Shmrcholina

Član
  • Broj odgovora

    37
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Sve od člana Shmrcholina

  1. Shmrcholina je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

    Ti mozes da krenes i kasnije u Misovic, kad sve ovo prodje. Ja sam krenula u 5.mesecu...
  2. Shmrcholina je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

    Cestitke! Ja sam se poradjala u Misovicu 2017.i 2018. Uzimas uput u DZ a sad kad se zakazuje, ginekolog iz DZ ima spisak lelara i samo mu kazes kod koga hoces da zakazes.. Posle se sve dogovaras sa dr iz Misovica, on ti zakazuje dalje preglede a mislim da uput vazi 6 mes. E sad ne znam da li porodiliste radi.. Mislim da ne, nego se preusmeravaju u Front i Visegradsku.. Znam da je Zemunsko zatvoreno, onda je i Misovic.. Nikitovic je ozbiljan car 
  3. Shmrcholina je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

    u posetu moze samo jedna osoba. Deca nazalost ne... kod mene su se smenjivali na 5 minuta..tata,babe i dede
  4. Shmrcholina je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

    Sta su oni uopste renovirali? Prosle godine su sestre rekle da se ponesu podmetaci. Ja se spremam za septembar
  5. Shmrcholina je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

    U principu oni vole da oni obave neki pregled u toku trudnoce. Ja sam prvi put krenula u 5.mesecu,sad sam ponovo trudna i krenula sam u 2.ili 3. Ima li neko za septembar? 
  6. Shmrcholina je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

  7. Shmrcholina je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

    nema na cemu.slobodno pitaj sve sto te zanima. Znam koliko je mene sve interesovalo! Da,ja sam uz epidural i indukciju i to je velika prednost! Bukvalno sam spavala do napona! Nije me porodila dr koja mi je vodila trudnocu. Bila je dr Gordana Radunovic i divna je,a posle me usivao dr Djekic. Sa epiduralom se nista ne oseti usivanje. Moze pumpica da se ponese,videla sam da su neke zene imale. Nemoj da se plasis,sve je u glavi.  Ja nisam uopste imala strah. Porodjaj meni uopste nije neko traumaticno iskustvo! Meni su problemi poceli kasnijr..zaradila sam eserihiju u porodilistu! Prvi put u zivotu! A sad muku mucim sa grudima..stalno neke upale i zastoji mleka.. i slobodno sve mozes da pitas sestre,na raspolaganju su uvek i uvek dobro raspolozene ! Sve pohvale! Kad je termin? Ja sam 14.jula rodjena,eto mozda me obradujes hehe 
  8. Shmrcholina je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

    ja sam uzela njihov spisak,ali sam ja pored toga ponela jos stvari. . E sad,ja sam lezala dva dana pre porodjaja na patologiji jer mi je prosao termin,sve ukupno 6 dana. Tako da za taj period ja sam imala 3 spavacice.ponela sam svoje papuce za sobu i japanke za tusiranje,mada su nam oni doneli neke plasticne za tusiranje. Grudnjak ga dojenje,MREZASTI ULOSCI I MREZASTE GACICE! to je najneophodnije! Ja sam pila dosta soka od jabuke...zbog mleka..nije lose imati neki keksic..ja bas nisam stizala da odem da jedem..nas dve smo bile u sobi pa na smenu smo isle ali vrlo cesto sam preskakala obroke.. dalje...toalet papir,sapun..sta vec za licnu higijenu koristite..za bebu trebaju samo pelene i vlazne maramice..oni imaju svoju kremu ali ja sam ponela pavlovicevu.. ja sam krenula u DM u 5.mesecu. isla sam jednom mesecno a u 9.na dve nedelje,pa nedeljno,pa na dva dana..u 9.pred kraj se rade ginekoloski pregledi..nije nista strasno..bar meni nije bilo..jedino sto sam ja blago krvarila posle svakog pregleda,ali to je normalno. Naravno i ultrazvuk se radi pored gin.pregleda..e jedino CTG mi nisu radili tu vec su me slali u dom zdravlja.. a sto se mesta tice,ja kad sam bila,bila je velika guzva..ja sam lezala na patologiji pa su meni izazvali porodjaj,ali da je sam krenuo prirodno ne znam da li bi imali mesta da me prime jer su neke zene cekale posle porodjaja u hodniku da se oslobode kreveti..tako da za to bas ne znam sta bih rekla...koliko sam uspela da vidim samo jedna soba je dvokrevetna,u kojoj sam ja bila,sve ostale imaju vise,neke i 5 cini mi se..to je malo nezgodno jer sve bebe se bude na 3h u isto vreme i tad krece zurka,jer ih tako hrane. Ja sam moju bebu iskljucivo dojila od prvog dana tako da smo mi imali neki nas ritam..uh sad kad se prisecam deluje tako davno,a.proslo je samo mesec i po dana... 
  9. Shmrcholina je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

    Devojke ja nikako da napisem neki duzi post o mom iskustvu iz DM. Ne stizem! Ako nekog nesto zanima pisite,vrlo rado cu odgovoriti! 
  10. Shmrcholina je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

    samo napred! Sve pohvale za DM! Mi smo izasli pre neki dan! Istina je da je bas guzva! Nemaju bas mesta da prime sve,zene cekaju da se oslobode mesta . Posle porodjaja se desi i da se ceka u hodniku da se oslobodi krevet. . . Ali samo napred! Svi su fenomenalni! 
  11. Shmrcholina je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

    dobijes njihovu spavacicu ako hoces ali moze i tvoja. Ja sam ponela dve. I doneli su mi jos jednu. Njihove su kratke. Mebi bar,jer sam visoka.mogu i papuce. Ja sam ponela japanke za tusiranje ali su nam dali papuce za to. I ponela sam grubinove za sobu.
  12. Shmrcholina je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

    Sto se stvari tice mogu i spavacica i papuce. I da,podmetaci za krevet. To nigde ne pise ali nama sestre govore da one nemaju i da se ponese.
  13. Shmrcholina je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

    Ja sam trenutno u Misovicu,nakon moje drame pre neki dan sa pregledima u ambulanti,trenutno mogu da kazem da iz ovog ugla ovo je jedno fenomenalno porodiliste. Nemam sad vremena da pisem,sa bebom sam a ovde je baby friendly,ali cim dodjem kuci i nakon sto uhvatim malo sna,pisem kako je bilo! 
  14. Shmrcholina je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

    Pa stvarno ne znam da l da se smejem ili da placem! S jedne strane ,malo je porodiliste,verujem da je pretrpano,ali onda ne treba da primaju sve ! Samo da sve prodje,da mali stigne!
  15. Shmrcholina je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

    U ovom DM je ludnica. Je*b'o lud zbunjenog! Nemaju gde da pregledaju,lekari se nadigravaju za ambulantu,dobija je jaci, salju u d.zdravlja na ctg koji se donese nakon dva dana kod njih da se pogleda sto gubi svaki smisao! Meni je termin sutra,prosle nedelje na pregledu kaze dr grlic 1 i po cm. Danas kaze zatvoren! Tacno bih sad otisla u bilo koju drugu bolnicu ali nemam snage da se dodatno psihicki pripremam za to!
  16. Shmrcholina je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

    Jao opet ja!  pise na spisku pampers pelene. Da li stvarno misle na Pampers kao proizvodjaca pelena ili mogu bilo koje za jednokratnu upotrebu? Posto ja ne planiram da koristimo Pampers.. 
  17. Shmrcholina je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

    e hvala,hvala! 
  18. Shmrcholina je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

    Hvala Mirka90  znaci za bebu nista ne nosim,samo da mi donesu za izlazak? A pavloviceva?
  19. Shmrcholina je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

    E ljudi a u cemu beba bude tamo ta dva,tri dana? U sta je presvlacite ako ne treba da se nose stvari? Je l bude zamotana u pelenu kao kiflica? Ja kao pala s marsa 
  20. Shmrcholina je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

    Jeste baby friendly.
  21. Shmrcholina je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

    Nadam se da je sve dobro proslo?! Znaci spakovati samo ono sto je na spisku! 
  22. Shmrcholina je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

    Sunshine17 hvala na odgovoru! I moj spisak je svakako veci od ovog.. zar ne bi trebalo bar i papuce poneti?!  gde su ti dali taj spisak? Na salteru? Je l se priblizio termin? Ja imam jos 15 dana  
  23. Shmrcholina je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

    Elleena hvala na odgovoru! Je l mozes molim te da mi napises sta je sve potrebno za porodiliste ? I da li je stvarno zabranjeno nositi u torbi,vec se sve mora poneti u kesi? Polako pripremam stvari za porodiliste,pa da znam da li mogu svoju spavacicu da nosim i sl. Hvala! Pozdrav!
  24. Shmrcholina je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

    ja sam bila u januaru u Misovicu na redovnoj kontroli,ali moja dr je zamenila smenu pa me pogledao dr Antic. Meni se uopste  nije svideo,a pritom me naplasio kako je beba krupna,rekao mi da radim test opterecenja na glukozu... tada je po njegovom gledanju beba imala 2200 g a juce kad sam bila beba ima 2300,sto je nemoguce da je napredovala samo 100g za mesec dana... isla sam i privatno danas, beba ima tu oko 2300,sve je normalno za ovaj period trudnoce.. znam da su male sanse da na porodjaju bude dr kojj vodi trudnocu,sto mi i nije toliko bitno,samo bih volela da bude mesta... ima li neko  neka skorasnja iskustva?
  25. Shmrcholina je dodao/la post u temi Porodilište ''Dr Dragiša Mišović'' - Beograd   

    pa je l sve ok sad? I ja taj front gledam da izbegnem... jesi li imala nekog u Misovicu, mislim,jesi li isla pre kod njih?