god dodje na tron bude tu duzi vremenski period 
  12. Vanjita je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Ma.za.m cetitke, neka je ziv i zdrav
  13. Vanjita je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Ista situacija, mirovanje strogo i sad sve zatvoreno
  14. Vanjita je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Dobro jutro, ja se bas lepo osećam od jutros ( da nije stomaka ne bih znala da sam trudna ), odmorna sam. Evo idem u skolicu na poslednji cas, taman malo vezbica i svezeg vazduha 
  15. Vanjita je dodao/la post u temi Treći trimestar   

    Da, uzmes na salteru belu listu, pa onda odes kod dr da potpise, onda radis ctg, pa opet kod dr da ocita. I tako izgubis celo prepodne. Jao,  i ti bas brojis sitno sitno. Jos malo pa cemo upoznati nase bebce