mima*luka

Član
  • Broj odgovora

    6
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la mima*luka


  1. Drage mame.Ja sam se porodila pre dva meseca.Nisam primenjivala to sa uljem.Imala sam epiziotomiju i dug oporavak,posto sam imala tezak prirodni porodjaj beba mi je bila krupna,namucila i sebe i mene.Ja sam koristila mlaku vodu, deciji sapun i Rivanol (ima da se kupi u apoteci,cisti ranu nije skupo negde oko 100 din).Meni je dosta pomoglo.Da sam znala mozda bih i probala,tako da kao sto kazu bolje da seckaju nego ne daj Boze da popucate...


  2. E drage moje uzrok svega ovoga je BABA.Bila sam kod doce i nagrdio me.Previse hrane,pa do toga dolazi do grceva.Strogo pridrzavati se na 3 sata po 100 ml dok ne nauci,ili babu isterati iz kuce :).Dobili smo i sirupić,protiv grceva.Hranu ne moram da menjam,tako da sam se te dileme resila.A,znate i same kakve su babe po tom pitanju ,,dajte detetu dete je gladno,, a svadjati se e to twk ne vredi.Uglavnom hvala,na vasem iskustvu.:*.


  3. I ja sam stekla utisak da Bebelak ne zasicuje dovoljno. Jer probali smo svasta zbog refluksa. A nasa dr kaze da je najduze na trzistu i da nikad nije bilo problema sa kvalitetom. Aptamil i Nan su mi bili ok. Za grceve su se najbolje pokazale. Sab-simplex kapi, to je nemacka verzija espumisana, ali njih nema kod nas, dobuli smo ih od.druge bebe. 

    Ne znam ali nesto sam po pitanju njega nesigurna.Probacemo Novalac AC rekla mi je dr.da probam,kaze da dosta ublazava grceve.A,sto se tice kapi pijemo BioGaju,a ,,probala sam svasta,,kaze dr.da budem uporna.Jer one su vise kao probiotik i mogu da se daju do godinu dana starosti.


  4. I meni je tako isto kao i tebi,non-stop sam sa flasicom i pravim mleko.I meni se budi nocu,kako kad nekad jednom nekad dva puta.Znam za anti colic,i za Aptamil.Mozda mu anti colic ublazi grceve,pa nema veze ako ga ne zasiti.Rekla mi je nasa pedijatrica da probamo.Kako ste vi prelazili na drugo mleko?


  5. Bebac ima mesec ipo dana.Za grcice koristimo BioGaju,grejemo stomacic pelenom,masiramo,i kuvamo cajice.Pokazalo se da je malo,malo bolje.Znam da to tako mora,i da je normalno da beba ima grceve ali mi ga zao da toliko place.On napreduje od Bebelaca,ali ga ne zasicuje mogao bi da jede na svakih sat,do dva.Zato bih probala neku drugu formulu.


  6. Kakvo iskustvo imate sa Bebelac-om?Ja ga koristim i malisan mi napreduje.Ima grcice,haos pravi ne prestaje da place.Presla bih na drugu mlecnu formulu,bojim se da mu mleko stvara grceve?Savetovali su mi Novalac AC anti colic,ne znam kakvo iskustvo imate sa tim?