Makicaaaa

Član
  • Broj odgovora

    19
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. Ada29 se sviđa post u temi od Makicaaaa u Mutacije MTHFR i PAI 1   
    Pijes aspirin protekt ili cardiopirin od 100 mg da lakse zatrudnis, tri meseca po pravvilu pre zaceca pijes folnu kiselinu, najbolje folacin od 5mg, i beviplex po jednu dnevno da snizis homocistein (homocistein se snizava uz kombinaciju folne i kompleksa vitamina b). Kad ostanes trudna bockas se fraksiparinom malo veca doza i povecava ti se doza folne i kompleksa vitamina b. Verovatno ce ti hematolog preporuciti da sa aspirinom protektom nastavis do sedmog ili osmog meseca trudnoce, takodje.
  2. Makicaaaa se sviđa post u temi od andrea1 u Mutacije MTHFR i PAI 1   
    Meni je hematolog rekao da pijem.folnak,a geneticarka u Konzilijumu metilfolate.Jer nasa krv ne moze da razgradi obicnu folnu,već samo organski oblik a to je taj.Ima ga u femibionu,a sada ima i folic plus.Mada sam ja porucila solgar preko neta,dosta je povoljnije
  3. Makicaaaa se sviđa post u temi od pipi duga čarapa u Mutacije MTHFR i PAI 1   
    Ja sam isto pila aspirin od 81, ali posto sam ga potrosila, a ovde nema taj da se kupi, presla sam na kardiopirin. Za sada je d-dimer ok, pa mi ne uvode terapiju.
    Inace, ja isto pijem metilfolat jos pre trudnoce. Bas sam na drugoj temi konstatovala da ce tek poceti da preporucuju metilfolate umesto folne kiseline jer su se tek od skoro pojavili i na nasem trzistu.
  4. Makicaaaa se sviđa post u temi od Vuciguraj u Mutacije MTHFR i PAI 1   
    Isto i ja.
    Ona je najbolja sto se tice trudnickih trombofilija.
  5. Vuciguraj se sviđa post u temi od Makicaaaa u Mutacije MTHFR i PAI 1   
    Dragane Markovic, i zadovoljna sam bas bas.
  6. Makicaaaa se sviđa post u temi od Kikiriki u Mutacije MTHFR i PAI 1   
    Meni rekoše da ću da ga pijem do 9tog meseca, do tamo pred porođaj. Vreme koagulacije sa ovim aspirinom je 2,40min. Serklaž mi je rađen uz terapiju, preskočila sam aspirin 1 dan pre serklaža i dva dana posle i onda sam samo nastavila. Tako da bih ja svakako pitala još bar jednog ili dva hematologa. Jer nije hematolog imao spontani, i ne rizikuje on svoje dete nego tvoje.
  7. Makicaaaa se sviđa post u temi od Kikiriki u Mutacije MTHFR i PAI 1   
    Pitaj još jednog. Ja i dalje pijem aspirin od 100.
  8. pupsik se sviđa post u temi od Makicaaaa u Mutacije MTHFR i PAI 1   
    Pa ti si vec zavrsila sa svim, zasto se sikiras. Bas mi je drago za lepoticu neka je prava srecnica i zdravica. 
  9. pupsik se sviđa post u temi od Makicaaaa u Mutacije MTHFR i PAI 1   
    Inace sam deseta nedelja.
  10. pupsik se sviđa post u temi od Makicaaaa u Mutacije MTHFR i PAI 1   
     
    Zna moja hematologica da pijem i prvo je mislila da prekine pa je ostavila da ga pijem. Iako imam problem sa zelucem ja ga zato pijem na drugi dan, jer smeta zelucu, plus kiselina koja se javlja u toku trudnoce u zelucu show. Ja stalno proveravam oko terapije sta da pijem, tako da cu do sledece kontrole opet konsultovati i ginekologa i hematologa oko terapije. Jer se oni cesto ne usaglasavaju. Za sada su mi svi rezultati odlicni. Ako mi ukinu cardiopirin javicu,ali za sada niko ne pravi problem oko toga.
  11. pupsik se sviđa post u temi od Makicaaaa u Mutacije MTHFR i PAI 1   
    jako je bitno piti kardiopirin ili aspirin pre zaceca a posle uz konsultaciju sa lekarima nastaviti do izvesnog perioda ili prestati. cardiopirin od 75 mg je najminimalnija doza na nasem trzistu.