Sunce mamino

Član
  • Broj odgovora

    3
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana Sunce mamino

  1. Sunce mamino je dodao/la post u temi Hipotireoza i trudnoća   

    Ma u sustini sam u planu ginekologu i spolne hormone raditi al je problem sto nisam zadovoljna sa doktoricom uz to mi nece ni dati tek tako da radim sta ja hocu a oni sami ne dolaze na ideju uputiti. Uz sve to ovdje ne mogu tek takp mijenjati dr a planiram i selidbu u drugu drzavu.Al se bojim da ce se svi ti pregledi otegnuti u nedogled.
  2. Sunce mamino je dodao/la post u temi Hipotireoza i trudnoća   

    Ma mene su prepali sa tom recenicom...ne smijete ostati u drugom stanju. Pretpostavila sam da je to zbog cinjenice da trebam na terapiju pa dok se vidi dal mi odgovara ista. Medjutim sad je tsh 2.08 i dr kaze da je ok i da ostajem pri toj terapiji al za trudnocu da se konsultujem sa ginekologom. I to mi ima logike. Al treba do ginekologa doc, a eto mi se malo i zanijeli. Hvala ti na odgovoru i da sto prije budes bolje.
  3. Sunce mamino je dodao/la post u temi Hipotireoza i trudnoća   

    Zdravo svima. Nova sam ovdje. Morat cu malo opsirno pisati, kako bi dala sto tacnije informacije i dobila odgovor. Prije god dana sam imala prekid trudnoce u 17.sedmici. nakon 3 mjeseca terapija, rekli su mi da sam fizicki ok i mogu ponovo planirati trudnocu. Odma smo se prestali cuvati. Do oktobra se nista nije dogodilo ali sam se sve losije osjecala i uradim nalaz stitne. Dijagnoza: usporen rad, tsh 4.9 Odem specijalisti, gdje su ustanovili hashimoto, antitijela 1300 i 485 a gornja granica je 80. Receno mi je da ne smijem ostati trudna dok se ne rijesi sta i kako dalje. Terapija:eutyrox 25 dvije sedmice i onda 50. Nakon 6 sedmica terapije tsh 2.08 ft3 i ft4 u redu. Antitijela i dalje visoka. E sad. Znam da trebam i ginekologu i to planiram cim prije obaviti ali me zanima, koliko bi bilo stetno sad da ostanem trudna, prije gin konsultacije. Imali smo jedan nezasticen odnos bas u plodnim danima a ja bi jako zelila novu trudnocu. Uz to mi je i 34 god. Imam sina od 3 god i prije njeg jednu biohemijsku trudnocu. Da naglasim, od kako sam na terapiji, odlicno se osjecam. Hvala i izvinjavam se na dugom postu.