ljubicica1983

Član
  • Broj odgovora

    32
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Reputacija

  1. ljubicica1983 se sviđa post u temi od leni u Mutacije MTHFR i PAI 1   
    aj, ja ovaj post preskocih. Javi se ako i dalje imas dileme.
  2. Kikiriki se sviđa post u temi od ljubicica1983 u VTO - procesi   
    I ja imam tu mutaciju,  iza sebe dva spontana pobacaja,  ja sam sa dva plusa,  od oba roditelja.  Bockanje fraxiparinom je terapija u trudnoci,  a pre trudnoce bar sam ja tako dobila od mog doktora cardiopirin i femibion 1. Ti cea videti sa tvojim hematologom kakva ce ti terapija biti. 
  3. zozefinabalerina se sviđa post u temi od ljubicica1983 u VTO - procesi   
    Javi rezultate. 
  4. ljubicica1983 se sviđa post u temi od misslea u VTO - procesi   
    Odradila sam i urodjene trombofilije, da ne mislim.  Čekam rezultate, biće do petka.
  5. ljubicica1983 se sviđa post u temi od malagarava u Fraxiparin u trudnoći   
    Cestitam!
    I kod mene ista situacija, zapravo uzrok je bio asfiksija, odnosno gusenje. Lekar mi je posumljala na AFLS ali uvazena dr koja se bavi time je bila izricita da ja to nemam i odbijala da mi uradi analize a i da kaze sta bih ja to mogla uraditi. 
    U svakom slucaju ja sam na svoju ruku ispitala koje nalaze da uradim i ispostavilo se da imam "samo" homozigot MTHFR. 
    Uz terapiju imam zdravog pravog decaka i evo cekamo jos jednog batu.
    Zivele bockice!
     
  6. ljubicica1983 se sviđa post u temi od Strelica devica u Fraxiparin u trudnoći   
    Ja sam posle porođaja u 7-om meseecu zbog prestanka rada srca svoje prve bebe a imala sam tada 39 godina, bila spremna da se BODEM SAMA o svom trošku u sl.trudnoći i da mi ništa nisu pronašli.MM i ja smo zajednički doneli tu odluku...Ispostavilo se da imam antifosfolipidni...Nakon 6 meseci smo stupili u akciju..drugi - treći mesec ostala trudna,bockala se cleksanima i rodila zdravu devojčicu,Bogu hvala!
    Terapuju su mi dali ali sam ja,kao što rekoh,na svoju ruku bila spremna na sve...Duboko su mi se urezale reči hematologa..."NE može da škodi a može mnogo da pomogne".
    Tako.mm i ja smatramo da u dosta sl.treba poslušati sebe,ako uopšte imate tu praksu(vezano i za sve ostalo)...Držim palčeve svakoj od vas jer ja NIKAD NEĆU ZABORAVITI BOL KOJI SAM OSETILA I ONO ŠTO SAM BILA PRE NJEGA...
  7. ljubicica1983 se sviđa post u temi od pipi duga čarapa u Fraxiparin u trudnoći   
    Imas jednu mthfr mutaciju, ostalo je kao sto vidis ok. Postoji jos jedna od urodjenih mutacija koja se proverava,  i to je ta PAI, ne znam da li su ti i nju radili, ako nisu, moj ti je savet da je uradis kako bi imala kompletnu sliku, ali doktorka ce ti verovatno vec sve reci i objasniti.
    S obzirom da ides na VTO, pretpostavljam da ce ti uvesti terapiju odmah nakon ET, ali to zavisi iskljucivo od procene hematologa, mada terapiju moze predloziti i ginekolog.
    Na ovoj temi imas dosta korisnih informacija, saveta i iskustava drugih clanica, meni je jako pomogla.
    Vazno je sa ovom mutacijom koju imas da unosis folnu kiselinu (ili jos bolje aktivni oblik folne).
    Slobodno pitaj sta god te zanima, devojke su ovde jako voljne da pomognu savetima i iskustvom
     
     
  8. ljubicica1983 se sviđa post u temi od Nira u VTO - procesi   
    Samo da pozdravim moje stare, mnoogo drage drugare i da vam kazem da sam ja sad vec veeelika beba, imam cak 38mm, imam glavicu, ruke, noge... Mnoogo se vrtim po maminom stomaku, a ona se rasplace svaki put kad me vidi... :-) Eto, samo da znate da odlicno napredujem i očekujem mnoooogo novih drugara sa ove teme, sto pre... :-) 
  9. ljubicica1983 se sviđa post u temi od pupsik u VTO - procesi   
    geneticar je rekao da kariotip ne menja nista osim toga da mozda saznate dali ste kompatibilni, ali i da jeste i da niste nista ne znaci za konkretnu trudnocu i u ovom trenutku u Srbiji. kario tip ima smisla samo ako je bilo vise pobacaja ili vise nezdrave dece kod kojih se bolest pojavljuje kod konkretnog pola. u tom slucaju postoji mogucnost da se ya 1500 evra napravi u inostranstvu analiza embriona pred VTO (kako bi se iyabrali ti embrioni koji ce sigurno biti zdravi ili odredjenog pola) U srbiji je to zasad nezakonito. inace svaka konkretna trudnoca je sama za sebe. t.e. konkretna beba moze da bude super zdrava iako niste sa muzem genetski kompatibilni, a moze da bude genetski nezdrava cak iako ste sa muzem kompatibilni.     Zato sa informacijom sa nalaza o kariotipu u ovom trenutku doktor nemoze da uradi nista. 
  10. ljubicica1983 se sviđa post u temi od valika u VTO - procesi   
    021/47 22 960 
    zove{ izmedu 12-13h
  11. ljubicica1983 se sviđa post u temi od Lady in black u Početak srčane radnje   
    Kako i ginekolozi znaju da uplase trudnice, a prethodnog puta sam imala blighted ovum, sada sam ponovo trudna (4+4) ali sam odlucila da ne idem na UZ dok ne udjem makar u 8. nedelju... iduce nedelje planiram da odradim neke nalaze krvi i urina cisto da vidimo da je sve okej. Ali na UZ necu trcati odmah, treba dati vremena bebici.