Attina

Član
  • Broj odgovora

    871
  • Priključio/la se

  • Poslednja poseta


Odgovori objavio/la Attina


  1. Ja sam se porodila u Gradskoj u januaru i bile su moje stvari zajedno sa telefonom sa mnom u boksu. Tacnije, telefon je bio na prozoru iza moje glave, ne daju da telefon bude sa tobom na krevetu sto je i normalno. Posto je mom porodjaju prisustvovala moja deugarica telefon mi je dala u ruke bukvalno cim je smizla izasla napolje ^_^


  2. Pa ovo je fenomenalno...bar mi zvuci fenomenalno, necu znati dok ne probam al bas sam se nalozila da probam. Inace ne volim uloske,tj odvratan mi je osecaj kad krv izlazi napolje i cim osetim da ce napolje ja trcim na wc solju ko da je smak sveta. Iz tog razloga koristim tampone, ali imam opasan trip da spavam sa tamponom pa samo za spavanje koristim uloske, sto je naravno nocna mora jer prvo spavam na ledjima sa skupljenim nogama ko mumija i ne pomeram se da mi ne bi iscurelo, a drugo budim se 100 puta i trcim u wc...kako u snu osetim kad treba da iscuri napolje nemam pojma al eto psiha je cudo. Pri tom uopste nemam obilne menstruacije, tj nisam imala pre porodjaja, kakve ce sada biti to ne znam, ali sve jedno sam spavala ko mumija. U prevodu od spavanja nije bilo ni s a tek ledja sto su me bolela :lol:

    Ovo mi izgleda kao nesto sto moze da me resi muka...samomjos da cidim kako do toga da dodjem i koji je proizvodjac najbolji 


  3. A da, prvi dani sa bebom su laganica :wub: sve to ide samo od sebe. Ja recimo nikad u zivotu nisam uzela u ruke ni dete od godinu-dve a kamoli bebu, bebama uglavnom nisam ni prilazila :lol: Ali zato cim su mi doneli moju krofnicu i ostavili nas same sve je kreulo kao podmazano, kao da mi je peto dete a ne prvo. Samo se opustite i uzivaje :wub:

    Ehinacea, Nira, Ragdoll85 i 7 ostalih volite ovo

  4. @pipi duga čarapa i sve ostale koje nisu sigurne :lol:: Uzmite epidural!!!

    Ja sam se pripremila bila da ga verovatno necu dobiti i iako sam bila prestravljena od porodjaja, citajuci razna iskustva malo sam se umirila. I jesam ja dozivela sta sam dozivela, i posle toga bila ko nova, i jesu me u porodilistu prozvali zena zmaj, ALI ja bih najvise na svetu volela da su mi dali sugavi epidural kad sam ih molila i da su me prozvali najvecim slabicem samo da ne dozivim uzas koji sam dozivela. Nije tacno da se sve zaboravi kad vidis bebu, lazu! Ja nikad necu da zaboravim svoj prvi porodjaj, nije mi zao daleko od toga, obozavam svoju krofnicu ali bih volela da sam sebe postedela toga. Svakako sledeci put znam da se prirodno necu poradjati, sta vise pre nego ostanem trudna ima da nadjem debelu vezu i da osiguram sebi epidural, samo tako i nikako drugacije. 

    Nije mi namera nikoga da plasim, ovo vam je najdobronamerniji savet, volela bih da je meni neko to rekao ali dobro sad, zavrsilo se.

    Jecy, Cintia, Nira i 3 ostalih volite ovo

  5. @Ehinacea Pa ovako, posto je to kod mene trajalo :lol: kad su me spustili u porodiliste tu je bila jedna crna doktorka, nisam sigurna kako se zove mislim da je Tatjana (mozda sam lupila), ona je zapocela pa joj se uskoro zavrsila smena. Onda je dosao dr.Radovanovic, on se najduze i mucio sa mnom i hvala mu do neba sto me onako nadrogirao u jednom trenutku :lol: a sam photo finish je uradila dr. Eric. 

    Ehinacea voli ovo

  6. Meni je recimo po double testu termin bio 1.1., po ciklusu kako ga oni racunaju na 28 dana je bio 5.1. a meni ciklus na 31-2 dana, a smizla se rodila 11.1....pa ajd ti sad budi pametan :lol:

    Kikiriki voli ovo

  7. Tackice, ako imas kakve stepenice... zakon su za to... ;)

    Vidis nama su u bolnici rekli da ne valja da koristimo stepenice...tj moze niz stepenice ali ne valja uz stepenice jer kao guras bebu gore nogama kad se penjes...ne znam dal je to tacno ili samo nisu hteli da napustamo sprat, mada smo imale ideju da idemo niz stepenice a da se vracamo liftom :lol:

    milica * i Kikiriki volite ovo

  8. Ma uzas, svi rade po sablonu i nista ih drugo ne zanima...ne znam koji djavo pitaju onda uopste.

    Samo ti setaj, iz onoga sto sam videla svima je pomoglo osim meni, meninsubse smirivale kontrakcije od setnje :lol:


  9. @Tackicca ako nista drugo bar si kuci i mozes da setas gde ti se seta, a ne ko ja samo po bolnickom hodniku gore-dole gore-dole :lol:

    Sad kad sam malo dosla zdravoj pameti skontala sam da ni meni nisu dobro izracunali termin iako sam svakom od lekara koji me pitao napomenula da mi je ciklus na 31-2 dana...sto znaci da moja smizla i nije mnogo kasnila, mozda dan-dva :wub:

    Kikiriki i ma.za.m volite ovo

  10. Evo nas dve dosle kuci pa samo da vam mahnemo. :wub: Kako koji dan prolazi ja polako zaboravljam na horor koji sam prezivela i svakim danom se sve vise zaljubljujem u svoju krofnicu. :babymommy:

    Neko je pitao o utiscima sa Zvezdare. Pa ovako, nije toliko strasno kako sam ocekivala. Sobe su ok, ciste, posteljine ima, fale jastucnice. Preko carsava stavljaju nepromocive podloge pa peskir preko koji moze da se menja cim se isprlja, nisu pravili problem. Ako se zatvore vrata od sobe unutra je bas vruce tako da mi nismo zatvarali vrata. Kupatilo...ah to kupatilo :D Opet ne toliko strasno kao sto sam ocekivala. Ja sam uglavnom koristila kabinu sa leve strane kad se udje u kupatilo, ona mi je delovala najbolje, komotna je, ima gde da se okace stvari, ne zadrzava se voda u kabini i slicno. Druge dve koje su u funkciji nosam koristila, izlupane su plocice po podu kabine pa mi se nije ulazilo u njih. Wc ko wc...sta reci, cistacice su se stvarno trudile i non stop cistile tako da nije bilo strasno, ali zene su stvarno stoka. Jednom se desilo da sam usla i zatekla krvav ulozak na podu i krv, odmah je babica zvala cistacicu i to je sredjeno. A ”dama” je mrtva hladna preskocila to sto joj je ispalo kad su joj skrenuli paznju i otisla u sobu...stoka!!! Klopa je meni bila super skroz, prijatno su me iznenadili. O osoblju nema potrebe da pisem, sve pohvale za njih.

    Sto se tice treceg sprata, tj. patologije gde sam prvo bila, wc za trudnice u ocajnom stanju, od smrada sam jedva ulazila i uspevala da idem u wc sto je brze moguce a tus kabine katastrofa...par dana su izlazile fekalije iz slivnika kad se pusti voda jer su dole renovirali neko kupatilo tako da ja nisam ulazila u te kabine da se tusiram vec sam na kvarnjaka isla niz hodnik u novo kupatilo koje nije za trudnice.

    I da, za nekih 10ak dana se renovira porodiliste pa ce stanje biti mnoooooogo bolje.

    @Tackicca @bepce Navijam za vas, zelim vam brze i lake porodjaje. :angel:

    Tackicca, ma.za.m, bepce i 3 ostalih volite ovo

  11. Zene skidajte me sa spiska. Porodila sam se u 15:30 koooooonacno. Posle toga sam se komirala od spavanja pa ne stigoh odmah da vam se javim.

    3800gr teska, 53 dugacka, krofnica prava :wub:

    Sam porodjaj je trajao ne vise od 3-4 min...izletela je iz 3 napona, sekli cu me da bi debeljuca izasla. Ali zato svo ono mucenje pre toga ne zelim ni najgorim neprijateljima. Sve ukupno trajalo oko 43 sata.


  12. I ja sam iznenadjena kako sam ovoliko izdrzala, ali vec sam na ivici da puknem, mislim da cu se do ujutru i ja rasplakati pa ili neka mi daju epidural ili neka mi rade carski ne mogu vise...dajem sebi a i bebi fore do ujutru, vise od toga ne mogu da izdrzim stvarno :(

    Zoe86, kaficica i cojecoje volite ovo

  13. Mislim da nije to, neki kraci naziv je bio. Indukciju nece za sad...videcemo sta ce se desavati u toku noci, pokusacu malo da odspavam mada mislim da necu uspeti od bolova 

    učiteljica voli ovo

  14. Bila doktorka, pregledala me, otvorena isto kao jutros samo su kontrakcije na 5min. Sad mi koknuse inekciju za omeksavanje grlica, a ja posto imam fobiju od igle naravno da nisam zapamtila sta mi je rekla kako se zove. Jedva sam dosla sebi :(


  15. Sad ce doci doktorka da me pogleda pa cemo videti koliko sam otvorena, jutros je bilo 4cm. Htela sam ja epidural ali mislim da od toga nema nista, pitacu i to sad jbg nemam pojma vise. Indukciju nisu spominjali, mada ja radije ne bih da mi je daju. 

    Bilo kako bilo samo zelim da se sto pre zavrsi kako god, ne mogu vise vec gubim i energiju i volju, sve se ovo do sad kao dobro drzim ali polako cu da pocnem da pizdim i da se predajem majke mi, bas dugo traje :(


  16. Tu sam, tu sam...nego se smorih od ovih bolova. Sad je tacno 24h kako bolovi i kontrakcije ne prestaju, cini mi se da se intenzitet bola malo pojacao. Malo pre na ctgu kontrakcije oko 75, cekam vizitu da me pregledaju...valjda ce doci uskoro.

    Najvise mi smeta bol u cmaru, sve sam ocekivala ali to ne, imam utisak da cu da se porodim na guzu, odvratan bol i odvratan osecaj...podnosljivo jeste ali 24h toga mi je vec preko glave.


  17. Kaze doca da sam otvorena 3,5-4cm, vodenjak mi je naprsao, grlic je skracen cini minse da je rekao 2,5cm, malo mi je sirio grlic i rekao da cu danas u toku dana u porodiliste...konacno :baby:

    E sad me malo hvata panika :huh:

    Nira, Zoe86, ma.za.m i 8 ostalih volite ovo

  18. Attina, ima li promena draga? 

    Jedva sam pregurala noc od bolova, oci su mi ispadale, nisam mogla da odem do wc-a. Pre sat vremena mi je iscurela velika kolicina sekreta (voda+sluz) i sad mi je lakse, mogu da hodam normalno, kaze sestra da mi  je ispao  cep pa je manji pritisak. Na  ctgu jutros ima kontrakcija do 50, sad cekam vizitu da vidim sta ce reci.

    ma.za.m, bepce, Ehinacea i 1 ostali volite ovo