MalinaMalina

Član
  • Broj odgovora

    2
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. MalinaMalina se sviđa post u temi od Tranquilo u Novi zakon o naknadi za vreme porodiljskog odsustva   
    Pa da me ne shvatis pogresno, ali ne trebam biti pravnik da bih procitao ono sto pise, deli se na 18 meseci zarada u poslednjih 18 meseci, a za nedostajuce mesece se uzima polovina republickog proseka, i jedina razlika je u tome sto se ne uzima prosek za poslednjih 12 meseci, nego poslednjih 18, iz razloga sto se desavalo da ljudi naduvaju prosek za 3 meseca pre trudnickog, plus 4-5 meseci trudnickog, sto je vec bilo vise od pola, e sad da bi smanjili malverzacije malo, samo su podigli prosek meseci, a to sto citas gde su novinari slobodno prenosili, to je vec druga stvar, jer se u to razumeju isto kao i u sve ostalo, tj nimalo.
    Samo malo realno razmisli o cemu pricas, tj ako je neko imao mesec dana staza da se deli na 18 meseci??? a neko je imao 3 pa onda ispada da ce imati tri puta vise???
    Procitaj malo predlog Zakona i same izmene pa ce ti biti jasnije, posto ono sto je postovano na pocetku teme se odnosi na period kada je zasnovan radni odnos NAKON rodjenja deteta.
    A drugo je sto sam rascitao ceo predlog Zakona, i potpuno je nedorecen, cak se ne navodi ni prosek od 18 meseci niti ista, jer isti vajni pravnik je to sastavljao a da nije ni odradio posao, sve u svemu nema potrebe za strahom, jer umanjenja i ako ih bude sigurno nece biti takva.
    Za samo porodiljsko u prosek ulazi poslednjih 12 meseci za sada, nebitno da li je bilo bolovanje ili ista, nego samo osnovica na koju su placani doprinosi, nebitno da li je bilo bolovanje od 65 ili 100%, a ovo tvrdim jer sam sam radio obracune i za trudnicko i porodiljsko.